ΘΥΜΗΣΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ


ΘΥΜΗΣΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ
ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Καλά «σφραγισμένες» στις καρδιές τους παραμένουν παρά το πέρασμα πέντε δεκαετιών οι αναμνήσεις από τα μαθητικά τους χρόνια. Ο λόγος για τους απόφοιτους του Γυμνασίου Γαστούνης του έτους 1961 που για μια ακόμη φορά φέτος ξανασυναντήθηκαν στο ραντεβού τους πριν πέντε χρόνια στην πλατεία Αγίου Νικολάου.
Ξαναζωντάνεψαν θύμησες από τα σχολικά τους χρόνια παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πενήντα(50) χρόνια από τότε και η συγκίνηση τους ήταν μεγάλη αφ’ ενός διότι ξανάσμιξαν αφ’ ετέρου δε γιατί αναπόλησαν την εποχή της νιότης τους, τότε που ο καθένας χάραζε την πορεία του στη ζωή με όνειρα, δυναμισμό και αισιοδοξία. Με τις μαθητικές φιλίες να παραμένουν δυνατές παρά το πέρασμα των δεκαετιών, η τάξη των μαθητών ξανάσμιξε μετά την πρωτοβουλία του γνωστού δικηγόρου στην Πάτρα Λεωνίδα Μαργαρίτη ο οποίος είχε και το γενικό σχεδιασμό και την οργάνωση της συνάντησης.
Στην συνάντηση του περασμένου Σαββάτου 20 Αυγούστου εκτός από τον κ. Μαργαρίτη παραβρέθηκαν οι παλιοί συμμαθητές: Βασιλοπούλου-Σταθοπούλου Γιώτα Δικηγόρος πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Γαστουναίων «Η ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΣ» Nτίνος Κλώνης (Βαρθολομιό) Πολιτικός Επιστήμων, Σπύρος Παρασκευόπουλος Διδάκτωρ Ομότιμος Καθηγητής της Μακροοικονομικής (Οικονομολόγος) της Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Λειψίας(Τραγανό) Γιώτα Παπουτσή Πολύτεκνη Μητέρα με επιτυχημένη οικογένεια, (Καβάσιλα)Τάκης Πεπελάσης Καθηγητής Μαθηματικών τ. Δήμαρχος Γαστούνης(Γαστούνη) Χρήστος Προκόπης Πολύτεκνος και Επιχειρηματίας στην Πολιτεία του Σικάγου των Η.Π.Α.. Νίκος Πετρόπουλος Επιχειρηματίας (Σαβάλια),Σάκης Σπηλιωτόπουλος Αρχιτέκτων-γραφίστας συνεργάτης του Γραφείου Δοξιάδη(Καβάσιλα) Νάνση Σπηλιωτοπούλου - Δραγώνα Γραμματέας Διοικητικών Δικαστηρίων(Γαστούνη).
Η συγκινησιακή φόρτιση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη όταν ο διοργανωτής διάβασε τον μαθητικό κατάλογο της τάξης και πέραν των δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα απόντων έγινε αναφορά και τους Καθηγητές και συμμαθητές που είχαν φύγει από τη ζωή. Οι καθηγητές και καθηγήτριες που είχαν φύγει από τη ζωή ήταν οι αείμνηστοι Γεώργιος Παπαβασιλείου Γυμνασιάρχης. Απόστολος Αργυρόπουλος Φυσικός, Μιχάλης Αναστασόπουλος, Φιλόλογος. Κωνσταντίνος Καστραντάς Μαθηματικός, Αντιγόνη Λούκου Φιλόλογος, Γεώργιος Οικονόμου Φιλόλογος και Σταύρος Σερέτης Θεολόγος. Ενώ οι συμμαθητές μας ήταν οι αείμνηστοι Γρηγόρης Γρηγορόπουλος (Ανδραβίδα),Κωστάκης Πεπελάσης (Γαστούνη) και Διονύσιος Κουτσογιάννης (Λεχαινά) Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των οριστικώς απόντων τηρήθηκε στη μνήμη τους ενός λεπτού σιγή.
Μετά ακολούθησε ειδική αναφορά από κάθε μαθητή στην εξελικτική πορεία και στην οικογενειακή και επαγγελματική κατάσταση των ιδίων και παιδιών τους ,ενώ όλοι είχαν να ανακοινώσουν και να νοιώθουν υπερήφανοι για την επιτυχημένη πρόοδο τόσο των ιδίων όσο και των παιδιών τους πολλοί από τους οποίους είχαν ευτυχίσει να αποκτήσουν και πολλά εγγόνια.
Η συνέχεια διανθίστηκε με στιγμιότυπα που διηγήθηκαν μαθητές και μαθήτριες και είχαν σχέση με τις σχέσεις τους με τους καθηγητές και καθηγήτριες και με φάρσες που είχαν σα συνέπεια κάποια χαστούκια που εισπράττονταν μεταξύ δικαίων και αδίκων οι οποίοι και ηρνούντο να γίνουν καταδότες των δραστών.
Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της εκδήλωσης η λόγος δόθηκε στην μόνη παρισταμένη καθηγήτριά μας Θεολόγο, Μπετίνα Πυριόχου-Γιαννακοπούλου η οποία κατασυγκινημένη κι εκείνη αναφέρθηκε στα μαθητικά μας χρόνια και στην πρόοδο που εν συνεχεία ακολούθησε και να σας καμαρώνουμε, όπως είπε, ολοκληρωμένους επιστήμονες ,άξιους οικογενειάρχες και προβεβλημένα μέλη της κοινωνίας μας.
Τέλος ακολούθησε δείπνο σε γνωστή ταβέρνα της πόλεως όπου έρευσε πλούσιος, ερυθρός και καλός οίνος, ερασιτεχνικής παραγωγής του συμμαθητή μας Τάκη Πεπελάση.
Η βραδιά έκλεισε με την απόλαυση παγωτών και αναψυκτικών σε γνωστή καφετέρια της πόλεως.
Η όλη εκδήλωση έληξε περί την 2α πρωινή με ανταλλαγή ευχών και με την υπόσχεση για μια ακόμη συνάντηση μετά το πέρας μιας πενταετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου