ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΚΗΣ: ΕΝΑΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΚΗΣ: ΕΝΑΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ





Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1967 όπου και περάτωσε τις σπουδές του στην πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ακολούθως σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών της οποίας κατέστη πτυχιούχος το έτος 1988.
Στη διάρκεια των σπουδών του συνεργάσθηκε με το Αρχείο Καταγραφής και Αρχειοθέτησης Χριστιανικών Μνημείων Ελλάδος της έδρας Χριστιανική Αρχαιολογία, Παλαιογραφία και Επιγραφική ενώ κατόπιν στράφηκε στις πατερικές σπουδές                               παρακολουθώντας Μεταπτυχιακά Σεμινάρια της έδρας της Πατρολογίας καθώς και τις αντίστοιχες  παραδόσεις.
Κατά τη διετία 1990-1991 πραγματοποίησε  μεταπτυχιακές σπουδές στο Ιστορικό Τομέα του Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ασχολήθηκε με την Εκκλησιαστική Γραμματεία και Θεολογία της περιόδου από την Εικονομαχία έως την Άλωση.
Το έτος 1991 χειροτονήθηκε Διάκονος ενώ τον επόμενο χρόνο Πρεσβύτερος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.(Εφημέριος στον Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος της  οδού Αχαρνών)
Το έτος 2000 χειροθετήθηκε  από τον αοίδιμο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο, ενώ τα οφίτσια του Οικονόμου και του Πρωτοπρεσβυτέρου έλαβε τα έτη 2003 και 2004 αντίστοιχα από το Μητροπολίτη Ρεθύμνης κυρό Άνθιμο. Σήμερα εφημερεύει στην ενορία του Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων Πατρών.
Κατά το έτος 1994 μετά από εισήγηση των καθηγητών Στυλιανού Παπαδοπούλου και Γεωργίου Μεταλληνού  και   την άδεια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου  Αθηνών Σεραφείμ αποσπάσθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας.
Κατά τη διάρκεια της  τετραετούς παραμονής  στη Γερμανία πραγματοποίησε ευρύτερες σπουδές στο Τμήμα Αρχαίας Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Πατρολογίας του Ινστιτούτου Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Βόνης και στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Ινστιτούτου Κλασικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κολονίας. Αντικείμενο των Σπουδών του αποτέλεσαν η Ιστορία της  Αρχαίας Εκκλησίας, η Πατρολογία, η Πατερική Θεολογία, η Βυζαντινή «Θεολογία» Ιστορία και Φιλοσοφία.
Από το 2001 διδάσκει στη Μέση εκπαίδευση ενώ το 2009 ανακηρύχθηκε παμψηφεί αριστούχος διδάκτορας του Τομέα Πατερικών Σπουδών, Ιστορίας Δογμάτων και Συμβολικής του Τμήματος Θεολογίας της θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο την Πατρολογία και την Πατερική Θεολογία.
Κατά τη διάρκεια της  διαμονής του  στην πόλη μας και της συγγραφικής του δραστηριότητας  έχει δημοσιεύσει  σημαντικές εργασίες σε έγκυρα περιοδικά και έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες του πνευματικού και πολιτιστικού περιεχομένου.
Είναι έγγαμος και έχει Αποκτήσει  με τη σύζυγο του Αθηνά Κάντζου, Καθηγήτρια Θεολογίας δύο παιδιά.

2 σχόλια: