ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΟΤΡΑΦΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΟΤΡΑΦΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ
(Αξίζουν να διαβαστούν)
Συγχαρητήρια Λεωνίδα, γράφεις υπέροχα και συγκινητικά.
Σου επισυνάπτω ένα γράμμα που έστειλα σ’έναν δημοσιογράφο της δεξιάς
εφημερίδας του Μονάχου Μερκούρ. Οι γονείς του Αναστασιάδη ήρθαν εργάτες
εδώ. Αυτός σπούδασε και πολλές φορές γράφει ανοησίες. Ίσως να πρέπει να
δείχνει δεξιός για να μη χάσει την θέση του. Εδώ φτύνουν οι δεξιοί
πολιτικοί δηλητήριο ενάντια της αριστεράς και το λένε έτσι ότι οι τωρινοί
φταίνε, που έφτασε η Ελλάδα σ’αυτό το χάλι. Και αυτό το κατακρίνω, γιατί
είναι ένα φοβερό ψέμα. Φαίνεται ότι βλέπουν τον λαό τους να είναι
ηλίθιοι. Μα τόσο ηλίθιοι δεν είναι. Οι περισσότεροι μορφωμένοι όμως δίνουν
δίκιο στην συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το καταπληκτικό.
Καλό βράδυ.
Φιλικά
Δημήτρης Βασιλάκης
Καθηγητής Πολυτεχνείου Μονάχου
«Κύριε Αναστασιάδη,
νομίζω ότι αυτό το κόμμα, που θα σας ταίριαζε, θα ήταν η AFD. Παρόλο που εγώ,
από ανθρωπιστικούς λόγους, λίγο πολύ αριστερίζω, βλέπω παρά ταύτα ορισμένα σημεία που ταυτίζομαι με την AFD: π.χ. να φύγει η Γερμανία από την EU και μερικά βόρεια κράτη να κρατήσουν το Ευρώ. Η AFD και ο Καμένος έχουν συγγένεια στις απόψεις και αυτό είναι το πανέξυπνο που διοργάνωσε ο Τσίπρας: το αριστερό του κόμμα να συνεργάζεται με ένα αρκετά δεξιό. Περίεργο δεν φαίνεται να είναι; Ναι, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κομμουνιστικό και το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ του Καμένου δεν είναι χιτλερικό. Ουσιαστικά όλα τα κόμματα, και εδώ, έχουν στοιχεία που αν τα έβαζε κανείς σε ένα κόμμα θα ήταν ένας καταπληκτικός συνδυασμός. DIE LINKE μου αρέσει γιατί είναι το μόνο κόμμα, που καταφέρεται ενάντια των πολέμων και υποστηρίζει πάντα τους εργαζόμενους. Η CDU είναι ένα πουλημένο κόμμα στην USA και παίζουν συχνά το επικίνδυνο πολεμοχαρές παιχνίδι της USA. Έτσι τώρα και με την Ουκρανία. Υποστηρίζουν τον εγκληματία Ποροσένκο, που κάνει πόλεμο ενάντια του λαού του. Και αυτό δεν το κατακρίνουν οι ειδήσεις. Κατακρίνουν όμως δίκαια τον Ασάντ, που κάνει πόλεμο ενάντια του λαού του. Δύο μέτρα και δύο σταθμά...Έτσι δεν τους πιστεύει κανείς.
Με την υπεροψία 100 πίθηκων βάζουν ρήτρα στην Ρωσία, έναν κολοσσό με τεράστιες πηγές ενέργειας και πηγές από χρυσό ως και τα πιο σπάνια μέταλλα και στοιχεία. Μία χώρα που ακόμα περιμένει την ανάπτυξή της και θα ήταν πραγματικά ένα EL DORADO για την Γερμανική βιομηχανία τουλάχιστον για 200 χρόνια. Αλλά είναι οι Ευρωπαίοι κώλος και βρακί με την USA γιατί η USA θέλει τώρα να πουλάει τα καύσιμά της και να μας βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι με το Freihandelsabkommen και με το Fracking. Από την άλλη πλευρά θέλει η USA να χωρίσει την δυτική Ευρώπη από την Ρωσία και ελπίζει στο μέλλον να αρπάξει τον πλούτο της Ρωσίας. Αυτό είναι το παιχνίδι με την Ουκρανία και τα πρώην κρατίδια της Σοβιετικής Ένωσης. Αλλά όπως γνωμοδοτούν γνώστες της οικονομικοπολιτικής κατάστασης πιο γρήγορα θα λυγίσει η EU από την Ρωσία, και τότε θα τραβάνε τα μαλλιά τους, που για χάρη της USA παραμέρισαν την Ρωσία. Και η τραγωδία είναι: Πάλι είναι οι Γερμανοί οι πρώτοι ενάντια της Ρωσίας….
Το 1956 μου είπε ο αδελφός μου: το πιο επικίνδυνο κράτος του κόσμου είναι η USA. Θα δεις, αυτοί θα κάνουν κάθε λίγο και λιγάκι πολέμους:
α) Για να αρπάζουν τον πλούτο των άλλων κρατών,
β) για να δουλεύει η βιομηχανία τους..!
Αυτό τότε με εξέπληξε και ουσιαστικά δεν το πίστεψα. Αλλά δυστυχώς ο αδελφός μου είχε δίκιο. Με τούς πολέμους της USA ενάντια του Ιράκ και Αφγανιστάν δημιουργήθηκε η ISIS και τα άλλα μουσουλμανικά κινήματα, με τα οποία θα έχουμε άσχημα προβλήματα.
Στην αρχαία Ελλάδα ήταν η αρετή της δικαιοσύνης μία από τις μεγαλύτερες αρετές και αυτό το δίδασκαν στα σχολεία τους. Στον ξεπεσμένο υλικό και καταναλωτικό κόσμα (άλλα USA) που μας επέβαλαν και ζούμε, δεν υπάρχει πλέον η αρετή της δικαιοσύνης. Και αυτό είναι, που το βρίσκω ανήθικο σχετικά με την μανιασμένη συμπεριφορά των Δεξιών ενάντια της τωρινής Ελληνικής κυβέρνησης. Τα φοβερά εγκλήματα όμως τα έκαναν οι κυβερνήσεις της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (αδελφικό κόμμα της CDU) και οι ψευτοσοσιαλιστές και κλέφτες του ΠΑΣΟΚ και όχι η τωρινή κυβέρνηση. Οι τωρινοί κοιτάνε να βρεθεί κάποια λύση, σε ένα ουσιαστικά άλυτο πρόβλημα, γιατί το χρέος έχει γίνει υπέρογκο. Ναι, ο Βαρουφάκης έκανε λάθη συμπεριφοράς, γιατί δεν είναι πονηρός και ψεύτης πολιτικός αλλά ένας αναγνωρισμένος οικονομολόγος και άπειρος στο πεδίο της πολιτικής. Βέβαια άλλη η θεωρία και άλλη η πράξη. Αλλά νομίζω, ότι πρέπει σε κάθε άτομο να δίνουμε την δυνατότητα να αλλάξει συμπεριφορά μαθαίνοντας. Δύο συνεντεύξεις του Βαρουφάκη, που είδα, μία στην Αθήνα και την άλλη εδώ, έκανε μία πάρα πολύ καλή εντύπωση και έδειξε μεγάλες γνώσεις και δεν έδειχνε καθόλου αριστερός ή Μαρξιστής που τον κατηγορούνε. Θα σας πρότεινα το βιβλίο : Yanis Varoufakis, Stuart Holland, James K. Galbraith, Bescheidener Vorschlag zur Lösung der Eurokrise, Kunstmann, München 2015.
Die hier vorgestellten Lösungsvorschläge beinhalten überhaupt keine linken Positionen.
Und was Tsipras betrifft, ist er ein intelligenter und begabter Politiker. In seiner Partei hat er hervorragende Persönlichkeiten engagiert, viele in Deutschland studiert mit exzellenten Deutschkenntnissen, wie z.B. den Außenminister Kotzias. Für Tsipras ist primäres Anliegen die Linderung der Tragödie des Volkes, was den anderen Regierungen und der Troika sowieso egal war. Darüber hinaus möchte Tsipras vermeiden, dass die besten Teile des Landes ausverkauft werden.
(Μετάφραση του άνω κειμένου: Οι προτάσεις του Βαρουφάκη σ’αυτό το βιβλιάκι δεν είναι μαρξιστικές. Και όσον αφορά τον Τσίπρα, αυτός είναι ένας έξυπνος και ταλαντούχος πολιτικός. Στο κόμμα του έβαλε αναγνωρισμένες προσωπικότητες, πολλοί σπουδασμένοι στην Γερμανία με εξαιρετικές γερμανικές γνώσεις, όπως π.χ. ο υπουργός των εξωτερικών κος Κοτζιάς. Για τον Τσίπρα είναι πρωτεύων να μειώσει την τραγωδία του ελληνικού λαού μία τραγωδία που δεν ένοιαξε τις ως τώρα κυβερνήσεις και την Τρόικα έτσι κι’ αλλιώς και δεν θέλει να ξεπουληθούν τα καλλίτερα κομμάτια του ελληνικού κράτους.)
Summa summarum: Die finanzielle Katastrophe haben die vorherigen korrupten Regierungen der ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ und ΠΑΣΟΚ verursacht und nicht die neue linke Regierung.
Die «Medizin» der Troika war hochgradig giftig, weil:
a.) Die Schulden des griechischen Staates immer weiter wuchsen, anstatt abzunehmen,
b.) die Bevölkerung ins Elend gestürzt wurde.
(Τελικά: Την οικονομική καταστροφή την δημιούργησαν οι προηγούμενες διεφθαρμένες κυβερνήσεις της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ και όχι η τωρινή κυβέρνηση.
Το «φάρμακο» της Τρόικας ήταν δηλητηριώδες γιατί:
α.) Τα χρέη του Ελληνικού κράτους μεγάλωναν αντί να μειώνονται,
β.) Εξαθλιώθηκε ο λαός.)
Daher ist es eine vollkommene Kinderei, wenn man uns glauben lassen möchte, dass die vorherige korrupte Regierung der ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ und ΠΑΣΟΚ das griechische Schuldenproblem lösen würde. Das Land würde in eine noch verheerendere Katastrophe hineinschlittern und schließlich wären die besten Teile des Landes an die Kapitalmächtigen für ein Butterbrot ausverkauft (was die Troika vehement zu Gunsten der Reichen betrieb). Die Griechen würden dann in ihrem eigenen Land Metöken werden, wie die Sklaven im alten Athen, und würden gezwungen sein für einen Hungerlohn zu arbeiten, insofern man ihnen überhaupt noch Arbeit anbieten würde. Das ist der lange Plan der Troika in Zusammenarbeit mit den Kapitalmächtigen. Das ist der neue Kapitalkolonialismus.
(Γι’ αυτό είναι παιδαριώδες, όταν θέλουν να πιστέψουμε, ότι η προηγούμενη διεφθαρμένη κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ είχε αρχίσει να λύνει το οικονομικό πρόβλημα. Αν θα συνέχιζε αυτή η κυβέρνηση θα έπεφτε το κράτος σε μία χειρότερη καταστροφή και τελικά θα είχαν ξεπουληθεί τα καλλίτερα μέρη του κράτους για μια φέτα ψωμιού στους καπιταλιστές (αυτό που με μεγάλη πίεση αποσκοπούσε η Τρόικα). Οι Έλληνες θα γίνονταν Μέτοικοι στο ίδιο τους το κράτος, όπως οι σκλάβοι στην αρχαία Αθήνα, και θα τους εκβίαζαν να δουλεύουν για μισθό της πείνας, αν θα τους έδιναν εργασία. Αυτό είναι το μακροχρόνιο σχέδιο της Τρόικας οργανωμένο μαζί με τους καπιταλιστές. Αυτή είναι η μοντέρνα οικονομική αποικιοκρατία. )
Με κάθε τιμή
Δημήτρης Βασιλάκης
Καθηγητής Πολυτεχνείου Μονάχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου