ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη
                  Αντιπροέδρου Α. Σ. Πολυτέκνων Ελλάδος
Η φετινή  γιορτή των Πολυτέκνων δυστυχώς συμπίπτει με την φημολογούμενη και μη διαψευδόμενη  πολιτική εξαφάνισης κάθε εναπομείναντος μέτρου  δημογραφικής  και κοινωνικής πολιτικής  στη χώρα μας.
Παρόμοια  επίθεση κατά των οικογενειών των Πολυτέκνων δεν είχε εμφανισθεί  ποτέ στην χώρα μας από καμιά κυβέρνηση. Μάλιστα αυτή η επίθεση έγινε  από  πρωθυπουργό ο οποίος προεκλογικά είχε  υποσχεθεί  ότι θα επαναφέρει τα επιδόματα των πολυτέκνων στο  προ των περικοπών τους ύψος.  Οι εξαγγελίες αυτές  αποδεδείχθηκαν μόνο και μόνο δόλωμα  για την υφαρπαγή  της ψήφου μας.
Οι διακηρύξεις του Πρωθυπουργού και Υπουργού Εργασίας,  ότι «η Ελλάδα δεν γεννάει, γερνάει και ότι η ενίσχυση των Πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου» ηχούν  ως κύμβαλα αλαλάζοντα .
Η οικονομική κρίση για την οποία είναι υπεύθυνες οι κυβερνήσεις της  μεταπολίτευσης   οδηγεί τις πολύτεκνες οικογένειες σε εφιαλτικές καταστάσεις.
Ας εννοήσουν  επιτέλους οι εμφανιζόμενοι ως κοπτόμενοι για το μέλλον του τόπου  πως  οι Πολύτεκνοι δεν στόχευαν  στα επιδόματα τους των 44 για να αποκτήσουν τα παιδιά τους, δεν είναι ούτε υπήρξαν ποτέ επαίτες! Οφείλουν επίσης να καταλάβουν πως ο Συνταγματικός νομοθέτης τους υποχρεώνει να επιδεικνύουν ειδική μέριμνα προς τις πολύτεκνες ,  οικογένειες. Να εννοήσουν ακόμη  πως  τα επιδόματα που μέχρι τώρα καταβάλλονται στις πολύτεκνες μητέρες   προέρχονται κατά κύριο λόγο   από τις ίδιες τις οικογένειές τους. Αποτελούν  μία έμμεση μερική επιστροφή Φ.Π.Α. εξ αιτίας  των πολλαπλών αγορών, που πραγματοποιούν , δεν είναι συνεπώς ξένα χρήματα...
Αλήθεια  πώς να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν  μας  και  να  πιστέψουμε τις κάθε φορά εξαγγελίες τους και τις ευχές τους , ότι δεν είναι διώκτες της πολύτεκνης οικογένειας, όταν:
1.Καταργούν ή δεν επαναφέρουν άμεσα, μέτρα  χωρίς κανένα οικονομικό κόστος όπως οι Μετεγγραφές των φοιτητών μας ή ο διορισμός των πολυτέκνων εκπαιδευτικών ;
2.Eξισώνουν στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, τον γονέα  3 παιδιών με εκείνον  των 14 παιδιών;
3.Εξισώνουν στην καταβολή του  χαρατσιού  της ΔΕΗ, τον οικογενειάρχη των 4 παιδιών με εκείνον  των 14 παιδιών;
4.Παρέχουν έκπτωση ύψους 80% στα πρόστιμα αυθαιρέτων κατασκευών των Μουσουλμάνων, ενώ σε εκείνα των Πολυτέκνων, δεν παρέχουν ουδεμία   έκπτωση;
5.Δεν μπορούν να εννοήσουν πως τα  παιδιά δεν αποτελούν τεκμήριο διαβίωσης… και πως  ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, είναι εκείνο κατά το οποίο το οικογενειακό εισόδημα  μερίζεται  διά του αριθμού των μελών της οικογένειας ( γονέων και τέκνων) και το προκύπτον  φορολογείται ατομικώς;
Παρά τη ομιχλώδη και αποπνικτική οικονομική ατμόσφαιρα που φθάνει στα όρια της  ασφυξίας κατάσταση για την οποία εμείς  οι πολύτεκνοι   ουδεμία  ευθύνη φέρουμε,    θα συνεχίσουμε να γιορτάζουμε  την ημέρα αυτή των Προστατών μας Αγίων, με την ελπίδα πως  δεν θα περάσουν οι διωγμοί των πολυτέκνων και με την αισιοδοξία πως θα αποτρέψουμε  το ξεπούλημα των αξιών και του πλούτου της χώρας μας. Χρόνια Πολλά στις Οικογένειες  της χώρας  μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου