ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΣ…

                     ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΣ…
                                                     Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη
                                             Προέδρου  Πολυτέκνων ΄Ηλιδας
                                             Αντιπροέδρου Α.Σ.Π.Ε.
Εξανδραποδισμός στην αρχαία Ελλάδα σήμαινε  ολοσχερή   και τέλεια υποδούλωση, γενικώς την πώληση των ανθρώπων πόλεως ή χώρας ως δούλων. Αυτή την κατάσταση βιώνουν οι Έλληνες και κυρίως οι πολύτεκνοι με τα νέα μέτρα που εφαρμόζει η τρικομματική  κυβέρνηση των μνημονίων.
 Πλέον ο εξανδραποδισμός  είναι  η πραγματικότητα την οποία βιώνουμε  εκτός βεβαίως εκείνων που είχαν την «προνοητικότητα» να έχουν καταθέσει    ασφαλώς τους θησαυρούς  τους από το αίμα του λαού και του δημοσίου πλούτου στις Ελβετικές  τράπεζες. 
Ειδικότερα οι πολύτεκνοι της χώρας βιώνουν πλήρως τις συνέπειες του εξανδραποδισμού από τη σημερινή  κυβέρνηση  και  από  τις δράσεις  ενός πρωθυπουργού  που  προεκλογικά είχε  γίνει   κήρυκας μίας άλλης πολιτικής σύμφωνα με την οποία   θα επεδείκνυε  ειδική φροντίδα  στις πολύτεκνες οικογένειες έτσι ώστε να επαναφέρει το προϊσχύον καθεστώς  και    να μην πληγούν  από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
            Ο Πρωθυπουργός αντί να αποδείξει  συνέπεια  λόγων και πράξεων   στην  λήψη  των πρόσφατων  οικονομικών μέτρων  έκανε επιδρομή   σα σίφουνας με σειρά κατακλυσμιαίων ρυθμίσεων  και  κατάργησε  πολυτεκνικά επιδόματα, μετεγγραφές, διορισμούς. Επέβαλε χαράτσια στα σπίτια,  επιπρόσθετα τέλη στα αυτοκίνητά, έκτακτους φόρους στα εισοδήματα,  φόρο πολυτελείας  στα παιδιά   και κατάργησε   αφορολόγητα.  Ενήργησε σ’ αυτό το  διάστημα σαν να  είχε απωθημένα κατά της πολύτεκνης  οικογένειας . Πιστό όργανο των δανειστών του διεθνούς κεφαλαίου και των αφεντάδων του, έβαλε στόχο  να  εξολοθρεύσει  την πολύτεκνη οικογένεια. Δυστυχώς το έχουμε και άλλες φορές τονίσει ότι  το Σύνταγμα της χώρας  μας δεν ισχύει . Δυστυχώς  δεν υπάρχουν  άνθρωποι    να ορθώσουν το ανάστημα τους  ενάντια  στην ανηθικότητά  και την ισοπέδωση των αξιών. Δεν υπάρχουν άνδρες   για  να εξασφαλίσουν   το σεβασμό των συνταγματικών  διατάξεων  για την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας.
             Δυστυχώς όλα  τα  δικαιώματα  που θεσπίσθηκαν  κατά καιρούς μετά από επίμονους αγώνες μας   τα πήραν πίσω με τα μνημόνια, τις πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου και με τις πρόσφατες  ρυθμίσεις.
            Ατυχώς μερικοί, ευτυχώς ελάχιστοι, δεν έχουν κατανοήσει το μέγεθος της ισοπέδωσης  και αντί  να καταφέρονται κατά  των αποκλειστικά  υπευθύνων, εναντιώνονται προς εκείνους που  χρόνια  τώρα και με περίσσευμα καρδίας και χρόνου αγωνίζονται για διατήρηση  κεκτημένων αλλά  και  για νέες κατακτήσεις.  
        Η Α.Σ.Π.Ε. το ανώτατο συνδικαλιστικό  μας  όργανο    έχει εκ του νόμου το δικαίωμα  απονομής της πολυτεκνικής ιδιότητας. Επί σειρά ετών  με διαφάνεια , χωρίς    παραβιάσεις  των νομοθετικών διατάξεων και  χωρίς να αναδειχθούν   περιστατικά που θα μπορούσαν να αμαυρώσουν την εν γένει πολιτική και  πρακτική της  ,χορηγεί  χιλιάδες πιστοποιητικά για κάθε χρήση (διορισμούς, επιδόματα, μεταγραφές, ατέλειες αυτοκινήτων, στεγαστικά δάνεια κ.λ.π.) Μετά  την ισοπέδωση των δικαιωμάτων των πολυτέκνων τι απέμεινε τελικά; Εκείνο που ακόμη παραμένει σε ισχύ  είναι το μειωμένο εισιτήριο στα μέσα  μεταφοράς και κάποια προϊόντα που διατίθενται σε ελάχιστους από τους πολυτέκνους. Αλλά και αυτά για να μπορούν να τα   απολαύσουν χρειάζονται  να εφοδιάζονται  με τα ατομικά τους βιβλιάρια. Τα βιβλιάρια αυτά είναι ανάγκη να είναι θεωρημένα για να μην υπάρχουν  καταστρατηγήσεις. Οι σύλλογοι μέχρι πρότινος  ήσαν εκ του νόμου και από τα καταστατικά τους   να εισπράττουν ένα  ποσό ετήσιας συνδρομής. Μέχρι  τον περασμένο χρόνο  που καταβάλλονταν  το επίδομα από τον Ο.Γ.Α. στις δικαιούχες  πολύτεκνες μητέρες, ο ΟΓΑ  παρακρατούσε  ένα ποσό της τάξεως 1,50 ευρώ μηνιαίως από κάθε μια και το απέδιδε στην ΑΣΠΕ για την κάλυψη των λειτουργικών της δαπανών και των  τοπικών συλλόγων. Όμως μετά την κατάργηση  των επιδομάτων καταργήθηκε   και η παρακράτηση. Είναι πλέον  προφανές πως εάν θέλουμε να διατηρήσουμε το ανώτατο συνδικαλιστικό μας όργανο αλλά και τους τοπικούς συλλόγους δεν μπορεί παρά να επαναφέρουμε σε ισχύ όπως και πράξαμε, την υποχρέωση καταβολής συνδρομών από τους πολυτέκνους μέλη μας. Αν  δεν θέλουμε να εξαφανίσουμε πλέον από τον ορίζοντα οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης στη λαίλαπα της ισοπέδωσης τότε να αποφασίσουμε την ενίσχυση του συνδικαλιστικού μας  κινήματός . Αν πάλι θέλουμε την διάλυσή του, να πράξουμε αναλόγως. Όμως αυτό το δικαίωμα το έχουν όλοι οι πολύτεκνοι και δεν αποτελεί προνόμιο  των κατά κανόνα και μονίμως ελαχίστων  διαμαρτυρομένων.  
   Βέβαια αυτοί οι μονίμως διαμαρτυρόμενοι  θέλουν χωρίς δικό τους κόστος να απολαμβάνουν αγαθά που  εξασφαλίζουν άλλοι με μόχθο και με προσφορά εθελοντικής εργασίας. Βέβαια «οι φτηνοί  στα  αλεύρια και  ακριβοί στα πίτουρα» δεν θα αποτελέσουν το μοχλό για να υπονομευθεί   η προσπάθεια  ανατροπής του εξανδραποδισμού όσο και εάν  οι εφιάλτες συνεχίζουν να παίζουν  το δικό τους μισητό ρόλο. 
             Στην προσεχή Γενική Συνέλευση της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος  που θα γίνει στην Αθήνα(Πλατεία Ελευθερίας 22) το προσεχές Σαββατοκύριακο(9 και 10 Φεβρουαρίου)    νοιώθω υποχρεωμένος σε απάντηση των μονίμως και υποκριτικώς διαμαρτυρομένων να  θέσω προ ημερησίας διατάξεως θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης με  το εξής περιεχόμενο: «Περί καταργήσεως ή μη των συνδικαλιστικών οργάνων του πολυτεκνικού κινήματος  σε όλες του τις βαθμίδες, μετά την πλήρη κατάργηση των δικαιωμάτων των πολυτέκνων». Εάν η Γ.Σ. των αντιπροσώπων    λάβει θετική απόφαση  για τον οριστικό και ολοσχερή εξανδραποδισμό των πολυτέκνων, γενηθήτω το θέλημα τους.  Έτσι ο καθένας θα επιστρέψει στο σπίτι του για να θρηνεί  «επί τον ποταμόν  Βαβυλώνος» μαζί με τη συμβία  του και τα παιδιά του…Οι πιστοί όμως  και εθισμένοι  στους αγώνες , δεν θα μείνουν  απαθείς έστω και αν καταργηθούν  σωματεία  και  ΑΣΠΕ. Θα αγωνιστούν όσο τους  επιτρέπουν οι δυνάμεις τους  η υγεία τους  και ο Θεός    για να σώσουν  την αξιοπρέπειά των οικογενειών τους.
    Όσοι πιστοί προσέλθετε. Ο αγώνας συνεχίζεται με τους τολμηρούς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου