ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝOΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ «Η ΑΣΤΡΙΝΙΑ»



ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝOΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ «Η ΑΣΤΡΙΝΙΑ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός  Σύλλογος Αγίου Ιωάννου Αμαλιάδας «Η ΑΣΤΡΙΝΙΑ», στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας, το περασμένο  Σάββατο  29 Αυγούστου.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη ζωή και το έργο, του αείμνηστου Εφημερίου π. Θεοδώρου Παπακωνσταντίνου, που υπηρέτησε στον  Αγιάννη, σαράντα χρόνια (1903-1943) και στην μεγάλη δωρήτρια  του  ναού Αθηνά Ηλία Ηλιοπούλου.
Η συντονίστρια Ζωή Τσούλου υποδέχθηκε τους καλεσμένους και αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου. Στην συνέχεια ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός απεύθυνε ένα διαχρονικό μήνυμα για τα τιμώμενα πρόσωπα.
 Ακολούθησαν χαιρετισμοί του  Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου  και  της  πρόεδρου του συλλόγου Θάλειας Τουτούνη.
Για την ζωή και το έργο του αειμνήστου εφημερίου του Αγίου Ιωάννη αναφέρθηκε εκτενώς ο Επίτιμος Δικηγόρος και Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν. Δ. Ελλάδος, Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης.
 Ακολούθως  το χορευτικό  του συλλόγου και του δήμου Ήλιδας, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.
 Τέλος ο Σύλλογος  συναισθανόμενος την μεγάλη προσφορά των αειμνήστων συμπολιτών  και  σε  ένδειξη ευγνωμοσύνης επέδωσε  τιμητικές πλακέτες  στις  οικογένειες των απογόνων   των αειμνήστων Ιερέα Θεοδώρου Παπακωνσταντίνου και  Αθηνάς Ηλιοπούλου.
. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας  κ.κ. Γερμανός ο Πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης κ. Δαμασκηνός Πετράκος, ο Ιερέας του Αγίου Ιωάννου πατήρ Γεώργιος  Γιαννακόπουλος, ο Δήμαρχος Ήλιδας  Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος, ο αναπληρωτής Δημάρχου κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής  πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  και δημοτικός σύμβουλος  Παντελής Δούλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Χαβαρίου,  Βάσω Τράπαλη, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Έλισσα Θεώνη Λιακοπούλου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ακροποταμιάς- Ροδιάς κ. Βασίλης Πολυζωγόπουλος και πλήθος κατοίκων του Αγίου Ιωάννη, και της ευρύτερης περιοχής.
Τέλος ο σύλλογος, προσέφερε σ’ όλους που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση γλυκά που είχαν ετοιμάσει γυναίκες του συλλόγου, σουβλάκια ποτά και αναψυκτικά. Στο τέλος της εκδήλωσης η  πρόεδρος και το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού & Φυσιολατρικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας «ΑΣΤΡΙΝΙΑ» ευχαρίστησε σημόδια όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και όσους , βοήθησαν, και συνέβαλλαν στην άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου