ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ  ΣΥΝΤΑΓΜΑ
                       Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη Επιτ. Δικηγόρου
                       Αντιπροέδρου Α.Σ.Π.Ε.

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε μια  συστηματική καταπάτηση του Συντάγματος. Η κυβέρνηση  και  το Εθνικό Κοινοβούλιο κατά το Σύνταγμα , εκλέγονται  κι  έχουν ταχθεί  να εξυπηρετούν  τα συμφέροντα  των πολιτών της.
 Όλες οι υπηρεσίες του κράτους, οφείλουν  να λειτουργούν προς εξυπηρέτησή  τους  και η κυβέρνηση  να  μεριμνά  υπέρ της προάσπισης των εθνικών  συμφερόντων.
Τα έσοδα  του κράτους  θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την ίδια την χώρα  και  τους πολίτες της , μέσω κοινωνικών ή και  άλλων παροχών. Οποιαδήποτε παρέκκλιση,  από αυτή τη λειτουργία  του Συντάγματος  ελέγχεται   ενώ την κυρία επ’ αυτού ευθύνη φέρουν  η κυβέρνηση , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Εθνικό  Κοινοβούλιο.
Εάν για οποιονδήποτε λόγο αυτοί οι παράγοντες και υπεύθυνοι της παρακολουθήσεως της τήρησης του Συντάγματος και των θεσμών αδρανούν τότε δεν μένει πλέον παρά η επίκληση του πατριωτισμού των Ελλήνων όπως αυτός  περιγράφεται και ορίζεται από το άρθρον  120 παρ.2,3 και 4 του Συντάγματος.
          Η παρ. 2 ορίζει ότι  «O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων» η παράγραφος 3 ορίζει πως   «O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος» ενώ η  παρ.4 σημειώνει πως  «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».
         Αναρωτιέται κανείς μήπως ήρθε αυτή η  ώρα που νομιμοποιεί πλήρως τους Έλληνες  να προασπίσουν την συνταγματική έννομο τάξη και την επαναφορά της λαϊκής κυριαρχίας που έχει στις μέρες μας πληγεί;
          Mήπως δεν είναι αληθές  πως  οι τελευταίες κυβερνήσεις όπως και η παρούσα  έχουν  παρακάμψει τους νόμους, και λειτουργεί εκτός  ορίων του Συντάγματος  προς εξυπηρέτηση  ξένων  συμφερόντων  και σε   βάρος των πολιτών, της εθνικής κυριαρχίας και  της εδαφικής ανεξαρτησίας;
Τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και η κυβέρνηση και η εθνική αντιπροσωπεία  προ της ανάληψης των καθηκόντων τους έχουν ορκισθεί να "φυλάττουν πίστην εις την πατρίδαν να τηρούν το Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους".  
Κατά το άρθρο 82 παρ. 1 ρητώς προβλέπει ότι  «H Κυβέρνηση καθορίζει και κατευθύνει τη γενική πολιτική της Xώρας, σύμφωνα με τους ορισμούς του Συντάγματος και των νόμων». ‘ Όμως καθημερινώς γινόμαστε μάρτυρες  του φαινομένου  να μην μπορεί  να κυβερνήσει η κυβέρνηση  αυτοδύναμα και κυρίαρχα χωρίς όχι απλώς να συμβουλεύεται  αλλά και να πειθαρχεί στις εντολές   της «τρόικας».
Καθημερινώς  η κυβέρνηση μας  προσπαθεί να μας πείσει πως η «τρόικα» δεν δέχεται  τα μέτρα που η ιδία έχει αποφασίσει να λάβει για διάφορα θέματα κυβερνητικής καθημερινής πολιτικής. Απλό χτεσινό παράδειγμα  ενώ η κυβέρνηση ήταν αποφασισμένη να μην ενσωματωθεί το χαράτσι με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ  τελικά μας είπαν  ότι η τρόικα επέβαλε και πάλι το χαράτσι για τα ακίνητα  να εισπραχθεί με τους  λογαριασμούς  της ΔΕΗ.  Σήμερα πάλι  μας είπαν ότι θα προσπαθήσουν να βρουν ισοδύναμα αλλά δεν είναι σίγουροι ότι η τρόικα θα τα εγκρίνει κ.λ.π.
Το  άρθρο 22  του Συντάγματος ομιλεί  για το δικαίωμα στην εργασία και για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που συνάπτονται με ελεύθερες διαπραγματεύσεις. Στην πράξη όμως σήμερα με εντολή των ξένων τοποτηρητών αυτές οι διατάξεις έχουν στην ουσία   καταργηθεί.
Το άρθρο 17  του Συντάγματος κατοχυρώνει το δικαίωμα στην ιδιοκτησία. Κι  εδώ, μέσω της έμμεσης δήμευσης που υφιστάμεθα όλοι μας, το άρθρον αυτό έπαυσε να ισχύει.
Το άρθρο 23  του Συντάγματος κατοχυρώνει το δικαίωμα στην απεργία, αλλά και εδώ έχει καταργηθεί και  αυτό το δικαίωμα στην πράξη.
 Το άρθρο 28 παρ. 2  του Συντάγματος σε συνδυασμό με το άρθρο 36 παρ. 2 ορίζει ότι οι διεθνείς συμβάσεις που εκχωρούν Εθνική Κυριαρχία θα πρέπει να επικυρωθούν από την Βουλή με πάνω από 180 βουλευτές. Ούτε αυτό έχει γίνει, παρόλα αυτά η Εθνική Κυριαρχία έχει παραχωρηθεί.
Αυτές είναι  μερικές  μόνο ενδεικτικές διατάξεις από πολλές άλλες που έχουν καταργηθεί στην πράξη.
Ισχύουν μόνο εκείνες οι διατάξεις  που νομιμοποιούν τυπικά την ύπαρξη Βουλής και κυβέρνησης,  τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία που  οφείλουν κι αυτές  πλέον να υπακούουν στους δανειστές  κι  όχι στο  Σύνταγμα.
Σαν  αποτέλεσμα όλων αυτών των παραβιάσεων, ο Ελληνικός λαός έχει οδηγηθεί στην απελπισία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Με σωρεία παράνομων αποφάσεων και νόμων που ψηφίζονται κατ’ εντολή ξένων δυνάμεων και εις βάρος τους Ελληνικού λαού, όχι μόνο λεηλατείται η δημόσια περιουσία και το μεγαλύτερο μέρος οδηγείται σε ξεπούλημα  για  να αποκομίσουν οφέλη ξένοι προς τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού,  λεηλατείται και το ιδιωτικό εισόδημα υποβαθμίζοντας το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων και οδηγώντας τη μεγάλη πλειοψηφία του να αντιμετωπίζει σοβαρότατο πλέον πρόβλημα επιβίωσης.
Θα πρέπει πλέον οι  πολίτες να ενδιαφερθούν για την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας  κάνοντας χρήση του άρθρου που πιο πάνω μνημονεύσαμε .Οι νέοι μας θα πρέπει να θυμηθούν τους αγώνες του παρελθόντος και το λαϊκό σύνθημα 1-1-4 που σήμερα είναι 1-2-0 πριν είναι πολύ αργά ,τραγικά  αργά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου