ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

 

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ




Στη κατάμεστη αίθουσα συνεδρίων της Α.Σ.Π.Ε. με  συνέδρους από όλα τα διαμερίσματα της χώρας στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο με την έναρξη του διήμερου απολογιστικού και εκλογικού συνεδρίου έγινε η εκδήλωση κατά την οποία τιμήθηκε για την πολυετή και πολύτιμη συνεισφορά του στο Πολυτεκνικό Κίνημα της χώρας ο συμπολίτης επίτ.Δικηγόρος Λεωνίδας Μαργαρίτης.
Για την πολυετή προσφορά και την εν γένει κοινωνική, συνδικαλιστική, πολιτική και συγγραφική του δράση μετά την κήρυξη των εργασιών και την ανακοίνωση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου να τιμηθεί ο αντιπρόεδρος Λεωνίδας Μαργαρίτης, μίλησε ο Δρ Θεολογίας, Θρησκειοπαιδαγωγός και Σύμβουλος Θεολόγων, εκπρόσωπος του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης κ.Γεώργιος Τσακαλίδης.
Ο κ.Τσακαλίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σκιαγράφησε με έντονα χρώματα την πολυσχιδή προσωπικότητα του τιμωμένου αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στην προσφορά του στην επιστήμη στους σπουδές του και τα γράμματα ενώ τόνισε ιδιαίτερα την κοινωνική του προσφορά μέσα από την πολυετή λειτουργία του υπό την προεδρία της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων. Δεν παρέλειψε  επίσης να αναφερθεί στους αγώνες του μέσα από τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο για ζητήματα της οικογένειας , της κοινωνίας και του έθνους αλλά και μέσα από τα φύλλα των εντύπων που με ευθύνη του εξέδιδε τόσο η Οργάνωση Πολυτέκνων Πατρών(ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ,ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΗΛΙΔΑΣ) όσο  η Εταιρεία Λογοτεχνών(ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ) αλλά και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας (ΑΧΑΙΑΚΑ)στη διάρκεια της θητείας του ως Νομαρχιακού Συμβούλου.
Αναφέρθηκε επίσης στη συνολική συγγραφική δράση του τιμωμένου και στη βοήθεια και ενημέρωση που έκανε κυρίως με το έργο του το οποίο τυπώθηκε με δαπάνες της Οργάνωσης  με τον τίτλο «ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΉ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ» και διανεμήθηκε σ’ ολες τις πολύτεκνες  οικογένειες  δωρεάν. Όπως επίσης δωρεάν διετέθη και το βιβλίο του Λευτέρη Μαρινέλλη «Πολυτεκνικό Κιμημα Πατρών» προς τιμή των συνδικαλιστών του πολυτεκνικού κινήματος της περιφέρειας Πατρών.
 Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του ομιλητή σε δράσεις του τιμωμένου τόσο με την ίδρυση και λειτουργία του Κληροδοτήματος Αναγνωστοπούλου μέσω του οποίου ενισχύθηκαν πολλές κόρες πολυτέκνων οικογενειών στην έναρξη της συζυγικής τους ζωής, όσο και  στη συμβολή του στην ψήφιση των νόμων για την χορήγηση των επιδομάτων και της σύνταξης στη πολύτεκνη μητέρα καθώς και στην ψήφιση των νόμων για τους διορισμούς τέκνων πολυτέκνων(Ν.1648,2190 κ.λ.π.)
Η ομιλία του κ.Τσακαλίδη αποτέλεσε ένα πραγματικά ύμνο για τη συνολική προσφορά στην οικογένεια, στην κοινωνία, στην πολιτεία και τα γράμματα ,του τιμωμένου και δικαίως απέσπασε τα χειροκροτήματα από το πολυπληθές ακροατήριο των συνέδρων.
Μετά το πέρας της ομιλίας του κ.Τσακαλίδη ο πρόεδρος της Α.Σ.Π.Ε. Βασίλειος Θεοτοκάτος κάλεσε τον τιμώμενο και του παρέδωσε  την ειδική αναμνηστική τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου αποδίδοντας την ειδική τιμή που προβλέπεται από το άρθρο 40 του Καταστατικού κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά λειτουργίας της πανελλήνιας Οργάνωσης.
Μετά την παράδοση της τιμητική διακρίσεως ο λόγος
δόθηκε στον τιμώμενο, ο οποίος ιδιαίτερα συγκινημένος για την τιμή, ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το Γενικό Συμβούλιο που εκτίμησαν την προσφορά του στο πολυτεκνικό κίνημα και αποφάσισαν να τον τιμήσουν σε αυτή την υπέροχο εκδήλωση.
Αναφέρθηκε με λίγα λόγια στα χρόνια και στις σημαντικές στιγμές που χαρακτηρίστηκαν από επιτυχίες ενώ την τιμητική αυτή διάκριση  όπως τόνισε την αφιερώνει στη πολύτεκνη μάνα σύζυγο του η οποία τον στήριξε όλα αυτά τα χρόνια και βοήθησε στο έργο του, αλλά και στον κόσμο των πολυτέκνων των Πατρών και της ‘Ηλιδας που κάθε φορά και με μεγαλύτερα ποσοστά στήριζαν τις προσπάθειες του και τον ανέδειξαν Δημοτικό Σύμβουλο Πατρέων και αργότερα Νομαρχιακό Σύμβουλο Αχαΐας.
Μετά τις ευχαριστίες του τιμωμένου  ο πρόεδρος της Α.Σ.Π.Ε ζήτησε από τον τιμηθέντα  τιμής ένεκεν να κόψει εκείνος αντ’ αυτού την πρωτοχρονιάτικη πίττα της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας πράγμα που έγινε και έτσι έληξε με την απόδοση ευχών και συγχαρητηρίων προς τον τιμηθέντα εκ μέρους όλων των συνέδρων.
Μια εκδήλωση που άφησε άριστες εντυπώσεις στους συνέδρους οι οποίοι στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν για την ανάδειξη νέου διοικητικού Συμβουλίου την επομένη των εργασιών του Συνεδρίου ανέδειξαν πρώτο σε σταυρούς προτιμήσεως τον τιμηθέντα συμπολίτη   ενώ στη συνέχεια τον επανεξέλεξαν και πάλι Αντιπρόεδρο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.





1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου