ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΒΑΦΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΒΑΦΗ
Έναρξη την προσεχή Δευτέρα στη Βιβλιοθήκη,
              
         Όπως είναι γνωστό φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση και 80 από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη.
        Η πολιτεία θέλοντας να τιμήσει τον ένα από τους μεγαλύτερους ποιητές του Ελληνισμού καθιέρωσε το τρέχον έτος 2013 χαρακτηρίζοντάς το  ως  έτος Κωνσταντίνου Καβάφη.
         Η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος συμμετέχοντας στον εορτασμό προκήρυξε Ποιητικό διαγωνισμό μεταξύ των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ενώ τρεις  από τις εκδηλώσεις των Φιλολογικών Βραδινών είναι αφιερωμένες στο μεγάλο νεοέλληνα ποιητή.
         Συγκεκριμένα κατά  την έναρξη των εκδηλώσεων των Φιλολογικών Βραδινών  την προσεχή Δευτέρα 7η Οκτωβρίου και ώρα 7.μ.μ. στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα μιλήσει ο διαλεχτός συμπολίτης  δικηγόρος και συγγραφέας Παύλος Μαρινάκης με θέμα: «Ο Φίλιππος Δραγούμης περιγράφει στο ημερολόγιό του τις συναντήσεις του με τον Κωνσταντίνο Καβάφη» ενώ ο βραβευμένος  από την Ακαδημία Αθηνών  για το έργο του ιατρός και συγγραφέας μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών  Γεράσιμος Ρηγάτος θα μιλήσει στην ίδια αίθουσα στις  16 Δεκεμβρίου. με θέμα: «Η πολυώδυνος ασθένεια του Κωνσταντίνου Καβάφη»
      Τέλος  να σημειώσουμε επίσης ότι   κατά τις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης(17/3) θα γίνουν οι απονομές των βραβείων του διαγωνισμού για το έτος Καβάφη  και  αναφορά από την Φιλόλογο - Θεατρολόγο Χριστίνα Κόκκοτα στο   ποιητικό έργο του Ηλείου   Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου  που  είναι σημαντικά επηρεασμένο  από  την ποίηση   του Κωνσταντίνου  Καβάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου