ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Α. Σ. Π. Ε.ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
19.01.12

Με επιστολή του που απευθύνει στο Προεδρείο και στα μέλη της Γενικής Συνελεύσεως των μελών της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος η οποία έχει προγραμματισθεί να συνεδριάσει στις 18 Φεβρουαρίου 2012 ο Αντιπρόεδρός της Δικηγόρος Λεωνίδας Μαργαρίτης προτείνει την ίδρυση πολιτικής κίνησης με τον τίτλο: «Πατριωτικό Πολυτεκνικό Κίνημα».
Στην επιστολή του με ημερομηνία 19-1-2012 ο Αντιπρόεδρος της Α.Σ.Π.Ε αναφέρει επί λέξει τα εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είναι σχεδόν σ’ όλους σας γνωστό πως είμαι από τους πιο παλιούς εν ενεργεία εκπροσώπους του Πολυτεκνικού Κινήματος στη χώρα μας δεδομένου ότι βρίσκομαι στην υπηρεσία του από το 1982. Υπηρέτησα από το 1982 μέχρι το 2004 μια από τις μαζικότερες οργανώσεις πολυτέκνων της χώρας ( Πατρών) και επί σειρά ετών Γενικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Α.Σ.Π.Ε.

Θα μου αναγνωρισθεί η συσσωρευμένη γνώση και πείρα που απέκτησα στη διαδρομή των χρόνων αυτών. Γνωρίζω συνεπώς τη συμπεριφορά των κατά καιρούς κυβερνήσεων και πως αυτές αντιμετώπιζαν τα προβλήματα των Πολυτέκνων.

Αντιφατικές και αλληλοαναιρούμενες πολιτικές που δημιούργησαν στην κοινωνία την εντύπωση, πως εμείς οι πολύτεκνοι είμαστε προνομιούχοι κάτι που βεβαίως δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα, απεναντίας η εικόνα που παρουσιάζεται ακόμη και σήμερα μέσω των Μ.Μ.Ε. μας εκθέτει στα μάτια των λοιπών πολιτών οι οποίοι μας αντιμετωπίζουν κατά κανόνα με φθόνο και καχυποψία.

Είναι γεγονός πως σε προεκλογικές περιόδους τα κόμματα εξουσίας καταρτίζουν και παρουσιάζουν ειδικά προγράμματα υπέρ των πολυτέκνων υποσχόμενα τα πάντα.

Θύματα των προεκλογικών υποσχέσεων υπήρξαν και οι οικογένειες των τριτέκτων οι οποίοι μετά τις εκλογές αγνοήθηκαν.

Βέβαια κάθε επομένη των εκλογών η μόνη «σύμμαχος» των πολυτέκνων είναι η εκάστοτε αντιπολίτευση.

Αγαπητοί συνάδελφοι, το έτος 1995 ανέσυρα από το αρχείο μου μια επιστολή της Ένωσης Πολυτέκνων Κομοτηνής προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολυτέκνων (15-10-1935) με την οποία καταγγέλλονταν η αδιαφορία της πολιτείας για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και για τα ζητήματα που αφορούσαν τους πολυτέκνους.

Με αυτή την επιστολή διατυπώθηκε για πρώτη φορά η ιδέα - πρόταση για τη δημιουργία Κόμματος των Πολυτέκνων.

Την επιστολή εκείνη τη δημοσιοποίησα(1995) στον τοπικό τύπο και στην εκδιδόμενη από την οργάνωσή μου εφημερίδα, ενώ έλαβε ευρύτατη δημοσιότητα μέσω του περιοδικού «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» (Φύλλο 2.123/12-1-1995).

Έχουν περάσει έκτοτε 77 χρόνια από την αποστολή της επιστολής και 17 από τη δημοσίευσή της. Η κατάσταση των πολυτεκνικών ζητημάτων όπως περιγράφονταν τότε, δεν παραμένει απλώς η ίδια, αλλά έχει περαιτέρω επιδεινωθεί.

Η κακοδιοίκηση, οι σπατάλες, τα πάσης φύσεως και μορφής σκάνδαλα ( Χρηματιστηρίου, Ομολόγων, Υποκλοπών, ΖΗΜΕΝΣ , Βατοπεδίου, κ.α.) και οι ρουσφετολογικοί διορισμοί έχουν φέρει τα προβλήματα των πολυτέκνων στο περιθώριο της πολιτικής και έχουν περιαγάγει τους πολυτέκνους και τις οικογένειές τους σε δεινή οικονομική θέση.

Μετά από την κατάσταση που επικρατεί και τα συνεχώς αυξανόμενα και συσσωρευμένα προβλήματά μας η πρόταση που διατυπώθηκε πριν από 77 ολόκληρα χρόνια είναι και σήμερα περισσότερο από ποτέ επίκαιρη.

Νέα σκάνδαλα αποκαλύπτονται συνεχώς, ουδείς τιμωρείτε, ουδείς καταδικάζεται, και ουδενός υπαιτίου δημεύετε η περιουσία που αποκτήθηκε σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, σε βάρος όλων μας.

Η χώρα μας κατρακύλησε σήμερα στην ελεγχόμενη χρεοκοπία. Όμως κανένας δεν μας λέει εξ αιτίας τίνος φθάσαμε εδώ. Ποιος οδήγησε τη χώρα δέσμια στο Δ.Ν.Τ.; Ποιος έφερε τη χώρα σε ελεγχόμενη χρεοκοπία; Ποιος έφερε τους εργαζομένους στα όρια της φτώχιας και τους συνταξιούχους στην απόγνωση; Πως έφτασε η χώρα μας να έχει 1.000.000 ανέργους; Kανένας δεν νοιώθει την ανάγκη να κάνει αυτοκριτική, κανένας δεν νοιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό λαό ο οποίος σήμερα πένεται.

Θεωρώ ότι δεν πάει άλλο. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ανοχής και παθητικότητας. «΄Ηγγικεν γαρ ο χρόνος». Ωρίμασαν οι συνθήκες ….

Σας προτείνω λοιπόν να προχωρήσουμε στη διαδικασία ίδρυσης πολιτικής κίνησης με τον τίτλο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. (ΠΑ.ΠΟ.Κ.) το οποίο θα προετοιμασθεί αναλόγως για να συμμετάσχει το πρώτον στις προσεχείς Βουλευτικές Εκλογές όποτε διεξαχθούν.
Είναι ευκαιρία και έχουμε τη δυνατότητα να καταγράψουμε σε Πανελλήνια κλίμακα τη δυναμική των πολυτέκνων.

Έχουμε τη δυνατότητα και τη βεβαιότητα, λαμβανομένου υπ’ όψιν και της πασίδηλου αποδοκιμασίας των δύο μεγάλων κομμάτων και της αδυναμίας συνεννοήσεως των λοιπών αριστερών κομμάτων της αντιπολίτευσης να πετύχουμε ένα αξιοσέβαστο αποτέλεσμα.

Θα είναι μια κίνηση που θα μας δώσει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να εκτιμήσουμε την περαιτέρω πορεία ενός παρόμοιου εγχειρήματος.

Με όσα ανωτέρω εκθέτω θεωρώ περιττό να τονίσω πως θέτω και τον εαυτόν μου στη διάθεση μίας παρόμοιας κίνησης που τυχόν αποφασισθεί.

Εφόσον η πρότασή υιοθετηθεί από τη Γενική Συνέλευση προτείνω την εκλογή μιας τριμελούς Γραμματείας η οποία θα αναλάβει τον περαιτέρω συντονισμό και θα φέρει εντός ευλόγου χρόνου συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης για την υλοποίηση του στόχου μας αυτού.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης
Δικηγόρος- Aντιπρόεδρος Α.Σ.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου