ΣΤ. ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗΣ, Σ. ΚΛΗΜΗ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, Λ. ΚΑΡΝΑΡΟΣ «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ Ν. Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ. 35 ΧΡΟΝΙΑ (1979 – 2015) ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ»



ΣΤ. ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗΣ, Σ. ΚΛΗΜΗ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, Λ. ΚΑΡΝΑΡΟΣ
«ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ Ν. Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ.
35 ΧΡΟΝΙΑ (1979 – 2015) ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ»

Ένα νέο βιβλίο κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες όπου μέσα στις σελίδες του καταγράφεται η πολιτιστική και χρήσιμη παρουσία της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή. Ένα πνευματικό σωματείο που συνεχίζει να ακτινοβολεί και να "σκορπά φως" με τις τακτικές, κατά Δευτέραν, ομιλίες που πραγματοποιεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών.
Η Εταιρεία Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος ιδρύθηκε την 1η Φεβρουαρίου του 1979 από 26 πνευματικούς ανθρώπους, συγγραφείς-λογοτέχνες της Πάτρας και των γύρω νομών, με πρωτοβουλία των Κώστα Τριανταφύλλου, Μανώλη Πράτσικα και Λεωνίδα Μαργαρίτη.
Έτσι απέκτησε η Πάτρα, το μεγαλύτερο πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της Νοτιοδυτικής Ελλάδος, ένα Λογοτεχνικό Πνευματικό Σωματείο, που  συγκέντρωνε, πρόβαλε και αξιοποίησε ολόκληρο το διάσπαρτο και ανοργάνωτο πλούσιο πνευματικό δυναμικό της περιοχής. Ενωμένοι οι πνευματικοί άνθρωποι είχαν πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουν πολύ περισσότερα, παρά καθένας μόνος και χωριστά.
Η Εταιρεία είναι ένα πνευματικό και δημοκρατικό Σωματείο με ολάνοιχτες τις πόρτες της. Δεν αποκλείει κανέναν, ούτε για τις ιδέες του, ούτε για τις θέσεις του. Δεν ανήκει σε καμιά πολιτική παράταξη και κινείται στα πλαίσια μιας γόνιμης ουδετερότητας. Οι εκατοντάδες πνευματικοί άνθρωποι που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της, είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες.
Στις 198 σελίδες του βιβλίου καταγράφονται όσα προηγήθηκαν της ίδρυσης της Εταιρείας Λογοτεχνών, αλλά και οι δραστηριότητές της μέχρι τα τέλη του 2015, καλύπτοντας μια περίοδο 35 χρόνων ζωής και δράσης της.
Το βιβλίο μπορεί ο ενδιαφερόμενος θα το βρει στα γραφεία της Εταιρείας, Κανάρη 46, Πάτρα, τηλ. 2610322901 - κιν. 6946 405 993 κ. Λεωνίδας Μαργαρίτης, ή στο βιβλιοπωλείο "ΒΙΒΛΙΟΠΑΝΟΡΑΜΑ" στην Αμαλιάδα (τηλ. 2622021221 – email: info@bibliopanorama.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου