ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ
ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΤΕΡΤΙΛΗ

Σεβασμιώτατε Άγιε Αιγιαλείας και Καλαβρύτων,

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως νέος άνθρωπος κι ενεργό μέλος της κοινωνίας μας διάβασα το άρθρο σας για την επίσκεψή σας στον "στρατηγό" Ντερτιλή. Διαπίστωσα όντως δικαίως να διερωτάσθε ποιό είναι το αδίκημα σας. Φυσικά και θα είχατε δίκαιο να διερωτάσθε από την στιγμή που θαυμάζετε την αξιοπρέπεια και την εντιμότητα του κ. Ντερτιλή καθώς αρνείται να προδώσει τα πιστεύω και τις Αρχές του...Όμως θα μου επιτρέψετε με όλο το θάρρος της γνώμης και της ελευθερίας άποψης που με διακρίνει (κι εσάς κι εμένα σε μια όντως πετσοκομμένη δημοκρατία θα ομολογήσω που όμως δεν παραβιάζονται οι στοιχειώδεις ελευθερίες) να σας τονίσω τα εξής:
- Ο κ. Ντερτιλής δεν είναι πολιτικός κρατούμενος. Σεβασμιώτατε είναι όντως κρίμα να αγνοείται την ελληνική ιστορία και μάλιστα γεγονότα στα οποία υπήρξατε εν ζωή και φυσικά με φέρνετε στην δύσκολη θέση να σας εξιστορήσω γεγονότα σε χρόνους που ακόμα δεν είχα γεννηθεί. Ο κ. Ντερτιλής λοιπόν πήρε μέρος στην καταστολή της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, ήταν εκείνος που είδε από πολύ κοντά την πύλη του Πολυτεχνείου να πέφτει. Ο οδηγός του, Αντώνης Αγριτέλης, είχε καταθέσει στη δίκη του Πολυτεχνείου, ότι σκότωσε εν ψυχρώ τον Μιχάλη Μυρογιάννη, έξω από το Πολυτεχνείο, το μεσημέρι της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 1973. Ο Μυρογιάννης ήταν ένας εκ των εξεγερμένων. Τη στιγμή που το 20χρονο παλικάρι προσπαθούσε να διαφύγει των αστυνομικών, ο Ντερτιλής τον πυροβόλησε φυτεύοντάς του μια σφαίρα στο κεφάλι.
«Είδα τον Ντερτιλή να βγάζει το περίστροφό του και να σκοτώνει έναν νεαρό στην οδό Πατησίων. Μετά, σαν να μη συνέβαινε τίποτε, μπήκε στο τζιπ και, χτυπώντας με στην πλάτη, μου είπε: «Με παραδέχεσαι, ρε; Με τη μια τον πέτυχα στο κεφάλι»..Ο κ. Ντερτιλής καταδικάστηκε για ποινικό αδίκημα και μάλιστα Σεβασμιώτατε από ελληνικό δικαστήριο για δολοφονία εκ προθέσεως!!! Ισχυριζόμενος δε ότι είναι πολιτικός κρατούμενος κι όχι εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου της ευνομούμενης ελληνικής πολιτείας αμφισβητεί την ίδια την απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων , της ελληνικής δικαιοσύνης κι εν κατακλείδι την ελληνική πολιτεία και τους θεσμούς της.
- Κρίνεται δικαιολογημένη την κίνηση σας και μάλιστα την δικαιολογείται γράφοντας :
"Το καθήκον, πού έχω ως χριστιανός και μάλιστα ως Επίσκοπος τοῦ Χριστού, νά εφαρμόζω πιστά τις εντολές του Κυρίου μας, δεν το διαπραγματεύομαι με κανέναν! Κατά την ημέρα της Κρίσεως ο Κριτής μας θα μας είπει: «Ήμουνα στη φυλακή και δεν ήλθετε πρός με!» Δεν θα μπορέσω τότε να δικαιολογηθώ, λέγοντας: «Κύριε, μόνο τους πολιτικούς κρατουμένους δεν έπισκέφθηκα στη φυλακή τους, και τούτο διότι θα αντιδρούσε το φασιστικό κατεστημένο της εποχής μου!».
Όλοι είμαστε παιδιά του Θεού! " Ορθότατα τα γράφετε Σεβασμιώτατε. Κι επειδή όλοι μας είμαστε παιδιά του θεού θα πρέπει για να είστε απόλυτα δικαιολογημένος και εν τάξει ως προς τα του Κυρίου μας να επισκεφτείτε στην φυλακή τον Δημήτριο Κουφοντίνα και τον Χριστόδουλο Ξηρό. Με την δική σας λογική κι αυτοί είναι πολιτικοί κρατούμενοι κι όχι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Επίσης βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές και μάλιστα έχουν χάσει το δρόμο τους προς τον Θεό. Όμως κι αυτοί σαν τον κύριο Ντερτιλή εμμένουν στα πιστεύω τους και τις αρχές τους. Οφείλεται λοιπόν μια επίσκεψη και σε αυτούς. Ειδάλλως Σεβασμιώτατε θα κατηγορηθείτε και δικαίως για μονόπλευρη αντιμετώπιση. Κι ο μεν Ντερτιλής (για μένα στυγνός εγκληματίας, για εσάς πολιτικός κρατούμενος) θα θεωρείτε από εσάς παιδί του Θεού, οι δε Κουφοντίνας και Ξηρός (για μένα στυγνοί εγκληματίες, για εσάς αναρχοκομμουνισταί) θα θεωρούνται παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Κι αυτό είναι άδικο στα μάτια του Θεού τον οποίον κι εκπροσωπείτε Σεβασμιώτατε και προσεύχεστε για την σωτηρία υμών. Και να θυμάστε πάντα αυτό που δικαίως γράψατε: ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!! Ανεξάρτητα πολιτικών φρονημάτων...
- Τέλος στην δημοκρατία όπως ορθώς γράψατε δεν διώκεται κανείς για πολιτικά φρονήματα. Ελπίζω να το πρεσβεύετε Σεβασμιώτατε και σε περιόδους δικτατορίας. Γιατί δεν ξέρω λόγω ηλικίας (συγχωρέστε με ) αν ήσασταν το ίδιο φιλελεύθερος και σε άλλες εποχές ή η φιλελευθερία σας αυτή γεννήθηκε μαζί με την μεταπολίτευση...

Με αγάπη
Ένα από τα πολλά παιδιά του Θεού

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
Τελειόφοιτος Νομικής Σχολής
Πανεπιστημίου Καμερίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου