ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

ΕΠΙΤΥΧΗΣ   Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ    ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
                          
 Παρουσία   σημαντικών ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών και μεγάλου αριθμού φιλοτέχνων και κοινού έγινε την περασμένη Δευτέρα στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φιλολογικών Βραδινών της Εταιρείας Λογοτεχνών στην αίθουσα του αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων η παρουσίαση του δεύτερου ποιητικού βιβλίου του συμπολίτη ποιητή Γιώργου Λ. Μαργαρίτη με τον τίτλο: «Καλειδοσκόπιο».
Ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών σημείωσε στη σύντομη εισαγωγή του την ποιητική παραγωγή το τελευταίο χρόνο νέων δημιουργών και αυτό το χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός.
Για το βιβλίο μίλησε αρχικώς η Πεζογράφος και Ζωγράφος Μαρία Καρέλα η οποία επεσήμανε το βαθύ νόημα και τη δυναμική των στίχων του ποιητή που έχουν έντονο το προσωπικό στοιχείο αλλά και σημαδεύει ζητήματα του καιρού μας που τον απασχολούν έντονα και ευαισθητοποιούν την καρδιά και την συνείδηση του. Ακολούθησε απαγγελία του ποιήματος  με τον τίτλο «Ο μετρονόμος του απείρου» εμπνευσμένο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον ηθοποιό Αλέξη Γκλαβά. Ο Σταύρος Ιντζεγιάννης που ακολούθησε  έδωσε κι εκείνος με τον δικό του τρόπο και λόγο τις εντυπώσεις του από την ανάγνωση και μελέτη των ποιημάτων της συλλογής και  στάθηκε και εκείνος στη δυναμική των στίχων του ποιητή και αξιολόγησε θετικά την όλη του δημιουργία. Τέλος ο Φώτης Δημητρόπουλος  παρουσιάζοντας τη νέα ποιητική παραγωγή του Γιώργο Μαργαρίτη έκανε αρχικώς μια συνολική αποτίμηση τόσο της πρώτης του ποιητικής συλλογής με τον τίτλο «Μυσταγωγία» και σημείωσε την εκπληκτική τελειότητα του στίχου του και την ανοδική του πορεία. Ο ηθοποιός Αλέξης Γκλαβάς απήγγειλε δύο ακόμη ποιήματα του δημιουργού και εκείνα εμπνευσμένα από την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα «Ο ποιητής της εικόνας» και «Αυτόχειρας συνειδήσεως».Στο τέλος της παρουσίασης δόθηκε ο λόγος στον ποιητή, ο οποίος με λίγα και λιτά λόγια ευχαρίστησε τους ομιλητές καθώς και την Εταιρεία Λογοτεχνών που διοργάνωσε την παρουσίαση του νέου του βιβλίου, ενώ προσέφερε τιμητικά και  δωρεάν ένα αντίτυπο  του  βιβλίου του, σε όλους όσοι παρέστησαν στην παρουσίαση.Το τέλος της εκδήλωσης κάλυψαν τα χειροκροτήματα των παρισταμένων οι οποίοι και προσωπικά ευχαρίστησαν τον νέο ποιητή. Μια βραδιά  αξέχαστη σ’ όσους  την  παρακολούθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου