EKOIMΗΘΗ Ο ΠΑΤΗΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


  1. EKOIMΗΘΗ
    Ο ΠΑΤΗΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
    ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΙΕΡΕΑΣ

    Στις 26 Οκτωβρίου εκοιμήθη εν Κυρίω ο Μακαριστός Ιερέας π. Δημήτριος Αθανασόπουλος, εφημέριος Εγλυκάδος Πατρών.
    Το σκήνωμα του μεταστάντος Ιερέως μετεφέρθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος όπου τελέσθηκε τρισάγιο από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμο, ενώ όλη την νύχτα ιερείς διάβαζαν το Ιερό Ευαγγέλιο .
    Την επομένη 27.10.2013, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πλήθους ενοριτών στην οποία συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Πατρών . ο οποίος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον μεταστάντα Ιερέα που σ’ όλη του τη ζωή δόξαζε το Θεό με όλη την δύναμη της ψυχής του και εργάστηκε συστηματικά και άοκνα για την σωτηρία των ανθρώπων.
    Ο Μητροπολίτης Πατρών στο λόγο του τόνισε την μεγάλη ευλογία που είχε ο π. Δημήτριος να φύγει για το ουράνιο ταξίδι του ανήμερα στην ονομαστική του γιορτή. «Προτίμησε αντί της επιγείου εορτής και πανηγύρεως των πρωτοτόκων εν ουρανοίς».
    Σπεύσατε, είπε, να τον χαιρετίσετε διά τελευταία φορά και , να ασπαστείτε το χέρι του με το οποίο σας ευλόγησε, σας μετέδωσε την Θεία Ευχαριστία, σας βάπτισε, τέλεσε τους γάμους σας και προέτρεψε στην αιωνιότητα τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
    Τέλος, ευχαρίστησε τον μεταστάντα Ιερέα για ό.τι προσέφερε στην Αποστολική Εκκλησία των Πατρών και γενικότερα στην Εκκλησία του Χριστού και ευχήθηκε να τον αναπαύει ο Θεός εν τη αγήρω αυτόν μακαριότητι.
    Στη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν, τα εξ αίματος παιδιά του π. Δημητρίου, π. Χαρίτωνας, π. Κων/νος, π. Πέτρος, π. Χρυσόστομος, τα πνευματικά του τέκνα π. Θεόδωρος Κωτσόπουλος και π. Παναγιώτης Θωμάς. Οι Διάκονοι Σεραφείμ, Ιωακείμ, Ιερόθεος και Κων/νος.
    Στην εξόδιο ακολουθία υπήρξε μεγάλη συμμετοχή κόσμου αλλά και πλήθος Ιερέων. Αρκετές φορές ο Σεβασμιότατος διέκοψε την ομιλία του από την συγκίνηση.
    Η ταφή του έγινε στο κοιμητήριο της Εγλυκάδος.
    Ο Κύριος της ζωής ας κατατάξει τον π.Δημήτριο εν κόλποις Αβραάμ…
    Στην πρεσβυτέρα και στα παιδιά του ευχομάσθε την εξ ύψους παρηγορίαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου