ΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ


                        ΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ  ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 
                          ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ  ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ 
                      ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ  ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΜΑΡΤΗ


Η Εταιρεία Λογοτεχνών για 9η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου  της, την προσεχή Δευτέρα 19 Μάρτη και ώρα 7.μ.
Με τις  εκδηλώσεις αυτές   προβάλλεται  η  ποίηση  και οι  ποιητές, παροτρύνονται  κι ενισχύονται   οι  νέοι  που καταπιάνονται να γράφουν τους στοχασμούς τους.
          Για αυτό το σκοπό η Εταιρεία Λογοτεχνών  έχει  καθιερώσει Διαγωνισμό ποίησης μεταξύ των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων  της περιφέρειας Νοτιοδυτικής Ελλάδος  ενώ δεν απέρριπτε  συμμετοχές  και  από άλλα  διαμερίσματα της χώρας.
          Τα αποτελέσματα της  κριτικής  επιτροπής(Λάμπρος Βρεττός Συγγραφέας-Λεωνίδας Καρνάρος, Συγγραφέας- ιστορικός ερευνητής και ο πρόεδρος της Εταιρείας) θα ανακοινωθούν από τον πρόεδρο στη διάρκεια της εκδήλωσης.
Σύμφωνα  με το πρόγραμμα κύριος ομιλητής της ημέρας θα είναι το μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών πεζογράφος και γνωστή δικηγόρος κ.Αντωνία Δεββέ-Αργυροπούλου η  οποία θα μιλήσει με θέμα:
«ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ: Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΟΡΙΖΌΝΤΩΝ »
Στο νόημα της γιορτής να αναφερθεί σε σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδας Μαργαρίτης  ο οποίος θα παρουσιάσει και θα συντονίσει την όλη εκδήλωση.
Η εκδήλωση, θα εμπλουτισθεί ,με απαγγελίες ποιημάτων γνωστών καταξιωμένων νεοελλήνων ποιητών, από τους ηθοποιούς Αλέξη Γκλαβά, Χρήστο Μασμανίδη και Χριστίνα Παπανικόλα.
Τέλος θα γίνει η απονομή των βραβείων του 9ου Ποιητικού Διαγωνισμού και η εκδήλωση θα κλείσει με τις  απαγγελίες  των βραβευμένων ποιημάτων από τους ίδιους τους δημιουργούς.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου