ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥΛΙΑ ΓΙΑ Π. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ  ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥΛΙΑ  ΓΙΑ Π. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ
                               ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


                   Μια προσωπικότητα που άφησε έντονα τα ίχνη της στην πνευματική και πολιτική ζωή της χώρας μας,  ο συμπολίτης Παναγιώτης Κανελλόπουλος είναι το αντικείμενο του νέου  βιβλίου του διακεκριμένου δικηγόρου και συγγραφέα Χρήστου Αθαν. Μούλια.
             Το βιβλίο θα παρουσιασθεί την προσεχή Δευτέρα 10η Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ. στα πλαίσια των Φιλολογικών Βραδινών της Εταιρείας Λογοτεχνών.
             Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συμπολίτης δικηγόρος και συγγραφέας Παύλος Μαρινάκης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Λεωνίδας Γ. Σωτηρόπουλος και ο ίδιος ο συγγραφέας Χρήστος Αθαν. Μούλιας.
             Ο πλήρης τίτλος του νέου βιβλίου του Χρήστου Αθαν. Μούλια είναι: «Παναγιώτης Κανελλόπουλος(1902-1986)-΄Ενας «ήσυχος και τίμιος διάλογος» με το έργο του Αίμου Αυρήλιου» και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Α.Α.Λιβάνη.
              Oπως  σημειώνεται στην εισαγωγή: «Κάποιοι δημόσιοι άνδρες  έζησαν με την αγωνία της υστεροφημίας τους και επεδίωξαν να την προεξοφλήσουν εν ζωή, «παραγγέλλοντας» τη βιογραφία τους σε «αυτόκλητους» και πάντα «πρόθυμους» συγγραφείς. Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος ήταν μακριά απ’ όλα αυτά και η διαχείριση της υστεροφημίας του γίνεται-και θα συνεχίσει να γίνεται-με αξιοπρέπεια και χωρίς εκπτώσεις, από το έργο του και μόνο, που δεν έχει ανάγκη από ερείσματα και συνηγορίες».
               Με δεδομένο ότι ο Χρήστος Μούλιας είναι δεινός ερευνητής και μελετά σε βάθος τα πρόσωπα και την εποχή τους, είναι βέβαιο ότι με το νέο του βιβλίο θα προσθέσει νέα γνώση για αυτόν που ονομάσθηκε «Νέστορας της πολιτικής  ζωής του τόπου μας στα μεταδικτατορικά χρόνια».
                Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης.   Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου