ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΑΠΟΨΕ(15/11/16) ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ
ΤΗΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ.

Ένα  Βιβλίο-Λεύκωμα  που  στις σελίδες του καταγράφεται η πολιτιστική παρουσία και δράση της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος στην  πόλη μας  και στην ευρύτερη περιοχή της  νοτιοδυτικής Ελλάδος  θα παρουσιαστεί σήμερα Πέμπτη 15η Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών.
Το βιβλίο αποτελεί προϊόν πολύμοχθης  και μακροχρόνιας  εργασίας των συγγραφέων μελών της Εταιρείας Σταύρου Ιντζεγιάννη, Σοφίας Κλήμη-Παναγιωτοπούλου και Λεωνίδα Καρνάρου.
Έχει εμπλουτιστεί με εκατόν εξήντα  φωτογραφίες από τη δράση της Εταιρείας σ’ όλη τη  διαδρομή  της  από τη σύστασή της μέχρι τις μέρες μας.
Η Εταιρεία Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος όπως σημειώνεται στο Λεύκωμα , ιδρύθηκε την 1η Φεβρουαρίου του 1979 από 26 πνευματικούς ανθρώπους,  της Πάτρας και των γύρω νομών, με πρωτοβουλία των συγγραφέων Κώστα Τριανταφύλλου, Μανώλη Πράτσικα και Λεωνίδα Μαργαρίτη.
Είναι   ένα  Πνευματικό Σωματείο, που συγκέντρωσε, πρόβαλε και αξιοποίησε ολόκληρο το διάσπαρτο και ανοργάνωτο πλούσιο πνευματικό δυναμικό της περιοχής.
 Οι ιδρυτές πίστευαν πως  ενωμένοι οι πνευματικοί άνθρωποι  της περιοχής  θα είχαν όπως με την δράση τους αποδείχθηκε, πως  πράγματι είχαν,  τη δυνατότητα να προσφέρουν πολύ περισσότερα, παρά καθένας μόνος του.
Στις 200 σελίδες του βιβλίου  οι συγγραφείς του, καταγράφουν τα  όσα προηγήθηκαν της ίδρυσης της Εταιρείας Λογοτεχνών, αλλά και τις  δραστηριότητές της μέχρι τα τέλη του  έτους 2015, καλύπτοντας μια χρονική περίοδο  πλέον των 35 χρόνων ζωής και δράσης της.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν και θα  μιλήσουν  γι’ αυτό, ο Δικηγόρος-Συγγραφέας-ιστορικός ερευνητής Χρήστος Μούλιας, ο Φιλόλογος και Συγγραφέας Φώτης Δημητρόπουλος, και οι εκ των Συγγραφέων του βιβλίου , Σταύρος Ιντζεγιάννης και Λεωνίδας Καρνάρος.
Την εκδήλωση  θα προλογίσει και θα έχει το συντονισμό της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Εταιρείας Λεωνίδας Μαργαρίτης.
Πρέπει να σημειώσουμε πως μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας το Βιβλίο-Λεύκωμα θα διατεθεί δωρεάν σ’ όσους παραβρεθούν στην παρουσίαση του, στη μνήμη της αείμνηστης Σόνιας Κουσαδιανού μητέρας της χορηγού έκδοσης τακτικού μέλους της Εταιρείας συγγραφέως  Αμαλίας Κουσαδιανού με τη  συμπλήρωση εξαμήνου από  το ταξίδι της στην αιωνιότητα,
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου