ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ!..

ΤΟΛΜΗΣΤΕ  ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ!..
                              Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη Επιτ. Δικηγόρου.
                            Προέδρου Εταιρείας Λογοτεχνών
Μετά τη θριαμβευτική  νίκη σας κ. Πρωθυπουργέ της χώρας, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ,εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια.
Μετά τους δικαιολογημένους πανηγυρισμούς  οπαδών, φίλων   και συνεργατών σας  θεωρούμε πως ήρθε η ώρα να υλοποιήσετε τις επώδυνες  δεσμεύσεις του τρίτου και πλέον  σκληρού Μνημονίου.
Για να κατευνάσετε  βέβαια, τις συνέπειες που θα έχει  για το λαό μας,  αυτή η εφαρμογή, οφείλετε να προχωρήσετε σε λύσεις που τον ικανοποιούν  και παγιώνουν το αίσθημα του δικαίου. Θα έχετε διαπιστώσει άλλωστε,  πως έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς σαν  λαϊκά αιτήματα και  πολλά απ’ αυτά έχουν καταστεί  κομματικές και ιδεολογικές σας διακηρύξεις.
Αυτές οι λύσεις , είναι  χωρίς κόστος πλην  εδραιώνουν  τη Δημοκρατία, επιφέρουν οικονομία και νοικοκυριό στους θεσμούς , καταξιώνουν το δημόσιο βίο  και  τον απαλλάσσουν από στρεβλώσεις και κακοήθης όγκους που  «δίκην καρκινωμάτων» περισφίγγουν ζωτικά κύτταρά του.
Είστε ηθικά , νομικά  και προγραμματικά υποχρεωμένος να δρομολογήσετε πρώτα-πρώτα,  τη συνταγματική αναθεώρηση.
Είναι αναγκαίο να  καθιερωθεί ως πάγιο εκλογικό σύστημα η ανόθευτη απλή αναλογική έτσι που η εκπροσώπηση του λαού στη Βουλή να είναι ανάλογη και δικαία.
Να προχωρήσετε στην κατάργηση της πριμοδότησης του πρώτου κόμματος αφού άλλωστε η καθιέρωση της απλής. ανόθευτης αναλογικής δεν αδικεί κανένα.
Να προχωρήσετε στην κατάργηση του νόμου «περί ευθύνης Υπουργών»  μια και όπως είναι διατυπωμένος και εφαρμόζεται στην πράξη, οι διατάξεις  του , μάλλον  υπηρετούν  την … ανευθυνότητα.
Να προχωρήσετε στην  κατάργηση του θεσμού της  Ασυλίας των βουλευτών  και σε περιπτώσεις που   εκπρόσωποι του λαού διαπράττουν  ποινικά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος  να δικάζονται από τους φυσικούς δικαστές  όπως και οι λοιποί πολίτες και σε περίπτωση καταδίκης να  υπάρχει  πρόσθετη ποινή, εκείνη της πλήρους  αποστέρησης των πολιτικών τους  δικαιωμάτων εφ’ όρου ζωής.
Να προχωρήσετε άμεσα στον περιορισμό κατά το Σύνταγμα  των βουλευτικών εδρών σε εκατόν πενήντα ( 150).
Να  προχωρήσετε στην αναδρομική καθιέρωση  του «πόθεν έσχες» όλων εκείνων που πολιτεύθηκαν, και από   την ημέρα της εκλογής τους, η  την ημέρα που ανέλαβαν δημόσια αξιώματα(Γενικοί Γραμματείς, Πρόεδροι Οργανισμών, Τραπεζών  και Ν.Π.Δ.Δ.. κ.λ.π.)
Να προχωρήσετε στην  άρση της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων και να καθιερώσετε το θεσμό της  αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων με αντικειμενικά κριτήρια , τύπου ΑΣΕΠ.
Να προχωρήσετε  στην απόσυρση  των χιλιάδων αστυνομικών που προστατεύουν : Υπουργούς, Βουλευτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, Δικαστές και όλους τους διατελέσαντες προέδρους Δημοκρατίας και Πρωθυπουργούς!
Να προχωρήσετε στην άμεση είσπραξη των εκατοντάδων εκατομμυρίων  που χρεωστούν οι  γνωστοί επιχειρηματίες των τηλεοπτικών μέσων και γενικά των Μ.Μ.Ε. .
Να προχωρήσετε στην άμεση   προκήρυξη  ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την παροχή  τηλεοπτικών  άδειών και συχνοτήτων.
Να προχωρήσετε άμεσα στην κατάργηση της φορολόγησης της 1ης κατοικίας .
Να θεσμοθετηθούν  βραχύτατες  διαδικασίες  ώστε  να υποχρεωθούν οι καταθέτες στις  ανά τον κόσμο τράπεζες  να δικαιολογήσουν άμεσα την προέλευση των χρημάτων  τους και να φορολογηθούν άλλως  να δημευθούν τα παρανόμως εξαγχθέντα ποσά.
Να προχωρήσει η Κυβέρνησή σας άμεσα σε μονομερή κατάργηση της συνθήκης «Δουβλίνο Νο 2» έτσι ώστε οι χιλιάδες μετανάστες να προωθούνται στους επιθυμητούς γι’ αυτούς προορισμούς. (Ο Ξένιος Δίας δεν πέθανε στη χώρα μας ευτυχώς).
Εάν πραγματώσετε τις παραπάνω μεταρρυθμίσεις  θα παραμείνετε στη νεώτερη πολιτική μας ιστορία ως ο ηγέτης που είχε τη θέληση και τη δύναμη να τολμά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου