ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΡ. ΡΗΓΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΒΩΚΟ



                                                          


ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΡ. ΡΗΓΑΤΟΥ   ΓΙΑ ΤΟΝ  ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΒΩΚΟ

Στη Βιβλιοθήκη

              
Την προσεχή Δευτέρα 23η Μαρτίου και ώρα 7 μ, στα πλαίσια των Φιλολογικών Βραδινών,  που έχει προγραμματίσει η  Εταιρεία Λογοτεχνών  με τη συνεργασία της   Δημοτικής Βιβλιοθήκης, προσκεκλημένος θα μιλήσει,      ο βραβευμένος  από την Ακαδημία Αθηνών  για το συγγραφικό του  έργο,  ιατρός και συγγραφέας, μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών,  Γεράσιμος Ρηγάτος, με θέμα: « Γεράσιμος Βώκος : Ο γεννημένος στην Πάτρα Λογοτέχνης και Ζωγράφος».

Ο ομιλητής,  σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και αναγορεύθηκε διδάκτωρ, υφηγητής  και άμισθος επίκουρος καθηγητής.
 Ασκεί την ειδικότητα του παθολόγου – ογκολόγου. Τα τελευταία 17 χρόνια κατείχε θέση   διευθυντή  νοσοκομείου, ενώ τα τελευταία 15 απ’ αυτά υπήρξε διευθυντής του αντικαρκινικού   Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».
           Δραστηριοποιείται,  στο χώρο των επιστημονικών εταιριών και του ιατρικού Τύπου.
Παράλληλα με την ιατρική, ασχολείται  με την ιστορία, τη λαογραφία και τον πολιτισμό της ιατρικής, καθώς και με την πεζογραφία.
 Για τα βιβλία του,  έχει τιμηθεί,  από την Ακαδημία Αθηνών, με βραβείο Α` Τάξεως (1989), από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, (Έπαινος Μάρκου Αυγέρη 1994) και από διάφορα λογοτεχνικά και άλλα σωματεία.
 Έχουν κυκλοφορήσει από έγκυρους εκδοτικούς οίκους  65 βιβλία του. Από τα  κυριότερα  σημειώνουμε τα εξής: «Περιπέτειες ενός μεσημεριού» (1995), «Είδωλο» (1997), και  «Ερως φυγής» (1999).
Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα  συντονίσει ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδας Μαργαρίτης.
          Η  είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου