ΣΤΗ 13Η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ



ΣΤΗ 13Η  ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ
«ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΣ»
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ   ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας με την επιμέλεια του Σωματείου  «Παπαχριστοπούλειος  Βιβλιοθήκη» διοργανώνει  και φέτος την 13η  κατά σειρά δεκαήμερη(1η μέχρι 10η Αυγούστου)   έκθεση βιβλίου στην πλατεία της Κουρούτας Αμαλιάδος.
Σ τη διάρκεια λειτουργίας  της έκθεσης θα παρουσιάζονται   κάθε βραδυ,έργα Ηλείων συγγραφέων.
Κατά  την ημέρα των εγκαινίων ,Παρασκευή  1η Αυγούστου και ώρα 9μ.μ. θα παρουσιαστεί το   συνολικό συγγραφικό έργο του Ηλείου(από τον Κόροιβο)επιτίμου Δικηγόρου των  Πατρών,  συγγραφέα και  προέδρου της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδας  κ. Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη,
Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα παρουσιάσειι    η πρόεδρος του Σωματείου «Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη» κ.Εύη Πάλλα Χρονοπούλου.
Το έργο του συγγραφέα Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη κατά ενότητες θα παρουσιάσουν προσκεκλημένοι οι  συγγραφείς :
          Μαρία Καρέλλα  Πεζογράφος και Ζωγράφος που θα αναφερθεί στο  ποιητικό και πεζογραφικό του έργο..(«Χτές…Σήμερα…Αύριο…» Αθήνα 1965, «Κυμαινόμενα»Πάτρα 1972,
 «Σελίδες σε δυο αποχρώσεις» Αθήνα 1981,
 «Χωρίς σειρήνες και Κύκλωπες» Πάτρα 1986, Ποίηση και «Ζητήματα Αγάπης»Αμαλιάδα 2005 Διηγήματα.
Χρήστος Μούλιας Δικηγόρος-Συγγραφέας Ιστορικός Ερευνητής θα αναφερθεί σ το Δοκιμιακό του  έργο («18 πολιτικά κείμενα» Αθήνα 1977, «Εάν το άλας μωρανθή» Πάτρα 1994,»Χωρίς φόβο με…πάθος»Πάτρα 2002 «Φωνή βοώντος …εν μνημονίω» Ηλιδα 2013 και «Νομοθετική προστασία της πολύτεκνης Οικογένειας»Πάτρα 1998.
 Λεωνίδας Καρνάρος συγγραφέας-Ιστορικός ερευνητής θα αναφερθεί  και θα παρουσιάσει το ιστορικό, λαογραφικό και κριτικό έργο του συγγραφέα.( «Κόροιβος» Αμαλιάδα 1962, «Γεράσιμος Μακρυδήμας» Πάτρα 1986, «Γρηγόρης Πλιάκας»  Πάτρα  2002. «Χρονικό του Κοροίβου» Πάτρα 2009, «Δώρα κι αντίδωρα» Πάτρα 1996, και  «Γαμήλιο ταξίδι στο μέτωπο»Πάτρα 2012.
          Στο τέλος της εκδήλωσης «Συνομιλώντας με τους συγγραφείς» ο τιμώμενος συγγραφέας θα ξεδιπλώσει άγνωστες λεπτομέρειες από τις εμπειρίες του ,τις ιστορίες και τα συναισθήματα που τον οδήγησαν στη συγγραφή των βιβλίων του και στη συνολική  συγγραφική του προσπάθεια πενήντα και πλέον χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου