ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Tην προσεχή Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, ο πολυτεκνικός κόσμος της χώρας μας θα γιορτάσει τη μνήμη των Προστατών  Αγίων Μαρτύρων Τερεντίου και Νεονίλλης και των επτά τέκνων τους.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ
ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη Επίτ.Δικηγόρου
Αντιπροέδρου Α.Σ.Π.Ε.
Η γιορτή των Πολυτέκνων φέτος δυστυχώς με την πολιτική εξαφάνισης κάθε εναπομείναντος μέτρου δημογραφικής και κοινωνικής πολιτικής στη χώρα μας. Παρόμοια επίθεση κατά των οικογενειών δεν είχε εμφανισθεί ποτέ από κυβέρνηση της χώρας μας. Μάλιστα αυτή η επίθεση έγινε από τον Πρωθυπουργό που προεκλογικά είχε υποσχεθεί επαναφορά των επιδομάτων και των συντάξεων των πολυτέκνων στο προ των περικοπών ύψος. Οι εξαγγελίες αποδεδείχθηκαν δόλωμα για την υφαρπαγή της ψήφου των πολυτέκνων. Οι διακηρύξεις του ότι «η Ελλάδα δεν γεννάει, γερνάει και ότι η ενίσχυση των Πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου» ηχούν πλέον «ως κύμβαλα αλαλάζοντα» .
Η κρίση για την οποία υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης οδηγεί τις πολύτεκνες οικογένειες σε αφανισμό. Ας εννοήσουν κάποια φορά οι δήθεν κοπτόμενοι για το μέλλον του τόπου πως οι Πολύτεκνοι δεν στόχευαν στα επιδόματα τους των 44 ευρώ για να αποκτήσουν τα παιδιά , δεν είναι ούτε υπήρξαν ποτέ επαίτες! Οφείλουν επίσης να καταλάβουν πως ο Συνταγματικός νομοθέτης τους υποχρεώνει να επιδεικνύουν ειδική μέριμνα γι’ αυτό τον κόσμο.
Να εννοήσουν ακόμη πως τα επιδόματα που μέχρι πρότινος καταβάλλονταν προέρχονται κατά κύριο λόγο από τις ίδιες τις οικογένειές. Αποτελούν μία έμμεση μερική επιστροφή του Φ.Π.Α. εξ αιτίας των πολλαπλών αγορών, που πραγματοποιούν, δεν είναι συνεπώς ξένα χρήματα...
Αλήθεια πώς να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας και να πιστέψουμε τις κάθε φορά εξαγγελίες και τις ευχές , ότι δεν είναι διώκτες της πολύτεκνης οικογένειας, όταν:
1.Καταργούν ή δεν επαναφέρουν πλήρως και άμεσα, μέτρα χωρίς κανένα οικονομικό κόστος όπως οι Μετεγγραφές και ή ο διορισμός των πολυτέκνων εκπαιδευτικών ;
2.Εξισώνουν στην καταβολή του χαρατσιού της ΔΕΗ, τον οικογενειάρχη των 4 παιδιών με εκείνον των 14 παιδιών;
3.Δεν μπορούν να εννοήσουν πως τα παιδιά δεν αποτελούν τεκμήριο διαβίωσης… και επιβάλλεται η εφαρμογή ενός δικαίου φορολογικού συστήματος
Παρά τη ομιχλώδη και αποπνικτική οικονομική ατμόσφαιρα που φθάνει στα όρια της ασφυξίας, κατάσταση για την οποία οι πολύτεκνοι ουδεμία ευθύνη φέρουν θα συνεχίσουν να γιορτάζουν την ημέρα αυτή των Προστατών τους Αγίων, με την ελπίδα πως δεν θα περάσουν οι διωγμοί και με την αισιοδοξία πως θα αποτρέψουμε το ξεπούλημα των αξιών και του πλούτου της χώρας μας.
Χρόνια Πολλά στις Πολύτεκνες Οικογένειες της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου