ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ  ΑΝΑΦΟΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  ΔΕΝΔΡΟΥ

     Υποχρεώθηκε σήμερα και κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά κατ’ αγνώστου(Αριθ.πρωτ.1432/18-2-2013) στη Γραμματεία της Εισαγγελίας Πατρών για να διαβιβασθεί προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδος.
          Στην αναφορά μου μεταξύ άλλων σημειώνω και τα ακόλουθα:  Το σλόγκαν που στο παρελθόν  παρότρυνε  τους πολίτες: «Φύτεψε κι εσύ ένα δένδρο, μπορείς» τα τελευταία χρόνια  αντικαταστάθηκε με το : «κόψε κι εσύ ένα δένδρο, μπορείς».
         Η τελευταία   αύξηση της τιμής του πετρελαίου  όπλισε τα χέρια  των πολιτών   με τα γνωστά αλυσοπρίονα.  «Βγήκε  ο Χάρος παγανιά»  και αφανίζει όποιο δένδρο βρει στο πέρασμά του.  Όμως η εικόνα που αντίκρισα το πρωί της περασμένης Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου  στο προαύλιο του Κοιμητηρίου του Ιερού Ναού   Αγίας Παρασκευής   Κοροίβου του Δήμου Πηνειού  μόνο σαν  έργο παρανοϊκού μπορεί να χαρακτηρισθεί .
           Ένα δένδρο (Σανταμοριά) που είχα φυτέψει  το έτος 1999 για να εξασφαλίζει    σκιά  στους επισκέπτες-προσκυνητές. κατά τους θερινούς μήνες , άγνωστο  εγκληματικό  χέρι  το κατάστρεψε ολοσχερώς αφού έκοψε  όλα τα κλαδιά του, και άφησε μόνο  τον κορμό του  να φαντάζει, κολώνα της ΔΕΗ.
          Ο χώρος που είχα φυτέψει το δένδρο ήταν και  παραμένει  κοινόχρηστος ,  βρίσκεται εκτός περιφράξεως του Κοιμητηρίου και  η  σκιά του   εξυπηρετούσε  πλήρως τις ανάγκες των συμπολιτών ενοριτών  και εμού προσωπικά χωρίς να παρεμποδίζει κανένα.
          Επειδή η καταστροφή του δένδρου με αφορά  τόσο ως  ενορίτη του Ιερού Ναού  όσο και ως πολίτη   του Δήμου Πηνειού καταγγέλλω ενώπιον Σας  την  παρ’ αγνώστου  καταστροφή του, δεδομένου ότι δεν  κατέστη δυνατό να πληροφορηθώ τον δράστη  αν και το επεδίωξα.
          Επειδή οι  μόνοι  κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος Κοροίβου που   γειτνιάζουν με το   Κοιμητήριο είναι  οι : Ν. Β. , K. Β. και   Ν.  Σ.. Π. , oι οποίοι διαπίστωσαν  την καταστροφή του δένδρου, πλην  ερωτηθέντες   περί   του δράστη, δήλωσαν  άγνοια. Επειδή θεωρώ την πράξη της καταστροφής  του δένδρου  ως  ποινικού  αδικήματος , καταθέτω την παρούσα μηνυτήρια αναφορά μου και εξαιτούμαι     την παραδειγματική τιμωρία του ενόχου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου