Προσεγγίζοντας την Ποίηση του Γιάννη Παπαναστασόπουλου

Προσεγγίζοντας την Ποίηση του Γιάννη   Παπαναστασόπουλου
Με επιτυχία η  εκδήλωση στην Bιβλιοθήκη
 Στον Ηλείο ποιητή Γιάννη Παπαναστασόπουλο ήταν αφιερωμένο το Φιλολογικό Βραδινό της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος την περασμένη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 στη Βιβλιοθήκη. Στην  αίθουσα διαλέξεων της  Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Πατρέων για την συγκεντρωτική του ποιητική συλλογή με τίτλο «Ποιήματα 1990-2013» από τις «Εκδόσεις των φίλων» μίλησαν λογοτέχνες και φιλόλογοι, ενώ απαγγελία έγινε από   ηθοποιούς.

Την εκδήλωση προλόγισε  και  συντόνισε ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών κ. Λεωνίδας Μαργαρίτης, δικηγόρος και συγγραφέας, που παρουσίασε το βιογραφικό του Γιάννη Παπαναστασόπουλου, που κατάγεται από το Τραγανό Ηλείας και έχει ανακηρυχτεί Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Βερολίνου , ενώ εδώ και δεκαετίες ασχολείται με την ποίηση.

Για τα νοήματα της ποίησης του ποιητή και την προσέγγιση τους από ποιητική πλευρά  μίλησε ο ποιητής και οικονομολόγος κ. Στέλιος Μαφρέδας, ενώ ο καθηγητής φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας παρουσίασε στοιχεία από την σκέψη του Γιάννη Παπαναστασόπουλου, αλλά και την περιθωριοποίηση της Λογοτεχνίας στην σύγχρονη εποχή της έντονης κοινωνικής και οικονομικής Κρίσης. Στο ενδιάμεσο των εισηγήσεων ποιήματα από την έκδοση των ποιημάτων απήγγειλαν οι ηθοποιοί κ. Αλέξης Γκλαβάς και κ. Βάσω Σακελλάρη, που μετέφεραν στο κοινό που βρέθηκε στην εκδήλωση τις Ιδέες και τα Θέματα της Ποίησης του Ηλείου ποιητή. Μιας Ποίησης με έντονη την παρουσία των προσωπικών βιωμάτων και την φιλοσοφική προσέγγιση του Σύγχρονου Κόσμου και της Παράδοσης μέσα από την καταγραφή   του τοπίου των πόλεων και της υπαίθρου.

Τελευταίος ομιλητής ήταν  ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Φώτης Δημητρόπουλος που πρόβαλε την εσωτερική δομή και την θεματική των ποιημάτων που αποκαλύπτουν έναν εμπνευσμένο και συγκροτημένο δημιουργό, που έχει να προσφέρει και άλλα στην Ποίηση και να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει Ιδέες και θέματα από τον κόσμο του παρόντος και του νοσταλγικού παρελθόντος. Την εκδήλωση έκλεισε ο ίδιος ο ποιητής, που απήγγειλε μερικά από τα ποιήματα του, ενώ ο κ. Λεωνίδας Μαργαρίτης ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση και τόνισε ότι κάθε Δευτέρα η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος θα συνεχίσει την λογοτεχνική της επικοινωνία με το κοινό της Αχαΐας. Ανάμεσα στους παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο λογοτέχνης κ. Σταύρος Ιντζεγιάννης, ο ποιητής Επαμεινώνδας Κωνσταντακόπουλος, ο ιστορικός κ. Λεωνίδας Καρνάρος κ.ά.
4 συνημμένα
Προεπισκόπηση συνημμένου DSCN0304 patra (3).JPG
Προεπισκόπηση συνημμένου DSCN0304 patra (9).JPG
Προεπισκόπηση συνημμένου DSCN0304 patra (5).JPG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου