ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ





ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ 
ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

Εκατοντάδες επισκέπτες από ολόκληρο το νομό Ηλείας, την Πάτρα και την Αχαΐα  γνώρισε από την πρώτη ημέρα των εγκαινίων της, η Έκθεση Βιβλίου που διοργάνωσε για 13ο χρόνο ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδος με τη συνεργασία της Παπαχριστοπούλειας Βιβλιοθήκης, στην πλατεία Κουρούτας η οποία θα διαρκέσει ολόκληρο το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Χιλιάδες βιβλία είχαν στηθεί στα καλαίσθητα περίπτερα της έκθεσης και καλούσαν τους βιβλιόφιλους να τα ξεφυλλίσουν και να επιλέξουν κάποια απ’ αυτά για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδος κ. Γιώργο Μαραγκό, την περασμένη Δευτέρα 1η Αυγούστου το βράδυ στις 9,30 μ.μ.
Το «παρών» στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Πετράκος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος ΄Ηλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας των γραμμάτων και των επιστημών κ.α.
Μετά την ομιλία του προέδρου το λόγο έλαβε η Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδος η οποία παρουσίασε τον τιμώμενο της βραδιάς, πρόεδρο της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη καθώς και τους προσκεκλημένους ομιλητές που θα παρουσίαζαν το έργο του.
Το έργο του προέδρου της Εταιρείας Λογοτεχνών παρουσίασαν κατά ενότητες οι συγγραφείς : Μαρία Καρέλα πεζογράφος ,Χρήστος Μούλιας Δικηγόρος-Συγγραφέας- Ιστορικός Ερευνητής και Λεωνίδας Καρνάρος συγγραφέας-Ιστορικός ερευνητής.
Η Μαρία Καρέλα με γλαφυρό και ποιητικό τρόπο αναφέρθηκε στο ποιητικό και πεζογραφικό έργο του τιμωμένου και αναδίπλωσε στο κοινό πτυχές στίχων και πεζογραφημάτων του Λεωνίδα Μαργαρίτη. Ακολούθησε αναφορά με πυκνό και εμπεριστατωμένο λόγο του δοκιμιακού έργου, από τον συγγραφέα Χρήστο Μούλια ενώ για το ιστορικό, κριτικό και λαογραφικό έργο του, μίλησε στο τέλος ο ιστορικός ερευνητής Λεωνίδας Καρνάρος.
Μετά την παρουσίαση των έργων του τιμωμένου το λόγο έλαβαν πνευματικοί άνθρωποι των Γραμμάτων της περιοχής και αναφέρθηκαν στις δικές τους εντυπώσεις και αξιολογικές εκτιμήσεις από τη μελέτη του έργου του τιμωμένου. Εγκωμιαστικά μίλησαν οι κ.κ. Θανάσης Φωτόπουλος Καθηγητής Ιστορίας του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών , Ιωάννης Κάνδυλας Συγγραφέας-Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Θριάσειου Νοσοκομείου Αθηνών ο Δικηγόρος Τάσης Καλύβας και ο ποιητής- Δ/ντής -Εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας Πύργου «Η ΑΥΓΗ».
Στο τέλος της εκδήλωσης ο συγγραφέας συνομιλώντας με τους αναγνώστες και ακροατές της βραδιάς ξεδίπλωσε άγνωστες λεπτομέρειες από τις εμπειρίες του ,τις ιστορίες και τα συναισθήματα που τον οδήγησαν στη συγγραφή των βιβλίων του, ενώ το τέλος της εκδήλωσης καλύφθηκε από έντονα χειροκροτήματα του κοινού και την έκφραση ευχών και συγχαρητηρίων προς τους οργανωτές και τον τιμηθέντα συγγραφέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου