ΠΛΟΥΣΙΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΡΑΔΙΝΩΝ



                                                      ΠΛΟΥΣΙΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΡΑΔΙΝΩΝ
Τα τελευταία χρόνια ο θεσμός των Φιλολογικών Βραδινών της Εταιρείας Λογοτεχνών παρουσίασε πλούσιο απολογισμό των ομιλιών και παρουσιάσεων βιβλίων με τη συνεργασία της Δημοτική Βιβλιοθήκης Πατρών.Την περασμένη περίοδο η οποία άρχισε στις αρχές Οκτωβρίου 2013 και έληξε στις αρχές Ιουνίου 2014  πραγματοποιήθηκαν οι εξής ομιλίες και παρουσιάσεις από τους παρακάτω συμπολίτες συγγραφείς, λογοτεχνες και πνευματικούς ανθρώπους με τα αντίστοιχα θέματα.
  Ο δικηγόρος –Συγγραφέας  Παύλος Μαρινάκης  ανάπτυξε το θέμα . «Ο  Φίλιππος Δραγούμης περιγράφει στο ημερολόγιο του τις συναντήσεις του με τον Κωνσταντίνο Καβάφη».Η  Φρύνη Κωσταρά Φιλόλογος-Θεατρολόγος και η   Μαίρη Σιδηρά  Φιλόλογος -Δρ Νεοελληνικής Γλώσσας  παρουσίασαν  την Ποιητική Συλλογή της Γαλάτειας Ι. Βέρρα: «Χρώματα αλήθειας»,  Οι  Σταύρος Ιντζεγιάννης Λογοτέχνης Δημοσιογράφος,  Φώτης Δημητρόπουλος Φιλόλογος-Συγγραφέας,
 Bασίλης Λάζαρης, Ιστορικός,και  Χρήστος Μούλιας,  Δικηγόρος -Συγγραφέας-Ιστορικός Ερευνητής  παρουσίασαν το    βιβλίο  του Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη :
«Φωνή Βοώντος…εν Μνημονίω», Ο Λεωνίδας Καρνάρος Συγγραφέας-Ιστορικός Ερευνητής ανάπτυξε το θέμα: «Μαρίκα Μπότση-Τσαπαλήρα. Η πρώτη Γυναίκα Δήμαρχος».Ο  Διονύσιος Μπώκος παρουσίασε το   βιβλίο του  : «Διάδοχος Τόπος»  Ο Χρήστος Γεωργακόπουλος ανάπτυξε το θέμα: «Το σπήλαιο του Πλάτωνα σε σχέση με την ύπνο της Ανθρωπότητας», Ο  Ηρακλής Καλέργης
 Καθηγητής Πανεπιστημίου-Συγγραφέας,  ανάπτυξε το  θέμα: «To νόημα της πνευματικής ζωής». Ο συγγραφέας  Ηλίας Δημητρόπουλος ανάπτυξε το θέμα: «Γκαιρλιτς:«Μια αιχμαλωσία του στρατού μας το 1916».
O π. Κων/νος Καπετανόπουλος αναπτυξε το θέμα: «Ο πόνος στη ζωή μας».
            Ο Ιατρός-Συγγραφέας Γεράσιμος Ρηγάτος  αναπτυξε το θέμα: «H πολυώδυνος  ασθένεια  του Κων/νου Καβάφη».
 Ο δημοσιογραφος  Αλέξης Γκλαβάς αναπτυξε το θέμα: «Το  μακρύ ταξίδι της Παράδοσης. Σήμερα;»Ο τ. Σχολικός Σύμβουλος Δημήτριος Μαρκόπουλος
ανάπτυξε το θέμα:  «Αναζητώντας με αισιοδοξία την ευτυχία».
 Οι Σταύρος Ιντζεγιάννης Λογοτέχνης-Δημοσιογράφος και Λευτέρης Πολυκρέτης Συγγραφέας    παρουσίασαν  το  βιβλίο παραμυθιών μαθητών  του 35ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών με τον τίτλο:  «Το παραμυθοσχολείο».
Ο Λογοτέχνης.  Λάμπρος Βρεττός  αναπτυξε το    θέμα: «Λευκάτας-Ναός του Απόλλωνα.-Γιορτές, εξιλαστήριες ανθρωποθυσίες, αυτοκτονίες λόγω ερωτικής απελπισίας »
 Η Συγγραφέας Λίτσα Δαμουλή-Φίλια ανάπτυξε το θέμα : «Ο ποιητής Σωτήρης Παλαιολόγος». Ο Ιατρός-Συγγραφέας Σπύρος Παπουτσάκης
 ανάπτυξε το θέμα:  «Το Δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος-Νεώτερα στοιχεία»
 H Ευτυχία  Μαυροειδή παρουσίασε το Μυθιστόρημα με τίτλο: «Όταν έπεσαν οι μάσκες» Ο  συγγραφέας Περικλής Τρακαδάς, αναπτυξε το θέμα: «Ανακαλύψεις νέων χωρών-Αμερικάνικη Επανάσταση» Ο  Οικονομολόγος-Ιστορικός Ερευνητής Κωνσταντίνος Πανίτσας ανάπτυξε το θέμα : «Βιομήχανοι και Επιχειρηματίες από την Αρκαδία στην μετεπαναστατική Πάτρα»
 Ο  τέως Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Αθανάσιος Φωτόπουλος ανάπτυξε το θέμα : «Μορφές των Καλαβρυτινών Γραμμάτων»
 Η Φιλόλογος- Θεατρολόγος Χριστίνα Κόκοττα με την ευκαιρία του εορτασμού της
Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης.  Παρουσίασε το  ποιητικό έργο του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου και έγιναν οι απονομές των   βραβείων 6ου Ποιητικού Διαγωνισμού  της Εταιρείας.
  Η Φιλόλογος-Λογοτέχνης Γεωργία Γκοτσοπούλου ανάπτυξε το θέμα: «Άγγελος Σικελιανός: Οδοιπορικό από τη Λευκάδα στη Σαλαμίνα».
Η ποιήτρια  Ευγενία Αρβανίτη-Παλαιολόγου
παρουσίασε  της ποιητικής συλλογής της  Γιώγιας Σιώκου
 με τίτλο: «Αρχαία Μέλισσα-Ancient bee».
   Η Φιλόλογος-Ποιήτρια Eιρήνη Μπόμπολη ανάπτυξε το θέμα: «Το αμάρτημα του Προμηθέα». Ο Ποιητής Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος ανάπτυξε το θέμα: «Το Άξιον Εστί του Ελύτη».Ο  Πεζογράφος-Θεατρικός Συγγραφέας και Κριτικός. Μανώλης Πράτσικας προκάλεσε μια   ανοιχτή συζήτηση για τα πολιτιστικά της πόλης μας και
 η  Λογοτέχνης-Ζωγράφος Μαρία Καρέλα ανάπτυξε το θέμα: « Η Ελληνικότητα του Ρίτσου»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου