ΙΔΡΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

                               ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Τηλ. Γραφ.2610 322901 Οικ.521086
Κιν.6946 405 993-6976 194 856
e-mail:leomargaritis@gmail.com
site.http//www.leonidasmargaritis.blogspot.com
                                               ΚΑΝΑΡΗ 46  26222 ΠΑΤΡΑ

                                                                Πάτρα 3-10-2012


Προς
Την Δ/νση της εφημερίδος
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΕΝΤΑΥΘΑ



                                         Αγαπητέ κ.Δ/ντά,

              H Επιτροπή Αγώνα Άνω Πόλεως  και η Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών  υπό την  προεδρία μου είχε ανακινήσει το ζήτημα της καταργήσεως της υποχρεωτικής εισφοράς  του Ν.3757/1954 υπέρ της αγιογραφήσεως  του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου και παράλληλα είχε ζητήσει την αλλαγή του νομικού καθεστώτος του ναού από ενοριακού  σε ΄Ίδρυμα-Προσκύνημα κατά το πρότυπο  της Παναγίας της Τήνου.
              Ο Μητροπολίτης μας , αντελήφθη εγκαίρως ότι λόγος παράτασης ισχύος της υποχρεωτικής εισπράξεως του τέλους μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ δεν εδικαιολογείτο  και προχώρησε στην κατάργησή του από 1ης Δεκεμβρίου 2005.
             Το μήνυμα όμως  της κοινωνίας των Πατρών όπως  είχε  διατυπωθεί και είχε   ενημερωθεί  ο Σεβασμιότατος ήταν διπλό και αφορούσε δύο αιτήματα. Κατάργηση της εισφοράς το ένα ,και μετατροπή  του Πολιούχου μας σε ΄Ίδρυμα-Προσκήνυμα  το  δεύτερο.
              Όμως άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις ο Σεβασμιότατος  προχώρησε  στην ικανοποίηση του ενός  από τα αιτήματα    το οποίο  είχε και θετικό  επικοινωνιακό χαρακτήρα, στο δεύτερο όμως   δεν υπήρξε καμία πρόοδος  μέχρι σήμερα.
              Κι όμως ο  Σεβασμιότατος σε συνέντευξή του  που παραχώρησε την 5-4-2005 στο δημοσιογράφο Νίκο Ξανάλατο η οποία μεταδόθηκε από τo  σταθμό   ΠΑΤΡΑ Τ.V την ίδια μέρα στην εκπομπή «Πολιτική Γυμναστική» έκανε σχετική αναφορά στο δεύτερο αίτημα  της πόλεως.
               Συγκεκριμένα στο πρώτο ερώτημα που απάντησε  ο Σεβασμιότατος ήταν το ζήτημα της ιδρυματοποίησης   του Πολιούχου μας. Στο ερώτημα αυτό είπε τα εξής: «Το ενδεχόμενο μετατροπής του Ναού του Πολιούχου σε ίδρυμα είναι κάτι που θα μελετηθεί στο εγγύς μέλλον, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πράγματι συντρέχουν οι προϋποθέσεις».
               Πέραν τούτου σε ρεπορτάζ  του συντάκτη σας κ. Ζώη Μαρίνου  της 6ης Απριλίου 2005 και  με τίτλο: «Ανοίγει θέμα ιδρυματοποίησης» γίνεται  σχετική αναφορά  στο ζήτημα και σημειώνονται τα εξής: «Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται ζήτημα μετατροπής του Ναού του Πολιούχου σε ίδρυμα. Δεκατέσσερα χρόνια  πριν είχε υπάρξει ένας εκτεταμένος διάλογος για το ίδιο θέμα χωρίς ωστόσο να ληφθούν αποφάσεις».
             Μήπως είναι πλέον  καιρός  ο Σεβασμιότατος  να ενημερώσει την Εκκλησία των Πατρών εάν μελετήθηκε το ζήτημα και εάν διαπιστώθηκε να συντρέχουν ή όχι οι προϋποθέσεις ιδρυματοποίησης του Πολιούχου μας;

                                            Mε φιλικούς χαιρετισμούς
                                        

                                              Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης
                                                      Επίτ. Δικηγόρος
                                        Πρόεδρος Εταιρείας Λογοτεχνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου