EΠΙΤΥΧΗΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

EΠΙΤΥΧΗΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ
ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Με πλήρη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και με τη συμμετοχή μεγάλης μερίδας νεολαίας η εκδήλωση που προγραμμάτισε η Εταιρεία Λογοτεχνών για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.
Την εισαγωγική ομιλία για το νόημα τής γιορτής έκανε ο πρόεδρος της Εταιρείας Λεωνίδας Μαργαρίτης ο οποίος και ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του Γ΄ Ποιητικού Διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η Εταιρεία μεταξύ των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της περιφέρειας.
Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: «Μαθητική Αδεία» από τον καθηγητή του Γ΄ Λυκείου Πατρών Γεώργιο Κότσανη το οποίο εκδόθηκε με την επιμέλεια των καθηγητών φιλολογίας του 3ου Λυκείου Πατρών και περιλαμβάνει ποιητικές, λογοτεχνικές και εικαστικές δημιουργίες των μαθητών και μαθητριών του.
Κύρια ομιλήτρια της βραδιάς ήταν η Ποιήτρια και Φιλόλογος κ. Ειρήνη Μπόμπολη με θέμα:«ΠΟΙΗΣΗ…ΣΕ ΖΟΦΕΡΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ» ενώ θα ακολούθησαν απαγγελίες ποιημάτων των μεγάλων νεοελλήνων ποιητών μας ΄Αγγελου Σικελιανού, Διονυσίου Σολωμού ,Κώστα Καρυωτάκη, Κων/νου Καβάφη, Μαρίας Πολυδούρη, Γιώργου Σαραντάρη, Μυρτιώτισσας ,Νίκου Εγγονόπολου ,Γιάννη Ρίστου, Οδυσσέα Ελύτη, Νικηφόρου Βρεττάκου, Γιώργο Σεφέρη, Τάσου Λειβαδίτη, Κικής Δημουλά, Ανδρέα Εμπειρίκου και Γιώργη Παυλόπουλου, από τους μαθητές και μαθήτριες του 3ου Λυκείου Πατρών Βαγγέλη Κορρέ,Αντωνία Τσάκωνα,Νίκο Τσουκαλά.Δημήτρη Χαριτάτο,Σπυριδούλα Τάτση,Ναταλία Σαλτικοβ,Μαρία Τσάτσαρη,Αθηνά Νούσα,Διαμαντή Φερτάκη,Ελένη Σωτηροπούλου Ηρώ Σαράντη,Κλεοπάτρα Σωτηροπούλου,Κώστα-Δημήτρη Χαραχλάνη,Χρησίνα Στρατογιάννη,Ελένη Σπυροπούλου,Μαρίνα Τσαμαντάνη,Χριστιάννα Παπαλεξοπούλου και Κλεοπάτρα Σωτηροπούλου.
Εγιναν απαγγελίες των ποιημάτων που διακρίθηκαν στον ποιητικό διαγωνισμό από τους ίδιους του μαθητές-ποιητές ενώ στο τέλος οι μαθητές-ποιητές Ευάγγελος Κορρές και Φώτης Αραβαντινός απέδωσαν με κιθάρα μελωδίες δικών τους ποιητικών συνθέσεων σε ποίηση επίσης δική τους με επιτυχία και απέσπασαν δικαιολογημένα τα θερμά χειροκροτήματα του κοινού.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τ
Τα βραβεία του ποιητικού διαγωνισμού έλαβαν οι κάτωθι μαθητές και μαθήτριες:
Το Α΄ Βραβείο η Αριάδνη Κωνσταντοπουλου μαθήτρια του 2ου Λυκείου Πύργου για το ποίημα της «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ»
To Β΄ Βραβείο ο Διαμαντής Φερτάκης μαθητής του 3ου Λυκείου Πατρών
για το ποίημα « ΜΕΙΝΕ ΟΡΘΙΟΣ»
Το Γ΄ ο Κοσμάς Λυμπεράτος μαθητής του Γενικού Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών για το ποίημα «ΠΡΟΣΩΠΑ»
Ενώ τους τρεις επαίνους έλαβαν :
Tον Α΄ η Ελένη Σπυροπούλου μαθήτρια του 3ου Λυκείου Πατρών για το ποίημα της «Φεγγάρια Δίσεκτα».
Τον Β΄ η Ελένη Σωτηροπούλου μαθήτρια του 3ου Λυκείου Πατρών για το ποίημα του «Η πόλη».και
Τον Γ΄Χριστίνα Στρατογιάννη μαθήτρια του 3ου Λυκείου Πατρών για το ποίημα τους « Κι ας λέτε εσείς».
Οι διακριθέντες έλαβαν εκτός από το τιμητικό βραβείο-δίπλωμα και μια σειρά τευχών του περιοδικού «ΑΧΑΙΚΑ

Τέλος δόθησαν αναμνηστικά διπλώματα σ’ όσους και όσες συμμετείχαν στο διαγωνισμό ποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου