ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
ΣΗΜΕΡΑ
ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Σήμερα  Δευτέρα 14 η Μαΐου και ώρα 7.00 μ.μ. στα πλαίσια των  Φιλολογικών Βραδινών της Εταιρείας Λογοτεχνών που γίνονται στο  Αναγνωστήριο  της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών  θα μιλήσει το μέλος  της Εταιρείας Λογοτεχνών εκπαιδευτικός και συγγραφέας  βιβλίων για παιδιά κ. Αναστασία  Ευσταθίου με θέμα:  «Παιδικό βιβλίο: Παράθυρο στη γνώση, σκαλοπάτι στη ζωή».
         Την ομιλήτρια  θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος  της Εταιρείας
Λογοτεχνών Λεωνίδας Μαργαρίτης , ο οποίος και θα συντονίσει την   εκδήλωση  .
Η ομιλήτρια γεννήθηκε  στην Παραλία Πλατάνου Αχαΐας και ζει και  εργάζεται(είναι διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου  Ακράτας) στην Ακράτα. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τρίπολης και έχει μετεκπαιδευτεί  στο Πανεπιστήμιο Πατρών από όπου έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα του  Παιδαγωγικού Τμήματος.
΄Έχει πλούσιο Επιστημονικό-Ερευνητικό έργο και  έχει λάβει μέρος σε συνέδρια και επιμορφωτικές ημερίδες. Αρθρογραφεί στον περιοδικό και ημερήσιο τύπο σε θέματα παιδαγωγικής και πολιτισμού και έχουν  επίσης δημοσιευτεί Διηγήματα, ποιήματα, άρθρα,  βιβλιοκριτικές και άλλα κείμενά της.
Είναι επίσης επιμορφώτρια στα ΠΕΚ Διδακτικής της γλώσσας, Καινοτόμες  Δράσεις και Λογοτεχνία.
     Είναι συγγραφέας πέντε (5) λογοτεχνικών βιβλίων (Παιδικά
Μυθιστορήματα) των εκδόσεων   Α. Λιβάνη
1) Μια κάλτσα που τη λέγαν Ευρυδίκη 1999,
 2)Η κόρη των Αιγών 2002,
3)Το ατύχημα του Άι-Βασίλη 2005,
4) Χριστούγεννα στη Γελανδία 2007,και
5) Με το μελάνι της σουπιάς 2009)
΄Έχει συγγράψει ακόμη βιβλία  με μαθηματικές δραστηριότητες «Μαθηματικά για την Α δημοτικού» α΄ και β΄ τεύχος από τις εκδόσεις  Χατζηθωμά  και με,  γλωσσικές δραστηριότητες  «Μαθαίνω να Γράφω  Κείμενα» για την Δ΄ τάξη εκδ. Μεταίχμιο 2007.
Στο παρελθόν (2004-2007). υπήρξε Πρόεδρος του ιστορικού Πολιτιστικού  Συλλόγου "Αναγέννηση" Ακράτας
Είναι μέλος της "Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς", του σωματείου "Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου", της  Εταιρείας Λογοτεχνών  Ν.Δ. Ελλάδος καθώς και άλλων πολιτιστικών φορέων και ιδρυμάτων του  τόπου, ενώ τον περασμένο Απρίλιο έλαβε μέρος  στην 11η Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας στο Μόναχο της Γερμανίας  καλεσμένη από την
ελληνική ομογένεια κι έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις από  διαφόρους πνευματικούς φορείς (Γυναικεία Λογοτεχνική συντροφιά, Εκδοτικός Οίκος Πατάκη,κ.α)
Η είσοδος  για το κοινό είναι όπως πάντα ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου