ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Την προσεχή Δευτέρα 9 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ. επαναρχίζουν και θα λήξουν στο τέλος του μηνός τα καθιερωμένα Φιλολογικά Βραδινά που διοργανώνει με επιτυχία στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών η Εταιρεία Λογοτεχνών Ν. Δ. Ελλάδος.
Η εκδήλωση της Δευτέρας είναι αφιερωμένη στην ετήσια Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου κάθε χρόνο.
Στην εκδήλωση αυτή προσκαλεσμένη θα μιλήσει η ποιήτρια, ερευνήτρια και συγγραφέας κ. Πόπη Μπούνια-Πασπαλιάρη τακτικό μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών
με θέμα: «ΜΑΝΑ:Άρτος λόγου και ζωής».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα απαγγείλει ποιήματα γνωστών νεοελλήνων Ποιητών αφιερωμένα στη Μητέρα η Ποιήτρια και συγγραφέας κ. Ειρήνη Μπόμπολη.
Η κ. Πασπαλιάρη μιλάει για πρώτη φορά στα φιλολογικά βραδινά της Εταιρείας και στην πόλη μας, ενώ έχει πραγματοποιήσει σειρά ομιλιών στην Αθήνα κυρίως όπου διαμένει και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, προσκαλεσμένη από πνευματικούς και πολιτιστικούς φορείς.
Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Παιδοψυχολογία,Αγγλική και Κλασική Φιλολογία ενώ για αρκετά χρόνια δίδαξε σε Δημόσια και Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της χώρας.
Έχει συμμετάσχει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια σε θέματα ιστορίας, κοινωνιολογίας και ποίησης ενώ συνεργάζεται με έγκυρα περιοδικά και εφημερίδες της ημεδαπής και της αλλοδαπής.
Έχει δώσει έργα σε όλα σχεδόν τα είδη του λόγου και έχουν κυκλοφορήσει έξη συνολικά βιβλία της ενώ έχει ακόμη μια ολόκληρη σειρά ανέκδοτων έργων.
Τα έργα της διαπνέονται από την αγάπη στον τόπο και τους ανθρώπους του αλλά και στο αρχαιοελληνικό πνεύμα.
Οι μελέτες και οι έρευνές της αφορούν κυρίως ανεξερεύνητες πτυχές της Ελληνικής ιστορίας και αρχαιολογίας.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα επιμεληθεί ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. Λεωνίδας Μαργαρίτης ο οποίος και θα προλογίσει την εκδήλωση και θα παρουσιάσει την ομιλήτρια.
Η είσοδο για το κοινό θα είναι ελεύθερη, ενώ δεν θα αποσταλούν ιδιαίτερες προσκλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου