ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ



ΦΟΡΟΣ  ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ
ΓΙΑ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη επιτ.Δικηγόρου
Αντιπροέδρου Α.Σ.Π.Ε.
Τη στιγμή που εταιρικά αυτοκίνητα Ι.Χ. εξαιρούνται του φόρου πολυτελείας ο Υπουργός της χώρας του παραλογισμού βρήκε  να λύσει το οικονομικό της πρόβλημα.
 Η λύση αυτή προβλέπει την επιβολή φόρου πολυτελείας για τα αυτοκίνητα των πολυτέκνων.
 Όταν η πολιτεία στο παρελθόν θέλοντας να βοηθήσει τους πολυτέκνους στην μεταφορά των πολλών παιδιών τους, τους επέτρεψε την αγορά με απαλλαγή του ειδικού τέλους ταξινόμησης  πολυθέσιων αυτοκινήτων  μέχρι 2.000 κυβικά εκατοστά και σε περίπτωση αγοράς αυτοκινήτων με κυβισμό άνω των 2.000 με μειωμένο κατά 50% το τέλος ταξινόμησης,  σήμερα η ίδια πολιτεία με διαφορετικούς ανθρώπους  στις θέσεις ευθύνης  με τελείως διαφορετικά μυαλά, επιβάλλει στους κατόχους αυτών των αυτοκινήτων φόρο πολυτελείας.
Οι πολύτεκνοι της χώρας με αυστηρές οικονομίες  αγόρασαν μεγάλα αυτοκίνητα για να μεταφέρουν με ασφάλεια τα πολλά παιδιά τους και σήμερα αποτελούν το στόχο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.
Αλήθεια πόσο άλλο θα αντέξουν οι πολύτεκνοι της χώρας, όταν οι αρμόδιοι νομοθετούν χωρίς πρόγραμμα και  αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους εκείνους που κατά τα άλλα  και ειδικά σε επετείους, δηλώνουν πως αποτελούν την σπονδυλική στήλη του Έθνους;
Ο παραλογισμός  στο έπακρον! Αποτελούν λοιπόν για τον Υπουργό  «σαφώς δείγμα  μίας πολυτελούς διαβίωσης» τα  7θέσια,9θέσια και τα 12θέσια αυτοκίνητα  των πολυτέκνων…
Από το λεξιλόγιο των αρμοδίων προφανώς εξέλιπε η λέξη και η σημασία της «Κοινωνικής Δικαιοσύνης».
Δεν μπορούμε βέβαια να μιλάμε και να παραπέμπουμε σε διατάξεις του Συντάγματος που προβλέπουν ειδική μέριμνα και φροντίδα για της πολυμελείς οικογένειες ούτε βεβαίως και σε  εκείνες  που αναφέρουν ότι οι πολίτες συμμετέχουν  στη φορολογία ανάλογα με  τις οικονομικές  δυνάμεις τους.
Η λύση της προκρούστιας κλίνης σε εφαρμογή.
Κύριοι, δεν έχετε καταλάβει ότι οδηγείτε τη χώρα σε αφανισμό  με τα φορολογικά μέτρα  που λαμβάνεται; Eκτός και  η πολιτική αυτή είναι συνειδητή εφαρμογή ειδικού προγράμματος.
Αρκεί όμως ,λίγη προσοχή μια και όλα έχουν όρια ανοχής και  αντοχής, τα οποία φοβούμαι πως τα εξαντλήσατε…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου