ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΟΙ ΗΛΕΙΕΣ"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
«ΟΙ ΗΛΕΙΕΣ»
ΠΟΠΗΣ ΜΠΟΥΝΙΑ-ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗ
ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Την προσεχή Δευτέρα 14η Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ. στα πλαίσια των Φιλολογικών βραδινών της Εταιρείας Λογοτεχνών στην αίθουσα του αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών θα γίνει παρουσίαση του θεατρικού έργου της γνωστής ερευνήτριας και συγγραφέως Πόπης Μπούνια-Πασπαλιάρη με τίτλο: «ΟΙ ΗΛΕΙΕΣ».
Η κ. Πασπαλιάρη σπούδασε Παιδοψυχολογία, Κλασική και Αγγλική Φιλολογία και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δίδαξε σε ιδιωτικά και δημόσια Εκπαιδευτήρια της χώρας.
΄Έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια ιστορίας, κοινωνιολογίας και ποίησης ,ενώ συνεργάζεται με εφημερίδες και έγκυρα περιοδικά της ημεδαπής και του εξωτερικού σε θέματα ιστορίας και έρευνας.
΄Έχει ασχοληθεί και έχει δώσει έργα της σε όλα σχεδόν τα ήδη του λόγου: ποίηση, θέατρο, μυθιστόρημα, ορατόριο, ηθογραφία, διήγημα και δοκίμιο.
Έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα έξη βιβλία της εκ των οποίων τα δύο από το Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ανδραβίδας.
Το παρουσιαζόμενο θεατρικό έργο είναι εμπνευσμένο από την Ηλειακή αρχαιότητα και τον ιστορούμενο από τον Πλούταρχο θρύλο του «Συμβουλίου των εν ΄Ιλιδι γυναικών» σύμφωνα με τον οποίο δεκαέξι γηραιότερες γυναίκες από ισάριθμες Ηλειακές πόλεις ανέλαβαν την πρωτοβουλία και την ευθύνη να διευθετήσουν τις πολιτικές διαφορές μεταξύ Ηλείας και Πίσσας προκειμένου να σταματήσει η εμφύλια διαμάχη.
Στο παρουσιαζόμενο θεατρικό έργο η κ.Πασπαλιάρη πλέκει το δικό της μύθο για τις Ηλείες γυναίκες της σύγχρονης εποχής, τις γυναίκες της αγροτιάς και του μόχθου, τις υπεύθυνες συζύγους και μητέρες που μέσα από τα αρχαία τους ονόματα της Μεγιστώς , Πολυκρίτης, Ερυξώς, Τιμόκλειας, Αρετοφίλης ,΄Αδμειας και Κλειταγόρας διαδραματίζουν το δικό τους ρόλο , δίνουν τη δική τους μάχη με φρόνηση και συναίσθηση ευθύνης ως ισότιμοι εταίροι με τους άνδρες στη ζωή και στο αγώνα της προόδου.
Το θεατρικό έργο της κ. Πασπαλιάρη θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδας Μαργαρίτης ενώ αποσπάσματα των χορικών θα απαγγείλει ο ηθοποιός και συγγραφέας Αλέξης Γκλαβάς.
Η είσοδος για το κοινό είναι όπως πάντα ελεύθερη χωρίς αποστολή ιδιαίτερων προσκλήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου