ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Α.Σ.Π.Ε. ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,  Α.Σ.Π.Ε. ΚΑΙ  ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ
 Λεωνίδα Γ.Μαργαρίτη Επιτ.Δικηγόρου
                                         Αντιπροέδρου Α.Σ.Π.Ε.

Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος εκπροσωπώντας στη χώρα μας, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, τις 208.000 οικογένειες, συναισθανόμενη  την τεράστια ευθύνη της απέναντι σ΄ αυτές και το μέλλον των παιδιών τους και της πατρίδας μας, νοιώθει υποχρεωμένη όταν διακινδυνεύουν παγιωμένες στο χρόνο και στη συνείδηση του  λαού μας  αξίες, να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και να αγωνίζεται να αποτρέπει το κακό, που  απειλή τα παιδιά μας.
΄Έτσι όταν η κυβέρνηση αγνοώντας την  κατακραυγή της κοινωνίας και των θεσμών της προχώρησε στην εισαγωγή του σχεδίου νόμου στη βουλή για το «Σύμφωνο συμβίωσης (ομοφύλων ζευγαριών) ,αποσιωπά τις δύο τελευταίες λέξεις, και σημειώνει: άσκηση δικαιωμάτων, ποινικές και άλλες διατάξεις» η Α.Σ.Π.Ε. από καθήκον και από υποχρέωση προς τον κόσμο των πολυτέκνων που εκπροσωπεί, απέστειλε τις απόψεις της σ’ όλα τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Δημοσίας Διοίκησης, Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης από την 15-12-2015.
Μεταξύ των σημείων των διατυπωμένων απόψεων της αναγράφονταν και τα εξής: «….. Η συγ(Κυβέρνηση), μη μπορώντας να αντισταθεί, συμμορφώνεται στις επιταγές της ηθικά και πνευματικά παραπαίουσας Ευρώπης και με το νομοσχέδιο αυτό ανατρέπει καθ’ ολοκληρία τις αξίες, τα ιδανικά και τις παραδόσεις της Ελληνικής κοινωνίας.
            Σύμφωνα με τον ορισμό του νομομαθούς Ρωμαίου Μοδεστίνου , ο θεσμός του γάμου αποτελεί: «ανδρός και γυναικός συνάφεια και συγκλήρωση του βίου δια παντός, Θείου τε και ανθρωπίνου δικαίου κοινωνία».
            Με το νομοσχέδιο ο θεσμός του γάμου αντιμετωπίζεται θεσμικά και μόνο ως δικαιοπρακτική ενέργεια που ρυθμίζει τις σχέσεις των μερών και αποϊεροποιείται πλήρως. Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο μεταβάλλεται το τιμιότατο ανθρώπινο πρόσωπο σε χρηστικό αντικείμενο και καθίσταται  εμφανής η προσπάθειά του να υποκατασταθεί ο ιερός θεσμός του γάμου με νομικές προβλέψεις που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κακοδαιμονία του ισχύοντος νομικού πλαισίου.
            Η ΑΣΠΕ δεν απορρίπτει από την κοινωνία τα άτομα εκείνα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και ενδεχομένως και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τα οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική απ’ αυτή των φυσιολογικών ανθρώπων εξαιτίας της γενετήσιας διαστροφής  τους».
Τα παραπάνω δεν άρεσαν στον κυβερνητικό  Βουλευτή της Δράμας Χρήστο Καραγιαννίδη και  επιτέθηκε λάβρος κατά της Διοίκησης της Α.Σ.Π.Ε.
Ομολογώ πως δεν κατάλαβα γιατί πήρε τον καυγά πάνω του;
«Τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας την Τρίτη στη συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Kαι συνέχισε τα εμετικά του:
«Θα αναφερθώ σε ένα φορέα που δεν ήρθε για να παραστεί στη διαβούλευση, ανέφερε και διάβασε την επιστολή της ΑΣΠΕ:
«Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο μεταβάλλεται το τιμιότατο ανθρώπινο πρόσωπο σε χρηστικό αντικείμενο και καθίσταται  εμφανής η προσπάθειά του να υποκατασταθεί ο ιερός θεσμός του γάμου με νομικές προβλέψεις που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κακοδαιμονία του ισχύοντος νομικού πλαισίου.
Η ΑΣΠΕ δεν απορρίπτει από την κοινωνία τα άτομα εκείνα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και ενδεχομένως και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τα οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική απ’ αυτή των φυσιολογικών ανθρώπων εξαιτίας της γενετήσιας διαστροφής  τους και κατάληξε: «Αν οι παρόντες αποδέχονται από την ΑΣΠΕ αυτή την προσβολή και να πάρετε θέση όλα τα κόμματα. Και να την καταγγείλετε αν διαφωνείτε με αυτή τη θέση γιατί οι κύριοι αυτοί μετά από μια εβδομάδα μας καλούν να κάνουμε το ρουσφετάκι τους για το επίδομα γάμου.
        Οι κύριοι αυτοί είναι φορέας με τον οποίο εμείς θα συνδιαλλαγούμε. Προσωπικά εγώ δηλώνω ότι τους απεχθάνομαι... Τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια» τόνισε ο κ. Boυλευτής..
Eμείς εκεί στην ΑΣΠΕ δεν χρησιμοποιούμε τη φρασεολογία  του κ. Καραγιανίδη ούτε πολύ περισσότερο την αρχαιοπρεπή του  κ. Ζουράρη για να δηλώσουμε κι εμείς  με τη σειρά μας ,που θα γράψουμε το όνομα  του  στις προσεχείς εκλογές όποτε κι αν προκηρυχθούν.
Αλλά θα ερωτήσουμε ευθέως τον κ. Βουλευτή θεωρεί, ό,τι συμβαίνει μεταξύ ομοφυλοφίλων , πως δεν αποτελεί γενετήσια διαστροφή; Είναι μια πράξη απόλυτα φυσιολογική; αποτελεί   δηλαδή σύμφωνα με τις απόψεις σας ,φυσιολογική λειτουργία των ανθρώπων; Aυτή η φράση σας  ενόχλησε κ.Βουλευτή;
Σε μια εποχή που  κάποιοι επιχειρούν  με την αντικατάσταση των λέξεων του να ωραιοποιήσουν καταστάσεις ,πρακτικές και πράγματα, αλήθεια πως  θα ονομάσετε τις  λέξεις  «πουστιά» και «πούστης» που έχει συνηθίσει ο λαός μας να χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε πράξεις ομοφυλοφιλίας;
Kύριε βουλευτή με την αλλαγή της ονομασίας των πράξεων η κλεψιά θα  παραμείνει να λέγεται κλεψιά η επί τω λογιότερο κλοπή και η πουστιά θα συνεχίσει να λέγεται πουστιά, όσο και εάν προσπαθήσετε εσείς   και  οι συμπαθείς  άρρωστοι  να την ωραιοποιήσουν.
Αλλά  κ. βουλευτή της Κυβέρνησης μιλήσατε ακόμη   για κάποιο ρουσφετάκι που λίαν προσεχώς θα ζητήσει η ΑΣΠΕ από την Κυβέρνηση. Προφανώς έχετε συνηθίσει αυτό το σπορ και δεν εννοείτε να το εγκαταλείψετε. Η ΑΣΠΕ νοιάζεται για όλες τις πολύτεκνες οικογένειες και δεν ζητά χατίρια και ρουσφέτια. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου