Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Λογοτεχνών που συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη 8η Φεβρουαρίου συζήτησε το σοβαρότατο πρόβλημα της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Μετά την σχετική εισήγηση και τη συζήτηση που επακολούθησε το Δ.Σ. με παμψηφεί απόφασή του ενέκρινε το παρακάτω Ψήφισμα:
ΨΗΦΙΣΜΑ To Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος στη σημερινή του συνεδρίαση της 8ης Φεβρουαρίου συζήτησε τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα και τα δυσβάσταχτα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί και όσα αναμένεται επιπρόσθετα να ληφθούν στις προσεχείς ημέρες με την τυχόν ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τη Βουλή.
Η οικονομική κατάρρευση της χώρας , είναι απότοκος ηθικής κατάρρευσης, εγκληματικής και ποινικώς κολάσιμης πολιτικής των τελευταίων μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων αλλά και ληστρικής συμπεριφοράς παραγόντων του δημόσιου βίου που παραμένουν μέχρι σήμερα ατιμώρητοι.
Καλούμε τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αναλογισθούν τις ευθύνες που επωμίσθηκαν με την ψήφιση του Μνημονίου με το οποίο η χώρα μας αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτήθηκε της ασυλίας λόγω άσκησης εθνικής κυριαρχίας, πράξη εσχάτης προδοσίας και τις νέες που θα επωμισθούν με τυχόν υπογραφή και της νέας δανειακής σύμβασης.
Καταγγέλλομε τους βουλευτές εκείνους , που με ελαφριά συνείδηση δέχθηκαν τους βαρύτατους όρους υποτέλειας στους διεθνείς τοκογλύφους και παραιτήθηκαν όλων των φυσικών δικαιωμάτων που έχει ένας οφειλέτης απέναντι στο δανειστή του και εκείνοι να έχουν το δικαίωμα εκχώρησης των απαιτήσεων τους προς τρίτους, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους και για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
Καλούμε την Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου να αναζητήσει πηγές εσόδων από εκείνους που χρόνια τώρα πλούτισαν σε βάρος του λαού και του Έθνους και ο πλούτος τους φυλάσσεται στις Ελβετικές και άλλες τράπεζες του εξωτερικού.
Καλούμε τους Βουλευτές των Κομμάτων να συμφωνήσουν σε μια και μόνο πολιτική που θα τείνει στην οικονομική απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά του Δ.Ν.Τ. και των διεθνών κερδοσκόπων και να αποφύγουν να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση η οποία θα φέρει τη χώρα σε εποχές που ζήσαμε προ πεντηκονταετίας και πλέον.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να υπερασπισθεί την ανεξαρτησία της χώρας και την εδαφική της ακεραιότητα με όσο σθένος επιβάλει το ύπατο αξίωμά του.
Καλούμε τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως να αναλάβει πρωτοβουλίες για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων.
Θεωρούμε επιβεβλημένη την αναθεώρηση του Συντάγματος για να παύσει πλέον η Βουλή να αποτελεί καθαρτήριο εγκληματικών πράξεων και τέλος,
Διακηρύσσουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση που έχει κάθε πολίτης βάσει του άρθρου 120 παράγραφος 4 του Συντάγματος, να προασπίζεται την τήρησή του και να αντιστέκεται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Οι πνευματικοί άνθρωποι δεν πρόκειται να υποστείλουν την αγωνιστικότητά τους για την προάσπιση των δικαίων των Ελλήνων πολιτών, για Ελευθερία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και εδαφική ακεραιότητα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας


Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης Μάρθα Βασκαντήρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου