ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


  
                                     ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

                                                      

                                                        Λεωνίδα Γ.Μαργαρίτη Επιτ.Δικηγόρου
                                                       Αντιπροέδρου Α.Σ.Π.Ε.
Oι πολύτεκνοι   υπό   την  άξια ηγεσία  της Α.Σ.Π.Ε και οι  Σύλλογοι Πολυτέκων της χώρας ,   γιορτάζουν  κι εφέτος   τη Μνήμη των προστατών τους  Αγίων   Τερεντίου και Νεονίλης και των επτά παιδιών τους, που μαρτύρησαν για τα πιστεύω τους. 
Η μνήμη τους  τιμάται από την    Εκκλησία μας την 28η Οκτωβρίου κάθε χρόνου. Η γιορτή  όμως μετατίθεται    με απόφαση  της  Α.Σ.Π.Ε.  και  θα εορτασθεί  την Κυριακή 1η Νοεμβρίου.

            Στα πιστεύω της  Αγίας Πολύτεκνης   Οικογένειας  η  κάθε    οικογένεια στη χώρα μας ,  αντιπαραθέτει     συμβολικά τα  δικά  της πιστεύω,   που συνδυάζονται και  αποδεικνύονται    με έργα αγάπης και προσφοράς. Αγάπη  στον  άνθρωπο   στην κοινωνία  στο Έθνος.

            Οι πολύτεκνοι ,  με τη δημιουργία  πολυμελών  οικογενειών  τις οποίες ανατρέφουν  «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου»      αποτελούν τους σύγχρονους μάρτυρες  του χρέους και του καθήκοντος.

Καθημερινώς  και εμπράκτως    ομολογούν και αποδεικνύουν   την πίστη τους, με    έργα  αγάπης και ευποιϊας  ,με   καθημερινό σκληρό αγώνα  και   ορμητήριο το   Θεοϊδρυτο  θεσμό, της Οικογένειας.

          Ο αγώνας τους σήμερα   διεξάγεται  κάτω από πολύ αντίξοες  συνθήκες   σκληρού ανταγωνισμού, μέσα σε μια  συνεχώς μεταβαλλόμενη και απαιτητική κοινωνία, σε μια πολιτεία αντιοικογενειακή,  αντιπολυτεκνική  και κατ’ επέκταση αντεθνική.

Οι πολύτεκνοι αγωνίζονται να  αναθρέψουν,  μεγαλώσουν,  μορφώσουν και  αποκαταστήσουν επαγγελματικά και οικογενειακά  τα πολλά παιδιά τους, και παράλληλα  να ξεπεράσουν τις   συμπληγάδες  των οξυμένων   κοινωνικών προβλημάτων  και   να αποφύγουν   τις  σειρήνες του ευδαιμονισμού.

 Δεν φθάνει όμως αυτός  και μόνον ο αγώνας, χρειάζεται να  αντιπαλεύουν   και τους κοντόφθαλμους Κύκλωπες μιας  αδιέξοδης  πολιτικής της κεντρικής εξουσίας που συνεχώς ξεχνάει  μετά τις εκλογές τι είχε  πρίν απ΄αυτές .
Σήμερα έχει  φαλκιδεύσει   συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και εχει φτάσει στη λήψη ακόμη και  αντισυνταγματικών μέτρων.

 Η Κεντρική εξουσία βραχυκυκλωμένη από εσφαλμένες  ή και εχθρικές   εισηγήσεις  μανδαρίνων,     καθυστερεί να  αντιληφθεί  ότι   οι προτάσεις και εισηγήσεις  μας  βρίσκονται    προς τη σωστή   κατεύθυνση. 
Ο επίμονος ,επίπονος  και  καθημερινός  αγώνας, μας  ενδυναμώνει  και μας  καθιστά ισχυρότερους, με αποτέλεσμα  κάθε φορά   να βγαίνουμε  νικητές στην παλαίστρα της ζωής.

 Ο αγώνας  μας  με συντονιστή  την Ανωτάτη  Συνομοσπονδία Πολυτέκνων  Ελλάδος βρίσκεται συνεχώς   στην πρωτοπορία  για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων μας και την  επίμονη επίκληση και   υπόμνηση  προς τους εκάστοτε Κυβερνώντες    των διατάξεων του Συντάγματος που  υποχρεώνουν  τη λήψη  ειδικής μέριμνας υπέρ των πολυμελών οικογενειών.
 
             Παραμένουν όμως πολλά  ζητήματα  σε εκκρεμότητα και με την ευκαιρία της γιορτής τα φωτίζουμε με τα φώτα των Μ.Μ.Ε. και είναι τα παρακάτω:
        -Να καθιερωθεί για τις πάσης φύσεως προσλήψεις των εκπαιδευτικών, όπως το 20ο/ο προέρχεται από πολυτέκνους και τέκνα πολυτέκνων, όπως ισχύει για τις προσλήψεις όλων των άλλων υπουργείων (άρθρο 1 παρ. 3 περ. δ και άρθρο 6 παρ. 1 και 2 του Ν. 3454/2006) προηγουμένων στις τοποθετήσεις των πολυτέκνων γονέων, που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα μέχρι και το 2011, αφού αυτοί είχαν αδικηθεί. Το μέτρο δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, αφού διορισμοί στην εκπαίδευση θα γίνονται.
            -Να καθιερωθούν ελεύθερες μετεγγραφές των πολυτέκνων και των τέκνων τους, όπως ίσχυαν από το 1979 για 32 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα, όπως ομολογούσαν οι ίδιοι οι Πρυτάνεις, ώστε να μπορούν οι πολύτεκνοι και τα τέκνα τους να μετεγγράφονται σε αντίστοιχη Σχολή που είναι πλησιεστέρα στον τόπο μονίμου κατοικίας των γονέων τους ή σε πόλη που σπουδάζει άλλος αδελφός (η) τους.
            - Να συμπεριληφθούν και οι Οργανώσεις των πολυτέκνων, όπως γινόταν για 30 χρόνια, στους φορείς διανομής φρούτων, λαχανικών κ.λπ. (που χορηγούνται για της Ε.Ε. ως βοήθεια), που τους έθεσε εκτός η υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1701Β/14-8-2015), με αποτέλεσμα οι πολύτεκνοι πλέον να τα στερούνται και να αυξηθεί το όριο εισοδήματος για τη διανομή τροφίμων  παρεμβάσεως της Ε.Ε.
            -Να αναγράφεται στη συμπλήρωση του Εντύπου Α21 που χρησιμοποιεί ο ΟΓΑ, για τη χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, εάν οι συμπληρώνοντες το Έντυπο αυτό έχουν την πολυτεκνική ιδιότητα και τον αριθμό μητρώου της ΑΣΠΕ.
            Μέτρα χωρις  δημοσιονομικό κόστος:
- Να επανέλθουν ως δημογραφικά κίνητρα η επαναχορήγηση της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας και η επαναχορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, όπως γινόταν μέχρι το 2009, αφού το κόστος τους είναι μικρότερο από το κόστος του επιδόματος τέκνων και του λεγομένου επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων.
- Να υπάρξει εξαίρεση της πρώτης κατοικίας των πολυτέκνων από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ.
- Να επανέλθει το αφορολόγητο των παιδιών, όπως καθορίσθηκε με τον Ν. 3842/2010 ( ΦΕΚ 58Α/23-4-2010) στις 25.500 ευρώ για όσους έχουν τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και να θεσπισθεί επί πλέον τουλάχιστον 5.000 ευρώ για κάθε ένα από το 5ο και επί πλέον τέκνα.
- Να εξαιρεθούν οι πολύτεκνοι από τον φόρο πολυτελείας αυτοκινήτων, δεδομένου ότι απέκτησαν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού εξ ανάγκης λόγω των πολλών παιδιών τους και να έχουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας για τ΄ αυτοκίνητα τους.
- Να προστατευθεί η πρώτη κατοικία των πολυτέκνων από τους πλειστηριασμούς.
- Ν΄ απαλλαγούν οι πολύτεκνοι από την εισφορά αλληλεγγύης.

Τέλος   ευχόμαστε σ’ όλους τους πολυτέκνους    της χώρας  μας , υγεία, πρόοδο , ατομική  και οικογενειακή ευτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου