ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ Ν.Δ.ΕΛΛΑΔΟΣ
Τηλ. Γραφ. 2610 322901 Οικ. 2610 521086
Κιν.6946 404 993-6976 194 856
e-mail:leomargaritis@gmail.com
sate.http//www.leonidasmargaritis.blogspot.com
ΚΑΝΑΡΗ 46 26222 ΠΑΤΡΑ

Πάτρα 21-2-2012

Αξιότιμο Κύριο
Γιάννη Δημαρά
Δήμαρχο Πατρέων


Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Επειδή θεωρούμε ότι η κίνηση του Προέδρου του Οργανισμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ να απομακρύνει τους ανθρώπους των Γραμμάτων της περιοχής μας από τους χώρους της Βιβλιοθήκης υπήρξε προσωπική του πρωτοβουλία, η οποία εκθέτει τη Δημοτική Αρχή, σας παρακαλούμε να εξετάσετε το ζήτημα.
Οφείλουμε να σας κάνουμε γνωστό, πώς στα χέρια του βρίσκεται η από 3-11-2011 επιστολή-αίτημα της Εταιρείας μας για παραχώρηση του αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης κάθε Δευτέρα απόγευμα και από ώρα 7 έως 8. για τη συνέχιση των Φιλολογικών Βραδινών.
Το μόνο που έκρινε πως όφειλε να πράξει ήταν με το πρόσχημα της έλλειψης προσωπικού να μεταθέσει το ωράριο της Βιβλιοθήκης από το απόγευμα της Δευτέρας(ημέρας των εκδηλώσεων) στην Τετάρτη.
Μαζί με το από 3-11-2011 έγγραφο-αίτημα μας αναπάντητο παραμένει και το από 7-12-2011 ψήφισμα της Γενικής Συνελεύσεως που επιδόθηκε στο γραφείο σας εκ μέρους τριών εξουσιοδοτημένων απ’ αυτή μελών μας.
Τέλος σε συνάντηση που είχε το Δ.Σ. της Εταιρείας μας με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου το απόγευμα της 20ης Ιανουαρίου 2012 εκείνο που εισπράξαμε ήταν η διαβεβαίωσή του ότι θα φέρει το αίτημά μας στο Διοικητικό Συμβούλιο προς συζήτηση.
Κύριε Δήμαρχε δεν πιστεύουμε ότι το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού χρειάζεται τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για να συνεδριάσει και να απαντήσει σε ένα αίτημα ενός πνευματικού-πολιτιστικού φορέα της περιοχής μας.
Ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση για να δοθεί ξανά στη βιβλιοθήκη η ζωντάνια που της προσέφεραν κάθε Δευτέρα τα Φιλολογικά Βραδινά τα οποία για 17 χρόνια αποτελούσαν ένα βήμα πνευματικού διαλόγου για τους συμπολίτες και τους πνευματικούς δημιουργούς της περιοχής μας.
Εάν κ. Δήμαρχε συνεχισθεί αυτή η αρνητική συμπεριφορά του εκπροσώπου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου προς τους πνευματικούς ανθρώπους της περιοχής μας, η ευθύνη δεν θα βαρύνει μόνο το συγκεκριμένο εκπρόσωπο.
Με την ελπίδα πως θα βρείτε χρόνο να ασχοληθείτε και με το από 3-11-2011 αίτημά μας, διατελούμε με κάθε τιμή.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας



Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης Μάρθα Βασκαντήρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου