H ETAIΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ



H ETAIΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΌΓΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ

Για μας και για τον πολιτισμένο κόσμο  η ελευθερία του λόγου  αποτελεί   θεμελιώδη προϋπόθεση  λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αυτή την ελευθερία οι φανατικοί  θρησκόληπτοι ισλαμιστές   δολοφόνησαν στο Παρίσι.
Οι λογοτέχνες και συγγραφείς της νοτιοδυτικής  Ελλάδας καταδικάζουν τις απροκάλυπτες εκτελέσεις των Γάλλων δημοσιογράφων και σκιτσογράφων .Οι σκοταδιστές φανατικοί ισλαμιστές τυφλωμένοι από  το μίσος τους  κατά  της ελευθερίας της έκφρασης και της διακίνησης ιδεών και απόψεων αφαίρεσαν τόσες ζωές και πότισαν την κοινωνία της Γαλλικής Δημοκρατίας με φόβο.
Στη χώρα που μεγάλου  γάλλου πολιτικού και φιλοσόφου Βολτέρου, βρήκαν έδαφος για  να εκτελέσουν τα ανόσια έργα τους. Κάποτε Ο Γάλλος αυτός φιλόσοφος  είπε σε έναν πολιτικό του αντίπαλο:  «Δεν με εκφράζουν καθόλου αυτά που λες, αλλά αν χρειαστεί, θα υπερασπίζω ακόμη και με τη ζωή μου το δικαίωμά σου για να μπορείς να τα λες αυτά ελεύθερα».
Ζητάμε τη συστράτευση όλων των πνευματικών ανθρώπων της χώρας για να μην περάσουν και στη χώρα μας παρόμοιες πρακτικές από τους φανατικούς πάσης αποχρώσεως και  εθνότητας.
Το ψήφισμα υπογράφουν για την Εταιρεία Λογοτεχνών ο πρόεδρος Λεωνίδας Μαργαρίτης και η Γενική Γραμματέας Μαρία Καρέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου