Γιατί χαίρεται ο κόσμος



* Χαράς ευαγγέλια απ' άκρου εις άκρον της Ηλείας, για τη διεθνή βράβευση του πολιτικού μας Κώστα Τζαβάρα. Να, επί τέλους και μια χαρμόσυνη είδηση που θα μας βγάλει από την κατήφεια, την άφατη λύπη, τους στεναγμούς και οδυρμούς που μας έχουν ρίξει τα διάφορα Μνημόνια, τα χαράτσια, οι απολύσεις και οι λοιπές τροϊκανές και ΔΝΤ... λίαν «ευεργετικές» εντολές. Διαβάζουμε στον τοπικό και αθηναϊκό Τύπο ότι :

"Το Βραβείο 'Homo Hellenicus' θα απονεμηθεί στον Ηλείο πολιτικό Κώστα Τζαβάρα, στο πλαίσιο εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσουν το ερχόμενο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών το υπουργείο Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η βράβευση του πρώην υπουργού θα γίνει για την προσφορά και το ήθος του στο χώρο της πολιτικής και ιδίως για το ότι μερίμνησε προσωπικώς όχι μόνον να μην τρωθεί ανεπανόρθωτα ο ελληνικός πολιτισμός, αλλά και να αναβαπτιστεί, σε αυτή την περίοδο της κρίσης που διανύουμε...".
Εδώ που τα λέμε δεν είναι λίγο, ένας συμπολίτης Ηλείος (που μόλις προ ολίγων ετών εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή της χώρας, αλλά και άρτι αποκαθηλωθείς από το υπούργημα επί του Πολιτισμού - σκεφτείτε ποιος επί πλέον έβδομος ουρανός θα καταύγαζε, αν έμενε περισσότερο) να τυγχάνει τοιαύτης τιμής και δόξης. Λέγω δεν είναι μικρό πράγμα, να μπαίνει στο πάνθεον των τιμηθέντων με το ίδιο βραβείο και να στέκεται δίπλα ως ίσος προς ίσον με διάσημες ανά την υφήλιο μεγάλες παγκόσμιες προσωπικότητες, ακαδημαϊκούς και ερευνητές όπως η μεγάλη Γαλλίδα ιστορικός Ζακλίν ντε Ρομιγί, ή ο Τσέχος διάσημος συγγραφέας και πρόεδρος της χώρας του Βάσλαβ Χάβελ ή οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο δικός μας αείμνηστος Κύπριος πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος !!!...
Θα έλεγα λοιπόν, ότι εμείς οι Ηλείοι θα πρέπει να σεμνυνόμεθα διότι ένας δικός μας άνθρωπος είναι ο αυθεντικός ενσαρκωτής της Δελφικής Ιδέας. Και ασφαλώς η κριτική επιτροπή θα έλαβε σοβαρά υπ' όψιν της μεταξύ των άλλων προσόντων του αγλαού συμπολίτη μας και εκείνα που πρόλαβε ως υπουργός Πολιτισμού να φέρει εις πέρας, π.χ. την (νοερώ τω τρόπω) "Ολυμπία Οδό" μέχρι την κοιτίδα του φωτός Αρχ. Ολυμπία, το παγκόσμιο αρχιτεκτονικό αριστούργημα του ιερού ναού Αγ. Νικολάου Πύργου, που ίδιος έτσι "εν μια νυκτί" χαρακτήρισε και το "ασήμωσε" με 4 εκατομμύρια ευρώ, τον "ευγενικό" εξοβελισμό του ακαδημαϊκού και παγκοσμίως γνωστού συγγραφέα Θανάση Βαλτινού, αλλά και τόσα άλλα μικρο-ευεργήματα εις φίλους, γνωστούς της εν γένει πελατειακής γαλαντομίας του...
Εγώ, ο "πτωχός αιπόλος" (κατά κυρ Αλέξανδρον Παπαδιαμάντην) των ιερών Λαμπείων Ορέων, τον ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας διότι με τη διεθνή αυτή βράβευση αναπτέρωσε το ηθικό μου και θα βλέπω το μέλλον, πλέον, ευοίωνον και ανθηρόν. Το αυτόν, ελπίζω να συμβαίνει εις άπαντας τους Ηλείους συμπολίτες μου. Γένοιτο!...».
Σωτήρης Χ. Σωτηρόπουλος
Εκδότης του περιοδικού «Δίβρη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου