ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…ΑΛΛΟΥ.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…ΑΛΛΟΥ
                                        Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη Επιτ.Δικηγόρου
                               ΑντιπροέδρουΑ.Σ.Π.Ε.
          Περί το τέλος του μηνός  Ιανουαρίου  του 2011 δημοσιεύθηκε στις τοπικές εφημερίδες  άρθρο μου με τον  τίτλο «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ».
         Διατύπωνα  τότε την άποψη πως η προεκλογική φράση του   Γ.Α. Παπανδρέου μπορεί να αποδείχθηκε  προεκλογική πομφόλυγα  που  έσπασε εντυπωσιακά αμέσως μετά τις εκλογές, όμως στον πυρήνα της έκρυβε  αλήθειες.
         Η  Κυβέρνηση προφανώς καλώς ενημερωμένη  ότι τα λεφτά έκαναν φτερά στις Ελβετικές και άλλες   τράπεζες θέλησε να προσελκύσει τους μεγαλοκαταθέτες  να νομιμοποιήσουν την παράνομη εξαγωγή των κεφαλαίων του  και την επανάκαμψη  τους στην Ελληνική Αγορά με το κίνητρο του Ν.3842/23-4-2010.
Θέλησε  ανήμερα στη γιορτή του ο πρωθυπουργός να  παράσχει ατιμωρησία  των παρανόμων χρηματικών μεταναστεύσεων και εφόσον τα κεφάλαια  αυτά επαναπατρίζονταν μέχρι της 30-9-2011 να τους επιβάλλει  φόρο μόνο 8%.΄Ηδη μελετάται   επιβολή  φόρου εισοδήματος ποσοστού 35%. Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο  ευνοϊκή μεταχείριση επεφύλασσε. Αυτά για να διαπιστωθεί τελικά που υπάρχουν  τα λεφτά.
Είχα σημειώσει  τότε   ότι σε Εισαγγελέα της Γαλλίας έχουν διαρρεύσει χρήσιμες για τη χώρα μας  πληροφορίες  ότι σε στη λίστα    FALCIANI- περιλαμβάνονται 1.991 Έλληνες  μεγαλοκαταθέτες στις τράπεζα HSBC με ποσά που φθάνουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Ένας κρυμμένος θησαυρός που είναι αρκετός  να καλύψει τα ελλείμματα και να αντιμετωπίσει το δημόσιο χρέος της χώρας.
          Αυτή τελικά η λίστα για την οποία μιλούσα στο άρθρο μου  περιήλθε όπως μάθαμε λίαν προσφάτως στα χέρια του Αντιπροέδρου και Υπουργού των Οικονομικών κ.Βενιζέλου. Και τι έκανε επ’ αυτού ο αγαπητός κ. Αντιπρόεδρος; Πήρε το στικάκι  που περιείχε τη λίστα των μεγαλοκαταθετών της Ελβετίας από τα χέρια της κ. Λαγκάρτ και  κατά δήλωσή του σε συνέντευξη στο MEGA το έβαλε στο συρτάρι. Προφανώς όταν ο  Γ. Παπανδρέου  εκλιπαρούσε να μας δοθούν  από την Ελβετική Κυβέρνηση σχετικές λίστες μεγαλοκαταθετών είχε άραγε κατά νου την τακτική Βενιζέλου;
Εμείς δεν έχουμε διάθεση να επαναληφθούμε  αλλά  απλά θέλουμε να τονίσουμε  πως οι πληροφορίες μας    για λίστα καταθετών επαληθεύθηκε με τραγικό τρόπο.
          Ο λίστοφύλακας   είπε μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ  και τα εξής: «Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χτυπήσουν εμένα, τους θυμίζω ότι ξέρω να σηκώνω βάρη στο όνομα της χώρας και της παράταξης με μόνο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, με απόλυτη διαφάνεια και με όπλο την αλήθεια που σαρώνει κάθε συνωμοσιολογία και κάθε χυδαιότητα…».Τώρα εάν το συμφέρον της χώρας επιτάσσει να μπει και να παραμείνει  η λίστα των μεγαλοκαταθετών  εδώ και τόσο καιρό στο συρτάρι αυτό μόνο ο κ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης το γνωρίζει.
          Με μόνη αυτή την παράγραφο του λόγου του αποδεικνύει πως τα λόγια ή έχουν χάσει τη σημασία τους ή έχει παραφρονήσει ο λαός. Γιατί εάν δεν συμβαίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο τότε σίγουρα ζούμε σε άλλο πλανήτη.
Επειδή ο κ. Αντιπρόεδρος  είναι ένας εγκρατής νομικός και καθηγητής συνταγματικού δικαίου ασφαλώς γνωρίζει τι σημαίνει παρασιώπηση εγκλημάτων. Μήπως άραγε θα πρέπει να κοιταχτεί  σε κάποιον  καθρέπτη  μήπως και ανακαλύψει τον εγκληματία;
Επειδή όμως δεν γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες  νομικά όπως ασφαλώς ο κ. Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σημειώνω παρακάτω, με λίγα λόγια  πως στοιχειοθετείται το έγκλημα της παρασιωπήσεως.
Παρασιώπηση εγκλημάτων έχουμε όταν κάποιος ,ενώ έμαθε με τρόπο αξιόπιστο ότι ...άρχισε ήδη η εκτέλεση (κακουργήματος).... ή το αποτέλεσμά του, παραλείπει να το αναγγείλει εγκαίρως στην αρχή ,τιμωρείται, αν το κακούργημα τελέστηκε.. με φυλάκιση μέχρι τριών ετών....
Στην  προκειμένη περίπτωση   αυτουργοί του αδικήματος της παρασιώπησης της ταυτότητας των εμπλεκομένων στην λίστα Falciani είναι αυτοί που εκπροσωπούν την ίδια την Αρχή, Εκπρόσωπος Κόμματος, Εκπρόσωπος Κυβερνήσεως, Επικεφαλής  Ελεγκτικών  μηχανισμών  και όσοι άλλοι έλαβαν γνώση των κακουργημάτων που έχουν τελεστεί κι όμως δεν έκαναν απολύτως τίποτε.
Το κυρίως αδίκημα είναι η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα των ατόμων στην λίστα, σε βαθμό κακουργήματος εφ' όσον τα ποσά υπερβαίνουν τα 130.000 ευρώ.
Αδίκημα θα υπάρξει μόνον αφού στοιχειοθετηθεί ο δόλος όσον αφορά την απόκρυψη, προς το παρόν όλοι παίζουν  την κολοκυθιά. Εγώ  το έδωσα εδώ, ο άλλος εγώ το έδωσα σε άλλον και ο άλλος στην ουρά του.   .
Το βασικό ερώτημα που πρέπει να τεθεί  προς τον κ Βενιζέλο είναι: Εσείς κ. Αντιπρόεδρε  όταν αυτή η λίστα των εγκληματικών πράξεων περιήλθε στα χέρια σας τι κάνατε; H απάντησε που έδωσε το ΜΕGΑ ήταν: Δεν είδα το περιεχόμενό της και απλά την έβαλα στο Αρχείο….μου..
Καμαρώστε υπεύθυνο άνδρα να… κυβερνήσει τη  χώρα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου