ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΙΕΡΕΩΝ- IΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΡΟΙΒΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ  ΙΕΡΕΩΝ- IΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΤΟΥ  ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΡΟΙΒΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΑ ΚΥΡΙΑΚΗ


Λίγες μέρες προ της εορτής της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής(26/7/2016) και με το αιτιολογικό  της  συμπλήρωσης πενήντα χρόνων από την ημέρα  ενδημίας του μακαριστού  Αρχιμανδρίτη  Ιγνατίου Λάλου εφημερίου της κοινότητας Κοροίβου Ηλείας ο οποίος σημειωτέον  κηδεύθηκε πριν ακριβώς πενήντα χρόνια  κατά την ημέρα της εορτής της  Αγίας Παρασκευής, ο εκ Κοροίβου καταγόμενος  Δικηγόρος των Πατρών Λεωνίδας Μαργαρίτης  με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα του    υπέβαλε την ιδέα και την παράκληση   στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ.Γερμανό όπως με τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την κοίμηση του αοιδίμου Αρχιμανδρίτη Ιγνατίου Λάλου  εφημερίου της ενορίας Αγίας Παρασκευής τελεστεί στη μνήμη του Αρχιερατικό μνημόσυνο.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  όταν έλαβε γνώση του μηνύματός  αυτού (1-8-2016) το  διαβίβασε  στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Κοροίβου με την ευχήν να πραγματοποιηθεί κάποια εκδήλωση σε κατάλληλο χρόνο στη  μνήμη του αειμνήστου π.Ιγνατίου Λάλου,αλλά και πάντων των εκ Κοροίβου Κληρικών και σπουδαίων Ιεροψαλτών  όπως έγραφε με την προϋπόθεση  να συνεννοηθούν μαζί του,
.


Τελικά
την Κυριακή 18η Δεκεμβρίου ε.ε. στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής  Κοροίβου Γαστούνης Ηλείας  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας λειτούργησε πλαισιωμένος  από δύο ιερείς   τέλεσε το Ιερό Μνημόσυνο. Στο τέλος αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την εκδήλωση και το χρέος που έχουμε όλοι μας έναντι των κεκοιμημένων και δη των πνευματικών μας Πατέρων.
Αποτελεί χρέος ιερό και καθήκον επιβεβλημένο, είπε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, να προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών εκείνων, οι οποίοι με την ιερατική χάρη και δωρεά που έλαβαν από τον Θεό, μας αναγέννησαν δια του μυστηρίου του Βαπτίσματος, μας ξεκούρασαν δια του μυστηρίου της Μετανοίας, μας τροφοδότησαν δια του μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας. Αγίασαν την ύπαρξή μας, τη ζωή μας, τα έργα μας με τις αγιαστικές πράξεις της Εκκλησίας μας.
Μας δίδαξαν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας. Μας παρέλαβαν από την κοιλιά της μητέρας μας και μας συμπαραστάθηκαν, μας ενίσχυσαν, μας καθοδήγησαν καθ’ όλη την επί γης πορεία μας και τέλος βεβαίως εξακολουθούν να προσεύχονται για την ανάπαυση των ψυχών μας και μετά την κοίμησή μας.
Η τοπική μας Εκκλησία συναγμένη στο Μυστήριο της θείας Ευχαριστίας υπό τον Επίσκοπο, προσέφερε την αναίμακτη λατρεία υπέρ των «εν μακαρία τη λήξει γενομένων Ιερέων, Ιερομονάχων, Ιεροδιακόνων, Μοναχών και Μοναζουσών νεωκόρων ιεροψαλτών επιτρόπων και ευεργετών». Αυτών που ακολούθησαν την σταυρική πορεία του καθήκοντος και της αποστολής τους, αυτών που κράτησαν στα χέρια τους το πυρφόρο Σώμα του Χριστού και δεν κάηκαν. Αυτών, που «τον Αμνόν του Θεού κηρύξαντες και προς την ζωήν την αγήρω και αΐδιον μετατεθέντες».
Μετά τη λήξη της θείας λειτουργίας και του Ιερού Μνημόσυνου το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο μετά του προέδρου του τοπικού διαμερίσματος του Δήμου Πηνειού Φωτίου Λάλου(ανεψιού του Αρχιμανδρίτη Ιγνατίου) προσέφεραν καφέ και γλυκίσματα στο πνευματικό κέντρο του τοπικού διαμερίσματος.
Πρέπει να σημειώσουμε την παρουσία του τέως προέδρου του τοπικού διαμερίσματος Κοροίβου Διονυσίου Λιναρδοπούλου και του  Προέδρου της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν.Δ.Ελλάδος χωριανού μας Λεωνίδα Μαργαρίτη.

Συγχαίρουμε υιικώς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την χρεωστική και διδακτική  πρωτοβουλία του και ευχόμαστε ο Θεός των πνευμάτων και πάσης σαρκός, να αναπαύει τις ψυχές των κεκοιμημένων ιερέων ιερομονάχων ιεροψαλτών, νεωκόρων, επιτρόπων και ευεργετών  εν τη αγήρω μακαριότητι,  και όπως  επί της γης εν τη Εκκλησία του λειτουργούς αυτούς κατέστησε, ούτω και εν τω ουρανίω θυσιαστηρίω Του να τους αναδείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου