ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε Πατρέων
Μάθαμε από τον τύπο ότι σε ειδική εκδήλωση που οργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων τιμάτε τον γνωστό συγγραφέα του «Ζ» Βασίλη Βασιλικό.
Θεωρούμε αυτονόητη την ανάγκη να τιμηθεί ο άξιος αυτός λογοτέχνης που έχει καταστήσει γνωστή με το έργο του την Ελληνική Λογοτεχνία στο εξωτερικό.
Όμως αυτή η τιμή ατυχώς δεν εναρμονίζεται με την τακτική της δημοτικής αρχής απέναντι στους λογοτέχνες της περιοχής μας, οι οποίοι κατά κανόνα δεν είναι ούτε μισθοδοτούμενοι γραφιάδες ούτε επαγγελματίες του είδους. Είναι άνθρωποι οι οποίοι συμπιέζουν το χρόνο των επαγγελματικών τους ενασχολήσεων και υπηρετούν την τέχνη της πεζογραφίας, της ποίησης του δοκιμίου και της κριτικής συμβάλλοντας στην διάδοση του γραπτού λόγου και στη διακίνηση των ιδεών πράγμα που αποτελεί την ουσία και το αποκορύφωμα της Δημοκρατίας.
Δεν αξιώνουν τιμές οι Λογοτέχνες της περιοχής μας από το Δήμο ούτε και κάποιου είδους αναγνώριση επιζητούν. Αναγνωρίσεως έχουν τύχει οι πατρινοί λογοτέχνες από την Ακαδημία Αθηνών και πολλά άλλα πνευματικά ιδρύματα για την προσφορά τους.
Εδώ πρόκειται περί εχθρικής αντιμετωπίσεως του δήμου απέναντι στους Λογοτέχνες του ,αφού ο τόπος που για σειρά δεκαέξι χρόνων μάζευε τις συναντήσεις του, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών με εντολές των διορισμένων από σας οργάνων της Δημοτικής Αρχής απομακρύνθηκαν χωρίς καν να υπάρξει απάντηση και αιτιολόγηση.
Η σημερινή τιμή προς τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό εκ μέρους του Δήμου ηχεί παράταιρα μετά από μια τακτική που πιο πάνω περιγράψαμε.
Ελπίζουμε να γίνει κατανοητή αυτή η άνιση και διαμετρικά αντίθετη συμπεριφορά προς τους τοπικούς συγγραφείς και λογοτέχνες
Πάτρα 10η Δεκεμβρίου 2011
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ Ν.Δ.ΕΛΛΑΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου