KAΡΕΛΑ ΜΑΡΙΑ



KAΡΕΛΑ  ΜΑΡΙΑ

Η Μαρία Καρέλα γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Πάτρα. Κείμενα της έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στον τοπικό και αθηναϊκό τύπο.
Από το 1992 έχουν εκδοθεί τέσσερις συλλογές διηγημάτων της με τίτλους
-«Αποκοτιές» Διηγήματα.  Εκδόσεις Π. Κούλη Πάτρα 1993
-«Επιμύθιο Σιωπής»  Διηγήματα. Εκδόσεις Π. Κούλη Πάτρα  1995
In Memorian» Διηγήματα. Εκδόσεις Π. Κούλη Πάτρα 1996
-«Τραπέζ»Διηγήματα.  Εκδόσεις Π. Κούλη Πάτρα 1997
-«Πατρινέλλα».Μυθιστόρημα  Εκδόσεις ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ Αθήνα 2000
-«Δυο καλοκαίρια στο ονειροδρόμιο». Μυθιστόρημα Εκδόσεις
Αθήνα 2.002
-«Ηλιοβασίλεμα στο Μετζάο». Εκδόσεις ΕΛΑΤΗ Αθήνα 2.004
-«Πέτρινες Μνήμες». Μυθιστόρημα Εκδόσεις ΕΛΑΤΗ  Αθήνα 2006.
-«Το μυστικό της σοφίτας». Μυθιστόρημα. Εκδόσεις ΕΛΑΤΗ Αθήνα 2008  Και
-«…εις τας αυλάς». Μυθιστόρημα Εκδόσεις Κ. Μ. ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ Αθήνα 2011.

Για τη λογοτεχνική τους δουλειά έχει τιμηθεί και έχει βραβευθεί με χρυσό μετάλλιο και τιμητικό δίπλωμα από την ΄Ενωση Λογοτεχνών και τον Οργανισμό Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων-19ου Φεστιβάλ Πάτρας. επίσης έχει τιμηθεί από το «Σπίτι της Ευρώπης»και την Νέα Κίνηση Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.
Είναι  μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος. Χρημάτισε μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελληνοϊταλικής Φιλίας και Έρευνας «Ούγκο Φόσκολο»και του Αχαϊκού Τμήματος του Οργανισμού για τη διάδοση και Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας.
Έχει επίσης τιμηθεί για την προσφορά της στα Ελληνικά Γράμματα με το παράσημο του Αγίου Ευγενίου της Τραπεζούντας από τον Ισπανό πρίγκιπα Δον Αρκάδιο Κομνηνό-Λάσκαρη. Έχει επίσης βραβευθεί για το έργο της από την Αχαϊκή Εταιρεία Μελετών.
Επίσης είναι γνωστή ζωγράφος και η δουλειά της έχει τύχει της αποδοχής μεγάλης μερίδας κοινού και Κριτικών. Επίσης έχει ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά του τόπου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου