ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ!



ΜΕΝΟΥΜΕ  ΕΥΡΩΠΗ!

                                  Λεωνίδα Γ.Μαργαρίτη Επιτ. Δικηγόρου
                                 Αντιπροέδρου Α.Σ.Π.Ε.


Τη στιγμή κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει έναν αγώνα, προκειμένου να διαπραγματευθεί το δυσβάστακτο χρέος που αφρόνως συσσώρευσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, την ίδια στιγμή οι νοσταλγοί του παρελθόντος που κατά κύριο λόγο  φέρουν το βάρος της σημερινής δυσμενούς οικονομικής καταστάσεως αντί να συστρατευτούν  έστω σιωπηρώς αυτές της μέρες έβγαλαν κατά το κοινός λεγόμενο και «γλώσσα».
Έκαναν συλλαλητήριο και διαδήλωσαν  την επιθυμία τους να παραμείνει η χώρα μας στην Ευρώπη.
Αλήθεια ποίος είναι εκείνος που επιθυμεί την έξοδο της χώρας μας από την κοινότητα  την απομόνωσή της, και την επιστροφή στο  δικό μας νόμισμα ,τη δραχμή;
Αλήθεια αυτή την ώρα της  σκληρής διαπραγμάτευσης ποιόν βοηθά αυτή η στράτευση των οπαδών του παρελθόντος;
Είναι απορίας άξιο με ποίο τίμημα να παραμείνουμε θεσμικά στην Ευρώπη;
 Δίδουν οι διαδηλωτές της παρελθούσης εβδομάδος ηθική δύναμη στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να διαπραγματευθεί με μεγαλύτερο σθένος και δυναμισμό ή τον κατευθύνουμε να αποφύγει χειρισμούς που ενδεχομένως τον υποχρεώσουν να κάνει απαραίτητους ελιγμούς;
Aλήθεια η παρουσία του αξιότιμου επιτίμου προέδρου της Ν.Δ. τέως πρωθυπουργού αειθαλούς Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τι θέλει να υποσημειώσει και να σηματοδοτήσει; Θα μας μείνει η απορία.
Είναι λυπηρό για μια χώρα όμως η πατρίδα μας, που δοκιμάσθηκε από ένα τετραετή εμφύλιο  του οποίου τα αποτελέσματα και οι συνέπειες συνεχίζουν και σήμερα να  είναι επώδυνες, να βρίσκονται ηγέτες, όπως αυτοί που ευθύνονται για  την υπερχρέωση και τελικά τη χρεοκοπία  της χώρας να συνεχίζουν να διχάζουν το λαό, να σπείρουν  το μίσος και να επιδιώκουν να την εκτροπή , σε μια περίοδο μάλιστα που  θα πρέπει να αναζητηθούν οι υπαίτιοι της καταστροφής  της οικονομίας, τόσο αυτοί που ενήργησαν τους υπερδανεισμούς  όσο και εκείνοι  που με δόλιο τρόπο  και ποινικώς κολάσιμη συμπεριφορά γέμισαν τις τράπεζες της Ευρώπης αλλά και άλλων  φορολογικών παραδείσων με χρήματα που προορίζονταν για επενδύσεις, εξοπλισμούς και γενικά για την πρόοδο και την ευημερία του ελληνικού λαού.
           Αυτοί οι άνθρωποι επιδιώκουν το διχασμό και την εμφύλια διαμάχη.
Όπως στην μετά τη Γερμανική κατοχή  περίοδο οι μαυραγορίτες και οι πάσης φύσεως συνεργάτες των κατακτητών εξ αιτίας του εμφυλίου δεν κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, έτσι και τώρα επιχειρούν  να διαμορφώσουν παρόμοιες καταστάσεις και κλίμα, που να μην  επιτρέψουν τελικά την τιμωρία τους και την απόδοση των ευθυνών.
Δεν μπορεί εξ αιτίας της οικονομικής κατάστασης της χώρας, ένας μετά τον άλλο οι πολίτες  να καταλήγουν στον αυτοχειριασμό και να μην ιδρώνει κανενός το αυτί.
 Δεν μπορεί τα ναρκωτικά να αποτελούν σκοπό και λύση για την νεολαία που παραμένει άνεργη και ανενεργή και κανείς να μη ενδιαφέρεται.
Δεν μπορεί να είναι  ο μόνος  Υπουργός Εθνικής Αμύνης  που πέρασε την τελευταία τριακονταετία από τη χώρα  και   σήμερα παραμένει στη φυλακή εξ αιτίας  των προμηθειών που ελάμβανε κατά την προμήθεια οπλικών συστημάτων.
Δεν μπορεί να μην αναζητηθούν , να τιμωρηθούν και να επιστρέψουν τα όσα καταχράστηκαν,  όσοι θησαύρισαν σε βάρος του Ελληνικού λαού  τον  οποίο  σήμερα καλούμε  να πληρώσει τα κλεμμένα.
Αυτοί δεν θέλουν την ηρεμία και τον ομαλό πολιτικό μας βίο ,αναζητούν μέσα από τη διχαστική τους πολιτική να καλύψουν εαυτούς και αλλήλους.
            Κατά τη δική τους άποψη συνεπώς, ο ΄Έλληνας Πρωθυπουργός θα έπρεπε να υπογράψει ότι του έφερνε η Τρόϊκα χωρίς καν να το αναγνώσει για  να  μην  δυσαρεστήσει τους πιστωτές   μας και  για να  συνεχισθεί  το αλυσοδέσιμο της χώρας με τα δεσμά της οικονομικής υποταγής και υποδούλωσης, αρκεί να μείνουμε στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου