ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ



ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ Ν.Δ.ΕΛΛΑΔΟΣ
Τηλ. Γραφ.2610 322901  Κιν.6946 405 993
www.leonidasmargaritis.blogspot.com
ΚΑΝΑΡΗ 46   26222 ΠΑΤΡΑ
                                                                                         Πάτρα 13-9-2014
Αξιότιμο Κύριο
Κώστα Πελετίδη
Δήμαρχο Πατρέων
Ενταύθα

                      Αξιότιμε  κ. Δήμαρχε,
                             Στο πρόσφατο παρελθόν  η Εταιρεία μας διατύπωσε προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων το αίτημα της μετονομασίας  της οδού Κορίνθου σε Λεωφόρο Κωστή Παλαμά.
                        Αν και ο προκάτοχος σας Γιάννης Δημαράς κατά ασφαλείς πληροφορίες μας  ήταν σύμφωνος με την πρόταση, εν τούτοις το θέμα , δεν εισήχθη ποτέ  στο Δημοτικό Συμβούλιο, με συνέπεια το αίτημά μας , να παραμένει σε εκκρεμότητα όπως παραμένει  σε εκκρεμότητα και σε ιδιωτικά χέρια και το σπίτι που γεννήθηκε ο Εθνικός μας Ποιητής επί της οδού Κορίνθου. 
            Κύριε Δήμαρχε, η Εταιρεία Λογοτεχνών θεωρεί πως η ονομασία της οδού,  ως Κορίνθου ,επί της οποίας βρίσκεται   το σπίτι που γεννήθηκε ο Εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς δεν έχει κανένα ιδιαίτερο συμβολισμό πλην της γεωγραφικής  κατεύθυνσης που οδηγεί ο δρόμος αυτός μέχρι σήμερα, δηλαδή προς Κόρινθο.
 Με την προτεινόμενη  νέα της ονομασία  με  το όνομα του ποιητή του Ολυμπιακού Ύμνου αποκτά ιδιαίτερη αξία, σημασία και νόημα.
Μάλιστα μετά τη μελετώμενη ρύθμιση της κυκλοφορίας σύμφωνα με  την οποία η κίνηση των οχημάτων θα έχει κατεύθυνση από Αθήνα  προς Αρχαία  Ολυμπία  τότε η μετονομασία της οδού σε Λεωφόρο Κωστή Παλαμά θα έχει εκτός της  σχέσης της   με την επ' αυτής κατοικία που γεννήθηκε ο Εθνικός μας βάρδος   θα οδηγεί   νοερά αλλά και γεωγραφικά προς τον   ιερό  χώρο της  Άλτης της  Αρχαίας Ολυμπίας  κοιτίδας  των αρχαίων αλλά και των συγχρόνων Ολυμπιακών Αγώνων.       
Ελπίζουμε  αυτή τη φορά το αίτημά μας να εισαχθεί στο Δημοτικό μας Συμβούλιο  με τη δική σας σύμφωνη γνώμη  και να γίνει δεκτή η πρότασή μας περί της μετονομασίας της οδού Κορίνθου σε Κωστή Παλαμά.
Είμαστε  διατεθειμένοι και πρόθυμοι  να διατυπώσουμε και προφορικά τις απόψεις  μας αλλά και να παραθέσουμε ότι στοιχεία είναι απαραίτητα και όποιες πληροφορίες κρίνονται αναγκαίες για το βάσιμο, σκόπιμο,  επωφελές και τιμητικό για την πόλη εγχείρημα της  μετονομασίας.
           Με φιλικούς χαιρετισμούς και ιδιαίτερη εκτίμηση
                                  Για το Δ.Σ.
            Ο πρόεδρος                            Η Γενική Γραμματέας

 Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης                    Μαρία Καρέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου