ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ,ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΑΟ

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ,ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΑΟ
(ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ)
Λεωνίδα Γ. Μαργαρίτη Δικηγόρου
Αντιπρόεδρου Α.Σ.Π.Ε.
Στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συζήτηση(21-9-11) στην ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η χώρα έχει βρεθεί σε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, λόγω του απόλυτου δημοσιονομικού της εκτροχιασμού. Η χώρα –το θυμίζω, γιατί δυστυχώς το έχουμε ξεχάσει- έχει ένα δυσβάσταχτο δημόσιο χρέος, μη συγκρίσιμο με το δημόσιο χρέος καμιάς άλλης χώρας - μέλους της Ευρωζώνης. Η χώρα δεν μπορεί να καλύψει μόνη της τις δανειακές της ανάγκες, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει μόνη της το χρέος της κι έχει καταφύγει εδώ και δεκαπέντε μήνες στη βοήθεια των θεσμικών της εταίρων, της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.»
Ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε το χαρακτηριστικό εκείνο: «Ευτυχώς…που έχουμε τεθεί υπό διεθνή έλεγχο».
Με όσα είπε ο κύριος αντιπρόεδρος έκανε μια διαπίστωση, ότι δηλαδή έχουμε ένα δυσβάστακτο χρέος και ένα χαρακτηρισμό ότι είμαστε ανίκανοι και χρειαζόμαστε διεθνή έλεγχο.
Παραδέχθηκε ότι είναι κι αυτός ένας από τους ανίκανους και αποτυχημένους του πολιτικού συστήματος που οδήγησαν τη χώρα σ’ αυτή την τραγική κατάσταση, να αναζητάει την στήριξη των ξένων.
Κύριε Αντιπρόεδρε και λοιποί πολιτικοί ,σημερινοί και χτεσινοί αξιωματούχοι της πολιτικής εσείς είχατε την εντολή και την πληρεξουσιότητα από το λαό να διαχειρισθείτε τους φόρους και τις Κοινοτικές επιχορηγήσεις που προορίζονταν για ανάπτυξη της χώρας.
Εσείς είχατε και την ευθύνη της ορθολογικής και αναπτυξιακής πολιτικής. Αντί λοιπόν να διαχειρισθείτε όπως θα οφείλατε τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού επωφελώς για τον ίδιο και το μέλλον του, κατασπαταλήσατε τα όσα κληθήκατε να διαχειρισθείτε και διαθέσατε μέχρι σήμερα τους δημόσιους πόρους προς πλουτισμό των κομματικών σας φίλων, με παραχώρηση θέσεων στον καταχρεωμένο δημόσιο τομέα δημιουργώντας και φορείς που στόχο έχουν την επανεκλογή σας στο βουλευτικό ή και υπουργικό αξίωμα κάτι που έχετε αναγάγει σε αυτοσκοπό.
Δεν έφτανε μόνο αυτό ενώ γνωρίζατε την οικονομική κατάσταση της χώρας ιδίως μετά την τελευταία ατυχή κυβερνητική πενταετία και την παντελή αδυναμία εκπληρώσεως των βασικών υποχρεώσεων της , με ψεύδη και υποσχέσεις περί κοινωνικών παροχών υποκλέψατε την εμπιστοσύνη μας .
Για να μας πείσετε για τις αγαθές προθέσεις σας στις αρχές του πρώτου χρόνου διακυβέρνησής υποκριτικά φερόμενοι μοιράσατε και ένα επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης για να γλυκάνετε το χάπι της κοινωνικής αναλγησίας που θα ακολουθούσε.
Προσφέρατε στη συνέχεια το πικρό ποτήρι σ’ όλους τους Έλληνες μισθωτούς και συνταξιούχους τους οποίους κυριολεκτικά φορτώσατε με νέα φορολογικά βάρη και με περικοπές μισθών επιδομάτων και συντάξεων με αποτέλεσμα να αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Η οικονομική δυσπραγία στην οποία αναφέρεσθε στην ομιλία σας αποτελεί δικό σας επίτευγμα.
Τον υπερήφανο λαό μας τον καταντήσατε επαίτη αφού με την πολιτική σας όλα αυτά τα χρόνια μετά την μεταπολίτευση μαζί με την ελευθερία του προσφέρατε και μια φαινομενική ευημερία της οποίας το κόστος έμελλε να πληρώσει αργότερα.
Ψηφίσατε ένα Σύνταγμα που διασφάλιζε το ακαταδίωκτο των καταχραστών του Δημοσίου χρήματος, την παραγραφή των εγκλημάτων και τη συσσώρευση πλούτου με κλοπές από τα κρατικά θησαυροφυλάκια.
Μεταβιβάσατε σχεδόν χαριστικώς τον ορυκτό μας πλούτο σε κομματικούς φίλους και ξένους κομπιναδόρους που διέθεταν τη δύναμη των μέσων ενημέρωσης.
Αφήσατε τον κρατικό μηχανισμό έρμαιο στα χέρια κομματικών παραγοντίσκων που τον υποβάθμισαν τον έκαναν αντιπαραγωγικό και αναποτελεσματικό για την εξυπηρέτηση του λαού.
Με τις αλόγιστες προσλήψεις φίλων των εκάστοτε κυβερνητικών κομμάτων δημιουργήσατε ένα υπερτροφικό και ελλειμματικό δημόσιο τομέα που απορροφούσε το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοσίων δαπανών .
Οι αψυχολόγητοι για τις οικονομικές αντοχές της χώρας μας υπερεξοπλισμοί έδωσαν τη δυνατότητα στους εκάστοτε υπουργούς ,υφυπουργούς γενικούς γραμματείς και μεσάζοντες , να εισπράττουν προμήθειες δισεκατομμυρίων που διόγκωναν το χρέος.
Κανείς ως τόσο απ’ αυτούς όταν αποκαλύφθηκαν , δεν υποχρεώθηκε να επιστρέψει τα κλεμμένα ούτε κανενός δημεύθηκε η περιουσία του.
Η σκόπιμη αδράνεια των ελεγκτικών μηχανισμών να ελέγξουν τις μεγάλες επιχειρήσεις με το πρόσχημα της απειλής απολύσεων προσωπικού επιβάρυναν τα συσσωρευμένα χρέη. Κλοπές και υπεξαιρέσεις στο αρχείο. Ποινές με αναστολή σε κάποιους που συνελήφθησαν με την « κλεμμένη γίδα στον ώμο».
Δεν αφήσατε ατυχώς τίποτε όρθιο από κοινωνικές δομές και αξίες. Οι λέξεις αξιοκρατία και αξιολόγηση υπάρχουν μόνο στα λεξικά.
Πατριωτισμός και φιλότιμο ξεχάσαμε κι’ όλας τι σημαίνει.
Οι Ελβετικές τράπεζες γέμουν με θησαυρούς των «Ελλήνων Πατριωτών» και συ αντιπρόεδρε και υπουργέ των Οικονομικών, καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου βάζεις ,για να βγάλεις τα σπασμένα, αντισυνταγματικά φόρους πάνω σε φόρους, φορολογείς τα σπίτια μας που με δάνεια και χίλιους κόπους μιας ζωής οικοδομήσαμε, τέλη πάνω στα τέλη, μειώσεις πάνω στις μειώσεις μισθών και συντάξεων μόνο τον αέρα που αναπνέουμε έχεις ακόμη αφορολόγητο.
Σήμερα οι συνταξιούχοι θα πρέπει να ικετεύουν το Χάροντα για επίσπευση του ταξιδιού στην Αχερουσία.
Κύριε Αντιπρόεδρε, το «ευτυχώς, που είπατε, ….που έχουμε τεθεί σε διεθνή έλεγχο» μόνο ευτυχία δεν αποπνέει. Αποδεικνύει όχι τόσο την ανικανότητά σας όσο και κυρίως την εγκληματική εις βάρος των συμφερόντων της χώρας και του λαού της, συμπεριφορά, αφού ενσυνείδητα υποθάλψατε την ανηθικότητα στο δημόσιο βίο, την διασπάθιση των δημοσίων εσόδων και τη χρεοκοπία της χώρας.
Όσο και αν με διάφορα λεκτικά κατασκευάσματα επιχειρείτε να εξωραΐσετε την κατάσταση ή να εμφανίζεσθε κοπτόμενοι για το συμφέρον του λαού και της χώρας, έχετε πλέον αποκαλυφθεί για τον προδοτικό ρόλο που διαδραματίσατε απαξάπαντες που σήμερα εμφανίζεσθε ως κοπτόμενοι, αναμάρτητοι και αθώοι «του αίματος τούτου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου