ΕΞΑΙΡΕΤΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ



ΕΞΑΙΡΕΤΗ  Η   ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ
ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Με τη συμμετοχή πολλών συμπολιτών, φιλότεχνων και μελών της Εταιρείας Λογοτεχνών, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πόλης μας η προγραμματισθείσα από την Εταιρεία Λογοτεχνών την περασμένη Δευτέρα η  ομιλία του  συμπολίτη ιατρού και συγγραφέα Σπύρου Παπουτσάκη με θέμα: «Υγεία και γηρατειά».
Aρχικά τον ομιλητή παρουσίασε ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών  Λεωνίδας Μαργαρίτης ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά τόσο στις σπουδές  όσο και  στην επιστημονική-επαγγελματική προσφορά  του ομιλητή, όσο  και στη συνολική συγγραφική του   δραστηριότητα και παραγωγή.
 ΄Όπως τόνισε ιδιαίτερα,  από  το 1981  που ζει μονίμως στην πόλη μας ,έχουν κυκλοφορήσει εννέα βιβλία του, εβδομήντα επιστημονικές εργασίες του και πολλές μεταφράσεις ιατρικών βιβλίων και άρθρων του.
Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στον   ομιλητή της βραδιάς ο οποίος αφού έκανε μια αναφορά στο αγαθό της υγείας το οποίο είναι το ζητούμενο για κάθε ηλικία του ανθρώπου, ανάπτυξε με σαφήνεια και  ιατρική φρασεολογία το θέμα του: «Υγεία και γηρατειά» και άφησε στο κοινό άριστες εντυπώσεις τόσο για τις επιστημονικές  του γνώσεις,  όσο και για την ευρύτητα των περιπτώσεων που αναφέρθηκε.
Ήταν μια ασυνήθης για φιλολογικό βραδινό ομιλία ,όμως εντυπωσίασε με τις πληροφορίες αλλά και με τις συμβουλές τις οποίες απεύθυνε στους ακροατές σε σημείο που μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και απορίες προς τον ομιλητή και  αντίστοιχα με απαντήσεις και διευκρινήσεις από τον  ίδιο.
Σαν τελικό συμπέρασμα που   προέκυψε από τη ομιλία και τη συζήτηση που ακολούθησε ήταν πως , παρά τα δεινά που επιφυλάσσουν τα γηρατειά η διατήρηση της υγείας του ανθρώπου σε ανεκτά επίπεδα είναι  το ζητούμενο πάντα από τους υπηρέτες της υγείας την οικογένεια και την  κοινωνία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου