ΚΑΜΠΙΓΚ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ



ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Με αυτό τον τίτλο δημοσιεύθηκε επιστολή μου προς την Δ/νση της ημερήσιας εφημερίδας των Πατρών "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου σχετική με τη χρησιμοποίηση των χώρων στάθμευσης του Δήμου σε διάφορες περιοχές από ορισμένους κυρίους οι οποίοι χρησιμοποιούν τους χώρους αυτούς για Κάμπινγκ. Το πρωί που στάθμευσα το αυτοκίνητό μου υπήρχαν πέντε περιπτώσεις στο συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης της οδού Παπαφλέσσα και Ακτής Δυμαίων. Το μεσημέρι που επέστρεψα να παραλάβω το αυτοκίνητό μου και να φύγω είχαν εξαφανιστεί όλα. Κι όχι μόνο αυτό αλλά σε όλα τα αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει εκτός χώρων στάθμευσης είχαν τοποθετηθεί τα γνωστά ροζ χαρτάκια, σημάδι των γνωστών προστίμων παρανόμου σταθμεύσεως.  Λυπάμαι για τους "τυχερούς" δεν ήταν στις προθέσεις μου, ήταν παράπλευρες επιπτώσεις και υπερβολικός ζήλος των οργάνων της Λιμενικής Αστυνομίας εξ αιτίας του ότι απεδείχθη πως δεν κάνανε σωστά τη δουλειά τους και είπαν να βγάλουν το άχτι τους σε δικαίους και αδίκους.
Το κείμενο της επιστολής μου έχει ως ακολούθως:

Αγαπητέ κ.Δ/ντά,
Πολλή καλή χειρονομία υπήρξε στο παρελθόν για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην πόλη μας από τα εντός της πόλεως κυκλοφορούντα οχήματα, η δημιουργία χώρων σταθμεύσεως τόσο στο χώρο του ΟΛ.ΠΑ. όσο και σε άλλα σημεία της πόλης μας.
Μάλιστα ο Δήμος θέλοντας να τιμήσει τον εμπνευστή της πρότασης αείμνηστο φίλο και άλλοτε συνάδελφο στο Δημοτικό Συμβούλιο Γιώργο Καλεντζιώτη, έδωσε το όνομα του, στο χώρο στάθμευσης Παπαφλέσσα και Ακτής Δυμαίων.
Κάποια περίοδο είχε δρομολογηθεί και ειδικό λεωφορείο που εξυπηρετούσε όσους έκαναν χρήση του χώρου στάθμευσης.
Εκείνο που παρατηρούμε στην πόλη μας είναι ότι αφού υλοποιηθεί μια καλή ιδέα και επιτύχει το στόχο της ,στη συνέχεια εγκαταλείπεται το έργο στην τύχη του.
Κι αυτό το σημειώνουμε εξ αιτίας του γεγονότος ,πως οι χώροι σταθμεύσεως σήμερα έχουν μεταβληθεί σε χώρους κάμπινγκ.
Πολλοί κάτοχοι κλειστών αυτοκίνητων τόσο την περίοδο του χειμώνα όσο κυρίως τώρα το καλοκαίρι, μαζί με τις πολυμελείς οικογένειές τους εγκαθίστανται σε μόνιμη βάση σε θέσεις σταθμεύσεως και μ’ αυτό τον τρόπο αποκλείουν σε μόνιμη βάση τους συμπολίτες οι οποίοι θα επέλεγαν να σταθμεύσουν εκεί.
Το πλέον παράδοξο και τραγικό της περιπτώσεως είναι ότι οι οδηγοί των αυτοκινήτων που θέλουν να σταθμεύσουν περιτριγυρίζονται από μικρά παιδιά που ζητιανεύουν και κινδυνεύουν να γίνουν υπαίτιοι ατυχήματος χωρίς ευθύνη του οδηγού.
Ένα εξίσου σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει είναι και η παρασκευή φαγητού σε μικρή απόσταση από τα αυτοκίνητα, σε σημείο που υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς, με απρόβλεπτες συνέπειες για τα παιδιά πρώτα , αλλά και για τα σταθμευμένα αυτοκίνητα των συμπολιτών.
Είναι γεγονός ότι στο χώρο στάθμευσης Γεωργίου Καλεντζιώτη υπήρχε πινακίδα ενδεικτική της απαγόρευσης ΚΑΜΠΙΝΓΚ πλην όμως λόγω ελλείψεως αστυνόμευσης της περιοχής η απαγόρευση παρέμεινε γράμμα κενό.
Θεωρώ πώς οι υπεύθυνοι του ΟΛ.ΠΑ όσο και της Λιμενικής Αστυνομίας θα πρέπει να επεμβαίνουν και να αποτρέπουν την μόνιμη κατασκήνωση οικογενειών για να αποφύγουμε τυχόν δυσάρεστες συνέπειες και για τους ιδίους αλλά και για τους συμπολίτες που σταθμεύουν τα οχήματά τους.
Ελπίζω να υπάρξει άμεση η ευαισθητοποίηση των αρμοδίων για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος.
Με φιλικούς χαιρετισμούς

Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου