मिया AΠΕΡΑΝΤΗ ΧΑΒΟΥΖΑ...Ο ΠΗΝΕΙΟΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
A.Φ.Μ. 007441060 Β΄Δ.Ο.Υ. ΠΑΤΡΩΝ
Τηλ. Γραφ. 2610 322901 Οικ. 2610 521086
Κιν.6946 404 993-6976 194 856
e-mail:leomargaritis@gmail.com
sate.http//www. leonidasmargaritis. blogspot.com
ΚΑΝΑΡΗ 46 26222 ΠΑΤΡΑ


Πάτρα 8-2-11




Προς
Την Δ/νση της
εφημερίδας
ΠΑΤΡΙΣ Πύργου
Πύργο Ηλείας


Αγαπητέ κ. Δ/ντά,

Διάβασα το ρεπορτάζ του συντάκτη σας Κώστα Αντωνόπουλου στο φύλλο της εφημερίδας σας της 23ης παρελθόντος μηνός Ιανουαρίου με τίτλο: «Μια απέραντη χαβούζα…» και ομολογώ πως ένοιωσα ντροπή για το λαό μας που ατυχώς δεν διακρίνεται για περιβαλλοντική συνείδηση.

Η περιγραφή του συντάκτη σας για το καθεστώς που επικρατεί στον ποταμό Πηνειό που αποτελεί ζωοδότη και πλουτοπαραγωγικό παράγοντα της Ηλείας , το όνομα του οποίου μάλιστα δώσαμε στο νέο Καλλικρατικό Δήμου του κάμπου , μας θλίβει και μας προβληματίζει.

Μας θλίβει γιατί ποτέ μέχρι σήμερα οι πολίτες δεν απέκτησαν μέσα από την παιδεία περιβαλλοντική συνείδηση και οι δημοτικοί μας άρχοντες δεν μπόρεσαν να επιλύσουν μια από τις πρώτες και σημαντικότερες υποχρεώσεις τους την αποκομιδή απορριμμάτων και στερεών αποβλήτων
Με προβληματίζει ιδιαίτερα γιατί τον Πηνειό που τόσα χρωστάει ο λαός του κάμπου αλλά και η χώρα ολόκληρη ,αντί να τον αξιοποιήσουμε περαιτέρω με παραποτάμιους δρόμους με δενδροστοιχίες και πεζοδρόμους αναψυχής, με τουριστικές μονάδες κατά μήκος του, με τη δημιουργία λιμνοδεξαμενών με ψάρια και άλλα υδρόβια, τον καταντήσαμε σκουπιδότοπο, αποδέκτη αποβλήτων χοιροτροφικών, αγελαδοτροφικών και βιομηχανικών μονάδων.

Το άσχημο αγαπητέ μου κ. Δ/ντά είναι ότι το ίδιο ατυχώς καθεστώς επικρατεί και στους αποστραγγιστικούς τάφρους σ’ ολόκληρο το δίκτυο άρδευσης και απορροής. Κι εκεί έχουν φιλοξενηθεί ότι άχρηστα υπάρχουν από οικιακές συσκευές μέχρι πλαστικές καρέκλες, νάιλον καλλιεργιών , ότι δήποτε φαντασθεί κανείς.

Αυτή η κατάσταση δυστυχώς επικρατεί ακόμη και στα ρείθρα όμβριων υδάτων των οδών και εντός των δημοτικών διαμερισμάτων και στις εισόδους και εξόδους των οικισμών. Είναι θετικό να δημιουργούνται πολιτιστικά κέντρα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, όμως είναι εντελώς ασυμβίβαστο και προσβάλλει τον πολιτισμό μας το σκουπίδι και τα πάσης φύσεως πλαστικά να κατακλύζουν τον τόπο μας. Δεν θα κάνω αναφορά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μια και είναι γενικό το φαινόμενο σ’ ολόκληρη την περιοχή του Ηλειακού κάμπου..

Δεν μας τιμά αυτή η εικόνα της Ηλείας μας. Η ιστορία της ως κοιτίδας πολιτισμού δεν συνάδει με τη σημερινή της κατάσταση.

Ας ελπίσουμε πως με τη δημοσιοποίηση του ζητήματος να υπάρξει ευαισθητοποίηση των τοπικών αρχόντων να κάνουν το αυτονόητο και στοιχειώδες καθήκον τους, να διατηρούν καθαρό το περιβάλλον πράγμα που αποτελεί τον καθρέπτη του πολιτισμού μας .

Με κάθε τιμή


Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης
Δικηγόρος-
Πρόεδρος Εταιρείας Λογοτεχνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου