Η ΑΣΠΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Το Γενικό Συμβούλιο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας που συνεδρίασε σε ολομέλεια το περασμένο Σάββατο 25 Ιουνίου στα γραφεία της στην Αθήνα συζήτησε το σοβαρότατο πρόβλημα της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας. Μετά την εισήγηση του θέματος από τον Αντιπρόεδρό Λεωνίδα Μαργαρίτη επακολούθησε συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασαν την άποψή τους όλα τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου. Μετά την περάτωση της συζήτησης παμψηφεί εγκρίθηκε ψήφισμα το οποίο εξουσιοδοτήθηκε το προεδρείο να επιδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής με το παρακάτω περιεχόμενο:

ΨΗΦΙΣΜΑ

To Γενικό Συμβούλιο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος στη σημερινή του συνεδρίαση Σάββατο 25 Ιουνίου στην Αθήνα συζήτησε τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας και τα δυσβάσταχτα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί και όσα ακόμη επιπρόσθετα στις επόμενες μέρες θα ληφθούν και θα επιπέσουν στις πλάτες των πολυτέκνων μελών μας αλλά και όλων των πολιτών της χώρας μας με την ψήφιση της Μεσοπρόθεσμης φορολογικής επιδρομής .

Η οικονομική κατάρρευση της χώρας υπήρξε απότοκος ηθικής κατάρρευσης , ασύνετης έως εγκληματικής πολιτικής των τελευταίων μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων και ληστρικής συμπεριφοράς παραγόντων του δημόσιου βίου οι οποίοι παραμένουν ως τώρα ατιμώρητοι.

Καλούμε την Κυβέρνηση της χώρας να αναλογισθεί τις ευθύνες της ως τοιαύτης, αλλά κι εκείνες που επωμίσθηκε και πηγάζουν από τη δανειακή σύμβαση τη γνωστή ως Μνημόνιο με την ψήφιση του οποίου η χώρα μας αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτήθηκε της ασυλίας λόγω άσκησης εθνικής κυριαρχίας, πράξη την οποία χαρακτηρίζουμε επιεικώς φοβική και ηττοπαθή μέχρις εσχάτη προδοσία γι’ αυτό και την καταγγέλλομε.

Καταγγέλλομε ωσαύτως την Κυβέρνηση, που με ελαφριά τη συνείδηση δέχθηκε τους βαρύτατους όρους υποτέλειας στους διεθνείς τοκογλύφους του Δ.Ν.Τ. και της Κ.Τ. και παραιτήθηκε όλων των φυσικών δικαιωμάτων που έχει ένας οφειλέτης απέναντι στο δανειστή του, δηλαδή να μην επιτρέπεται η προσφυγή σε άλλες πηγές χρηματοδότησης και οι δανειστές της να έχουν το δικαίωμα εκχώρησης των απαιτήσεων τους προς τρίτους κάτι που εγκυμονεί κινδύνους και για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναζητήσει τις πηγές εσόδων για την κάλυψη των ελλειμμάτων από εκείνους που χρόνια τώρα πλούτισαν σε βάρος του λαού και του Έθνους και ο πλούτος τους βρίσκεται στις Ελβετικές και άλλες τράπεζες του εξωτερικού.

Να αναζητήσει έσοδα από εκείνους τους γνωστούς κυρίους που μονίμως φοροδιαφεύγουν και εισφοροδιαφεύγουν επιβραβευμένοι με εκπτώσεις, με ευνοϊκές μακροχρόνιες ρυθμίσεις και παραγραφές και όχι από τους πολυτέκνους.

Την οικονομική κατάρρευση της χώρας δεν μπορεί να χρεωθεί ο εργάτης και ο μισθοσυντήρητος πολύτεκνος , οι δυνατότητές του οποίου έχουν εξαντληθεί με τους άμεσους όσο και με τους αυξημένους έμμεσους φόρους. Περαιτέρω συρρίκνωση του εισοδήματός του θα σημάνει αδυναμία επιβίωσης ,απελπισία και δημιουργία ανελέγκτων καταστάσεων.

Καλούμε όλους τους παράγοντες του Δημόσιου Βίου να συμφωνήσουν σε μια και μόνο πολιτική που θα τείνει στην σύντομη οικονομική απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά του Δ.Ν.Τ. και των διεθνών κερδοσκόπων.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να υπερασπισθεί την ανεξαρτησία της χώρας και την εδαφική της ακεραιότητα με όσο ηθικό σθένος και πάθος του επιβάλει το ύπατο αξίωμα που κατέχει.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως να αναλάβει πρωτοβουλίες για επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής συμβάσεως με τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Καλούμε την Αξιωματική αντιπολίτευση και τους Αρχηγούς των λοιπών στη Βουλή Κομμάτων να αφήσουν τις μικροκομματικές αντιπαραθέσεις να συμπράξουν και να συνεργασθούν όλοι τους για τη σωτηρία της πατρίδας μας.

Θεωρούμε επιβεβλημένη την αναθεώρηση του ισχύοντος Συντάγματος για να παύσει επί τέλους η Βουλή να αποτελεί καθαρτήριο εγκληματικών πράξεων και για θεσμοθετημένη δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων.

Οι πολύτεκνοι της χώρας δεν αντέχουν άλλες επιβαρύνσεις αλλά ούτε και άλλη συρρίκνωση των δικαιωμάτων και της προστασίας που τους επιφυλάσσει το σύνταγμα της χώρας.

Τέλος
Διακηρύσσουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση που έχουμε βάσει του Άρθρου 120 παράγραφος 4 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει ότι «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Σήμερα που η λαϊκή εντολή ενεχυριάσθηκε από την Κυβέρνηση σε κέντρα εξουσίας ξένα προς το Έθνος ,εκτός Ελληνικών συνόρων και παρεδόθησαν κυριαρχικά δικαιώματα του Ελληνικού Λαού ,επιβάλλεται συνεργασία, συστράτευση και γενική επαγρύπνηση.

Οι πολύτεκνοι της χώρας διαθέτουν πατριωτισμό και το έχουν αποδείξει με τις θυσίες τους στους αγώνες του Έθνους. Δεν πρόκειται να υποστείλουν τη σημαία αγωνιστικότητά τους για τα δίκαια της χώρας μας, για Ελευθερία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Εθνική Ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα.

Για το Γενικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Βασίλειος Θεοτοκάτος Μανόλης Χρυσόγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου