Τα κατορθώματα της κ. Διαμαντοπούλου στις πανελλήνιες εξετάσεις

Τα κατορθώματα της κ. Διαμαντοπούλου στις πανελλήνιες εξετάσεις
Δρ Τσακαλίδης Γεώργιος
Τ. Σχολικός Σύμβουλος
Μέλος του Γεν. Συμβουλίου της Α.Σ.Π.Ε.



Τα πρόσφατα αποτελέσματα των πανελλήνιων εξετάσεων ανέδειξαν για άλλη μία φορά το πραγματικό μένος που πνέει η κ. Υπουργός εναντίον των πολυτέκνων. Όλοι γνωρίζουν τα διαβήματα στα οποία προέβη η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος και τους αγώνες που διεξήγαγε για την υπεράσπιση του δικαιώματος των πολύτεκνων οικογενειών να σπουδάζουν τα παιδιά τους σε ένα μέρος, για να μη αιμορραγούν οικονομικά συντηρώντας ταυτόχρονα τρία ή και τέσσερα νοικοκυριά. Το δικαίωμα αυτό της μετεγγραφής των παιδιών πολύτεκνων οικογενειών ήταν μέχρι τη δική της υπουργία θεσμικά κατοχυρωμένο. Η ίδια το χαρακτήρισε σκάνδαλο, το πολέμησε, το κατήργησε, αντί δε αυτού παραχώρησε μερικές θέσεις στα πανεπιστήμια που προορίζονται αποκλειστικά για ειδικές κατηγορίες (τρίτεκνους, πολύτεκνους, Α.Μ.Ε.Α., μονογονεϊκές οικογένειες). Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ακόμη μεγαλύτερου σκανδάλου. Σε περιζήτητες σχολές να μένουν αριστούχοι μαθητές εκτός σχολής και να εισάγονται εντελώς αναξιοκρατικά μαθητές από τις ειδικές αυτές κατηγορίες με μηδαμινά μόρια. Καμαρώστε λοιπόν τα κατορθώματα της κατά τα άλλα κοπτωμένης υπέρ της αξιοκρατίας κ. Υπουργού:
1) Στο τμήμα Φιλολογίας μπαίνει εφέτος υποψήφιος της ειδικής κατηγορίας με βαθμό μόλις 2,04, ενώ την ίδια στιγμή η βάση στο ίδιο τμήμα για τη γενική κατηγορία είναι 17,55.
2) Στους αρχιτέκτονες του ΕΜΠ, σχολή περιζήτητη, με βάση 18,95, μπαίνει υποψήφιος ειδικής κατηγορίας με 4,62 και αφήνει απέξω υποψήφιους με 18,94.
3) Στους τοπογράφους του ΕΜΠ εισάγεται από τις ειδικές κατηγορίες με 5,8 ενώ η γενική σειρά έχει βάση 16.
4) Στο Μαθηματικό Αθήνας μπαίνει υποψήφιος ειδικής κατηγορίας με 3,1, ενώ η βάση της γενικής σειράς είναι 15,7.
5) Στους χημικούς μηχανικούς του ΕΜΠ εισάγονται φοιτητές με 9,7, τη στιγμή που η βάση της γενικής σειράς είναι 18,6.
6) Στο τμήμα Γεωπονίας της Θεσσαλονίκης θα σπουδάσουν φοιτητές με βαθμό 2,8.
7) Στο τμήμα Φυσικής Θεσσαλονίκης εισάγονται με βαθμό 5,08.
8) Στο τμήμα ΜΜΕ του Παντείου, εισάγεται από τις ειδικές κατηγορίες μαθητής με βαθμό μόλις 2,9.
Με το παλαιό σύστημα οι μετεγγραφόμενοι από τμήμα της επαρχίας σε κεντρικό πανεπιστήμιο, σπάνια ξεπερνούσαν μια διαφορά 1.000 μορίων. Τώρα με το «αξιοκρατικό» σύστημα της υπουργού η διαφορά αυτή υπερβαίνει τα 15.000 μόρια, ενώ έχουν μείνει έξω υποψήφιοι με υψηλότατη βαθμολογία, οι οποίοι για λίγα μόρια δεν έπιασαν την βάση του κάθε τμήματος.
Σ’ αυτές τις κωμικοτραγικές καταστάσεις με τις κραυγαλέες αδικίες οδήγησε η διατυμπανιζόμενη αξιοκρατία της κ. Διαμαντοπούλου, αλλά και το μένος της εναντίον των πολυτέκνων καθώς και ο ερασιτεχνισμός της ίδιας και των συνεργατών της. Θα μου πείτε, πολύτεκνος εσείς, ονομάζετε «κραυγαλέες αδικίες» την εύνοια των πολυτέκνων; Ναι. Οι πολύτεκνοι δεν ζητήσαμε ειδική μεταχείριση . Ζητήσαμε από μια εμφανιζόμενη ως σοσιαλίστρια υπουργό, ευαισθητοποιημένη εννοείται σε κοινωνικά ζητήματα, το αυτονόητο δικαίωμα να σπουδάζουν τα παιδιά μας, ει δυνατόν, σε έναν τόπο. Το ότι η απόφασή της οδήγησε σε σκανδαλώδη εύνοια των ειδικών κατηγοριών, μεταξύ των οποίων και οι πολύτεκνοι, δεν οφείλεται ούτε σε δική μας πίεση ούτε όμως και στη δική της ευαισθησία. Έχει δείξει ήδη απτά αντιπολυτεκνικά αισθήματα η κ. Υπουργός . Δεν αποκλείεται το μέτρο της περιορισμένης ειδικής μεταχείρισης να υποκρύπτει σκόπιμη πρόκληση αγανάκτησης της κοινής γνώμης εναντίον των «ευνοούμενων» πολυτέκνων, από την αναξιοκρατική εισαγωγή των παιδιών τους στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας, πράγμα που διαφαίνεται ήδη σε ορισμένα δημοσιεύματα, και να αποσκοπεί στο επόμενο βήμα πλήρους κατάργησης οποιουδήποτε ευεργετικού μέτρου υπέρ των πολυτέκνων. Την ευθύνη πάντως για την αναξιοκρατική αυτή εισαγωγή υποψηφίων των ειδικών κατηγοριών φέρει αποκλειστικά η ίδια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου