ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΗΛΙΔΑΣ

                                         ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΗΛΙΔΑΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ  ΚΥΡΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

                            Κύριε Πρωθυπουργέ,

Τα τελευταία τρία χρόνια η πολύτεκνη οικογένεια αντί να επιβραβεύεται  για την προσφορά της στο Έθνος, βρίσκεται απέναντι  σε μια  άνευ προηγουμένου αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή πολιτική, που προκαλεί  αγανάκτηση στους κύκλους  των πολυτέκνων. Θεσμοθετημένα από ετών  μέτρα δημογραφικής πολιτικής   καταργούνται το ένα μετά το άλλο. Την στιγμή που η χώρα μας  είναι η τρίτη κατά σειρά χώρα στον κόσμο με γηραιότερο πληθυσμό με σοβαρές επιπτώσεις  στο ασφαλιστικό, στην οικονομία και το  στρατό, την  τρικομματική συγκυβέρνηση δεν φαίνεται να  απασχολεί η συνέχιση  η μη  αυτού του Έθνους!.
  Τα μέτρα που εξαγγέλλονται και υλοποιούνται     έχουν οδηγήσει σε εξαθλίωση τους πολύτεκνους. Οι τεχνοκράτες της οικονομίας   ενδιαφέρονται μόνο για τη διόρθωση των οικονομικών δεικτών χωρίς να υπολογίζουν ότι τα εφαρμοζόμενα μέτρα  θίγουν  οικογένειες με παιδιά.
Οι πολύτεκνοι ζητούν :

1Την κατάργηση των  τεθέντων αντισυνταγματικά εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση των  επιδομάτων, καθότι η χώρα μας  έχει σημαντικό δημογραφικό πρόβλημα αφού το 20% του πληθυσμού της, είναι πάνω από 65 ετών..


2.Την επαναφορά της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας.

3. Διόρθωση για τα δύο ή το ένα προστατευόμενο τέκνο του πολύτεκνου, που με το νέο νόμο  δεν θα παίρνουν απολύτως  τίποτα!
4.   Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών ώστε  οι πολύτεκνοι να συνεισφέρουν ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα

5. Την επαναφορά της ισχύος του μέτρου για το διορισμό των πολύτεκνων εκπαιδευτικών που τόσο απέδωσε σε νέες γεννήσεις στον τόπο μας

6.   Την ρύθμιση του ζητήματος των μετεγγραφών των φοιτητών του 2012
 και  την επαναφορά του παλαιού καθεστώτος μετεγγραφών που ίσχυε επί 32ετίας, αφού απολύτως κανένα πρόβλημα δεν δημιουργούσαν.

8.   Να αντιμετωπισθεί το ζήτημα της ανεργίας που  μαστίζει τα παιδιά μας και τα οποία υποχρεώνονται μετά τις σπουδές τους   να γίνουν εύκολη  και φθηνή  τροφή του μινώταυρου της μετανάστευσης.

9.  Να καθιερωθεί μεγαλύτερη απαλλαγή από τα αντισυνταγματικά χαράτσια που έχουν θεσπισθεί με το πρόσχημα της πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας της χώρας.
10. Να εφαρμοστούν οι διατάξεις του Συντάγματος για τη   λήψη μέτρων ενίσχυσης και προστασίας των πολυτέκνων,

11.Να εφαρμοσθούν οι αποφάσεις των   Δικαστηρίων που δικαιώνουν τους πολύτεκνους 

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων  ΄Ηλιδας  εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια των μελών του  στα μέτρα που οδηγούν σε οικονομική και κοινωνική τους εξαθλίωση καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια, το Περιφερειακό συμβούλιο και κάθε ευαισθητοποιημένο φορέα του νομού μας  να συμπαραταχθούν στον αγώνα μας.  

Κύριε Πρωθυπουργέ, τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας  και όχι τεκμήριο πλουτισμού όπως θέλει να τα παρουσιάσει το οικονομικό σας επιτελείο.
  Η Ελλάδα γερνάει και η ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας δεν είναι σπατάλη αλλά επένδυση για το  μέλλον της χώρας μας..
                              Γαστούνη 24-4-2013
                                 Για το Δ.Σ.

        Ο Πρόεδρος                    Η Γραμματέας


 Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης  Σωτηρία Φωτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου